KASIM 2010
 
 
 
 
Mezunlar Derneği İstanbul Kültür Gezilerine "İstanbul'un Efsaneleri ve Tılsımları" ile devam etti.
Bu gezimizde tarihi mekânları gezerken şehrimizin kuruluş ve fethi ile ilgili efsaneleri, duymadığımız, bilmediğimiz bir İstanbul'u dinledik.

Halkbilimcilerin ortak göre efsane; sanatsal olarak formüle edilmiş, üçüncü bir şahsa anlatılan ve geçmişte ya da tarihsel geçmişte kurulmuş geleneksel bir hikâye ya da anlatıdır.


Bu düsturdan yola çıkarak İstanbul'un efsanelerinin ve tılsımlarının peşine düştük. Mezun, öğrenci ve akademisyenler hep birlikte Çemberlitaş'tan başlayan bir yolculuğa çıktık.


Profesyonel rehber Deniz Yalav eşliğinde Antik Dönem, Bizans Dönemi, Osmanlı Dönemi efsanelerini dinlerken, Hipodrom Meydanı, Obelisk, Yılanlı Sütun, Örme Sütun, Üçler Mescidi, Server Dede Türbesi (dışarıdan), Azize Eufemia Martiryonu, Çemberlitaş, Şehzadebaşı 18 Sekbanlar Haziresi, Lâleli Baba, Fatih Kız Taşı, Cerrahpaşa Arkadius Sütunu, Hekimoğlu Ali Paşa Külliyesi, Sümbül Efendi, Merkez Efendi, Ayvansaray Yavedud Türbesi'ni gördük. Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nde de anlatılan, İstanbul'u koruduğuna inanılan tılsımları ve bu tılsımların İstanbul efsaneleri ile bağıntılarını öğrendik.


Kasım ayında yapılacak Tarlabaşı-Kurtuluş gezimiz için Mezunlar Derneği ile iletişime geçebilirsiniz.

alumni@ku.edu.tr

0212 338 30 34 / 0212 338 37 79

 
 
   
Bilgi Güncelle