Mart 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Nisan 2012
 
 
 
Seçildin!
 
Mezunlar Derneği "Seçildin!" buluşması ile Rektörümüz Umran İnan ve öğrenciliği süresince sosyal etkinliklerde aktif olarak yer alan mezunlarımızı bir araya getirdi. Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve Sosyal Etkinlikler Komitesi sorumluları Pınar Özyürek'04 ve Bige Duyulmuş'05-11 etkinliği anlattılar.


Sevgili mezunlarımız,
23 Mart 2012, Cuma günü Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği-KUMED olarak Beyoğlu, Merkez Han binasındaki lokalimizin ön gösterimini gerçekleştirdik. Beyoğlu Mezunlar Lokali Ön Gösterimi etkinliğinin amacı üniversitemizin açılışından bu yana sosyal etkinliklerde aktif olan ve üniversite kulüplerinde etkin olarak çalışmış olan mezunlarımızı bir araya getirmek; böylece,  Koç Üniversitesi mezunları olarak KUMED çatısı altında  hep birlikte yeniden güzel projelere imza atabilmeyi sağlamaktı.

120’nin üzerinde katılımcıyla gerçekleşen etkinliğimiz iki farklı bölümden oluşuyordu. KUMED Başkanı Seçil Kınay’04'ın yaptığı açılış konuşması ile etkinliğimiz başladı, ardından Rektörümüz Umran İnan’ın aktif mezunlarımızı üniversitemizdeki gelişmelerden haberdar ettiği bir konuşma ve onu takip eden sohbet ile devam etti. Konuşmalar öncesi ve sonrasında aktif mezunlarımızı hem üniversitemiz hakkında bilgilendirmek hem de onların KUMED’den beklentilerini öğrenmek amacıyla clicker denilen elektronik gerçek-zamanlı anket sistemiyle, mezunlarımızın KUMED’den öncelikli olarak iş hayatına dair networking etkinlikleri beklediklerini öğrenme fırsatı yakaladık. Böylece, KUMED Yönetim Kurulu olarak bizim de en önem verdiğimiz gelişme alanlarından biri olan "business networking" çalışmalarına hız kazandırmaya karar verdik.

Mezunlar Lokalimizin ileride sürekli hizmet verecek mekanı olan dördüncü katında gerçekleşen ilk bölüm etkinliklerinin ardından beşinci kattaki terasımızdaki kokteyle geçtik. Gecenin ilerleyen vakitlerine kadar yıllardır görmediğimiz arkadaşlarımızla hasret giderdik, gelecek planları ve projelerini konuştuk ve de KUMED lokalinin nefis terasının keyfini çıkardık. KUMED Yönetim Kurulu olarak konuştuğumuz projeleri, etkinlik fikirlerini yıl içerisinde gerçekleştirmek için sabırsızlanıyoruz!

Tadı damağımızda kalan etkinliğimizden siz mezunlarımızla paylaşmak istediğimiz bir güzel ayrıntı da etkinliğin catering hizmetinin 2005 mezunlarımızdan Pınar Yiğiter Ünverdi'nin ortağı olduğu Maja Davet firması tarafından verilmiş olması. Lezzetli yiyecekleri, kaliteli servisleriyle etkinliğimizin daha da keyifli geçmesini sağladılar (http://www.majadavet.com/<http://www.majadavet.com/>). Bu vesilesiyle KUMED’in gelecekteki etkinlikleri için catering hizmeti dahil farklı alanlarda da mezunlarımızla işbirliği içinde olmayı planladığını sizlerle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyarız.

Eminiz Koç Üniversitesi mezunları olarak birlikte yeni projeler gerçekleştirme heves ve heyecanı 23 Mart günü Beyoğlu Lokal buluşmasındakiler için son hızla devam ediyordur! O gün aramızda bulunamayan mezunlarımız üzülmesinler! Her ayın ilk Salı’sı Merkez Han’da KUMED Yönetim Kurulu olarak toplanıyoruz ve toplantılarımız tüm mezunlarımıza açık! Fikirlerinizi, projelerinizi paylaşmak isterseniz sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız!