KASIM 2010
 
 
 
 
 
Koç Üniversitesi Executive MBA Programı Financial Times'da 6 Sıra Yükselerek 57. Sırada Yer Aldı.
Financial Times'ın uluslararası işletme okulları sıralamasında ikinci kez yer alan Koç Üniversitesi, yine sıralamadaki tek Türk üniversitesi oldu.
Koç Üniversitesi Executive MBA programı (Yöneticiler için İşletme Yüksek Lisansı) İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Financial Times tarafından hazırlanan ve bu alanda dünyanın en iyi 100 üniversitesinin yer aldığı listede 57'inci sırada yer aldı. Listede ikinci kez yer alan Koç Üniversitesi, 2009 yılında 63'üncü sıradaydı. Financial Times sıralaması, dünya işletme programları için en itibar edilen sıralamalardan biri olarak kabul ediliyor.
Koç Üniversitesi yine listeye giren tek Türk üniversitesi
Koç Üniversitesi Executive MBA (Koç EMBA) programı ile Financial Times'da uluslararası üniversiteler arasında -ikinci kez- sıralamaya giren ilk ve tek Türk üniversitesi olurken, Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgede de (Doğu Avrupa ve Ortadoğu) sıralamada yer alan tek üniversite oldu.

25 Ekim 2010 tarihinde yayınlanan "Global Executive MBA Araştırması"nda, Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, Executive MBA programı ile dünyanın önde gelen işletme okulları arasına girerken, araştırma kapsamında değerlendirilen alt başlıklarda da önemli başarılar kaydetti.
Kariyer gelişimi sıralamasında 30'uncu sırada yer alıyor
Financial Times sıralaması değerlendirme kriterleri arasında; mezunların profili, kariyerlerindeki ilerleme çizgileri, maaş artış oranları, program ile ilgili memnuniyet dereceleri, fakültenin dünya çapındaki itibarı, bünyesindeki kadın öğretim görevlisi ve öğrenci oranının yanı sıra, yabancı öğretim görevlisi ve öğrenci oranı, programın uluslararası olma özelliği taşıması ve önde gelen yayınlarda fakülte öğretim görevlilerinin yer alan akademik çalışma oranları yer alıyor.

Programın kariyere yaptığı katkının ölçümlendiği 'Kariyer Gelişimi' kategorisinde; Koç EMBA programı, dünyadaki en iyi 100 okul listesinde 30'uncu sırada yer aldı. Koç EMBA mezunlarının programa katılım sonrasında maaşlarında yüzde 63 oranında artış sağladığı saptanan araştırmada, Koç Üniversitesi Executive MBA programı bu artış ile dünyada 34'üncü sırayı aldı. Ayrıca Koç EMBA programı, mezunların programa katılırken ulaşmak istedikleri hedeflerin ne kadarını elde ettiklerinin derecelendirildiği kategoride ise 25'inci sıraya yerleşti.
Koç Üniversitesi, kadın öğretim görevlisi oranı ile dünyada birinci!
"Global Executive MBA" sıralamasında gözetilen en önemli kriterlerden biri de Üniversitenin bünyesindeki kadın öğretim görevlisi oranı... Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü yüzde 44'lük kadın öğretim görevlisi oranı ile bu kriterde, 2010 yılında da dünya birincisi olarak öne çıktı. Koç EMBA 2009 yılında da bu alanda dünya birincisi olmuştu.

Global Executive MBA sıralamasında ilk onda ise sırasıyla şu üniversiteler yer alıyor: Kellogg / Hong Kong UST Business School, Çin; Columbia/London Business School; Trium - HEC Paris / LSE / New York University: Stern, Insead; University of Chicago: - Booth, London Business School, IE Business School, University of Pennsylvania - Wharton, Duke University - Fuqua, Chinese University of Hong Kong.
KOÇ Üniversitesi Executive MBA Programı Hakkında:
1994 yılında kurulan Koç Üniversitesi Executive MBA programı Türkiye'deki ilk Executive MBA programları arasında yer alıyor. Bu yıl 56 kişinin kabul edildiği Koç Üniversitesi Executive MBA programının katılımcıları ulusal ve uluslararası köklü firmaların yöneticilerinden oluşuyor. Program katılımcısı yöneticilerin ortalamada 10 yıl iş tecrübesine sahip oldukları dikkat çekerken, yine aynı şekilde 2011 sınıfında üst düzey yöneticiler sınıfın yüzde 20'sini oluşturuyor.

Uluslararası şirketlerden gelen katılımcıların ağırlıklı olduğu programda, grup çalışmalarıyla, katılımcıların yönetim deneyimlerini de birbirleriyle paylaşmaları sağlanıyor.

Bunun yanı sıra; seçkin kurumlardan gelen üst düzey yetkin yöneticiler de programda ders veriyor.

Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İşletme Enstitüsü, 2008-2009 akademik yılında, Avrupa İşletme Yönetimi Geliştirme Vakfı (EFMD) tarafından Avrupa'nın sadece saygın eğitim kurumlarına verilen EQUIS akreditasyonunun Türkiye'de sahibi olan tek okul oldu. Buna ek olarak Koç Üniversitesi Finans Yüksek Lisans Programı, dünya çapında yatırım uzmanlarını aynı çatı altında toplayan CFA Enstitüsü'nün program ortağı olarak kabul edilen Türkiye'deki ilk program oldu.

Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İşletme Enstitüsü'nün uluslararası açılım konusundaki en yeni adımı da CEMS Programı oldu. Eğitim alanında dünya çapındaki gelişmeleri yakından takip eden Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İşletme Enstitüsü, işletme okulları ve çokuluslu şirketlerin dünya ölçeğinde stratejik bir ittifakı olan kısa ismi CEMS olarak adlandırılan "Uluslararası İşletme Okulları Birliği"ne dahil oldu.

Tüm bu uluslararası adımlara ek olarak, Financial Times sıralamasına da içinde bulunduğu bölgeden ve ülkesinden ilk olarak girme unvanına sahip olan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, Avrupa'nın ve bölgesinin lider okullarından biri olma vizyonunu gerçekleştirmiştir.
İşletme Enstitüsündeki tüm programların,

Katalogları için tıklayın.

Başvuru prosedürlerini öğrenmek için tıklayın.

Başvuru formlarına ulaşmak için tıklayın.
 
   
Bilgi Güncelle