Nisan 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Nisan 2012
 
 
 
İlgi Alanını Kariyere Çeviren Mezunlar

İlgi alanını kariyere çeviren mezunlarımızdan Refika Birgül'02, Serhan Vardarlı'03 ve Kuntay Alpman'03 "Mezunlar Paneli"nde buluştu, deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı.
Öğrencilerin büyük ilgisini çeken panelde pek çok öğrenci kariyerleri ve ilgi alanlarını nasıl birleştirebilecekleri yönünde fikirler edindi ve mezunlarımızın deneyimlerinden yararlandı.
Şimdiden birkaç öğrencimiz stajlarını ve işlerini de bu panelde ayarladılar.

Panelin organizasyonunda yer alan Ekonomi bölümü öğrencimiz Sinem Örmeci'12 ve panelistimiz Kuntay Alpman'03 panelle ilgili düşüncelerini mezunlarımızla paylaştı:

Sinem Örmeci:
"Sene başından beri birçok sektörde kariyerlerinde başarılı olmuş Koç mezunlarıyla bizi buluşturan mezunlar paneli, bu sefer ‘İlgi Alanını Kariyere Çeviren Mezunlar Paneli' ile bize diğerlerinden daha farklı bir deneyim yaşattı. Panele katılan mezunlarımızdan Serhan Vardarlı, Refika Birgül ve Kuntay Alpman, herkesin çizdiği yoldan gitmeyi tercih etmek yerine, ilgi alanlarının ne olduğunu keşfedip, kendilerini o yönde geliştirmeyi hedeflemişler ve bunu çok başarılı bir şekilde gerçekleştirmişlerdi. Biz öğrencilerin en büyük kaygısı, mezun olduktan sonra başlayacağımız işlerde mutlu olup olmayacağımız konusunda ve bu panel ile bu sorunun cevabını büyük ölçüde almış olduk. Kendi hikayelerini anlatırken karşılaştıkları zorlukları ve bunları nasıl aştıklarını da bizimle paylaşan mezunlarımız, ilgi alanları doğrultusunda ilerlemeyi düşünen öğrencileri büyük ölçüde cesaretlendirmiş oldular. Panel sonrasında Mezunlar Lokali'ndeki kokteylde ise mezunlarımızla birebir tanışma ve sorularımızı sorma fırsatını bulduk. Bütünüyle çok başarılı bulduğum bu panel, kariyerimi tekrardan gözden geçirmemi ve bizden beklenenin değil, benim ne istediğimin gelecekteki mutluluğum açısından daha önemli olduğunun farkına varmamı sağladı. Kariyerimiz konusunda birçok karar alma aşamasında olduğumuz üniversite yıllarımızda, bizi Paneller sayesinde farklı kariyer yollarıyla buluşturan Mezunlar Derneğine ve mezunlarımıza çok teşekkür ederim."

Kuntay Alpman:
"Üniversite 2. Sınıfta, B yurdunun girişinde bir akşam Emre Gözgü'yle (sos 02) konuşuyorduk. "Gökdelende çalışamayız, bizden akademisyen de olmaz, biz büyüyünce ne olacağız" diye hayıflanıyorduk. Yaşamak için çalışmak yerine, çalışmak için yaşadığımız bu zamanlarda, Pazartesi sendromunu yaşamayacağımız bir iş hayal ediyorduk. Emre'nin kafasında bir anda ışık yandı ve Alternatif Kariyer Günleri düzenleme fikri ortaya çıktı. O panellerden birine konuşmacı olarak çağırdığımız Mithat Bereket hayatta en mutlu olacağım işi keşfetmemi sağlayan insanlardan biri oldu.

11 yıl sonra okula döndüğümde, bizim öğrenciyken gelecekle ilgili kaygılarımızın çok benzerlerini gördüm. 3 arkadaş, kariyer maceralarımızı, bu süreçte başımıza gelenleri paylaştık. Çok güzel, neşeli ve samimi bir sohbet sonrasında, öğrencilerimizle staj ve iş olanakları için de sözleştik. Beni en mutlu eden şey, şu an öğrenci olarak okula dönsem, hala çok yakın arkadaşlar edinebileceğimi görmemdi. Umarım, birçoğu yakın zamanda iş arkadaşım olacak."