KASIM 2010
 
 
 
 
 
Koç Üniversitesi Sanat Kulübü'nün kurucularından Seçil Kınay (Sosyoloji'04) ilk kişisel sergisi Müze Gibi'yi açtı.
Müzelerin kişilerin gerçekliği daha iyi kavrayabildikleri, yaratıcılıklarının sınırlarını görebilecekleri ve bilgiyle donanabilecekleri bir yer olarak gören Seçil Kınay'ın, kendi yarattığı eserleri bir müzede sergileniyormuşçasına paylaşma isteğinden doğdu Müze Gibi Sergisi.

Kendini kelimelerin, notaların, seslerin değil de boyaların eline bırakmış Seçil. Yaratıcı bakışın herkesin içinde var olduğuna inanıyor, bilgiyle yönlendirmenin esas olduğunu ve insanları sevmenin tüm sevgilerin kaynağı olduğunu savunuyor.

Serginin bir diğer ilginç yanı proje ekibinin üç Koç Üniversiteli'den oluşuyor olması. Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri ve Kültürel Miras yönetimi yüksek lisans programı sırasında tanışan Seçil ve Bige Duyulmuş (Ekonomi'05) bir yıl önce bu sergi projesi fikrini geliştirmişler. Daha sonra ekibe Begüm Gazioğlu'nun (Ekonomi'06) katılmasıyla proje profesyonel bir ivme kazanmış.
Sergideki çalışmalar 2000-2010 yılı gibi oldukça geniş bir zamanı kapsıyor, bu yüzden hem duygusal, hem de teknik açıdan Seçil'in eserlerindeki değişimi gözler önüne seren retrospektif bir sergi denilebilir.
 

Eserlerde renkler en çok göze çarpan öğe olarak sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Seçil konudan çok hislerinin yönlendirdiği şekilde figürler ve mekânlar resmetmiş.

Çoğunlukla tuval üzerine yağlıboya veya karışık teknik olmakla birlikte MDF'nin zemin olarak kullanıldığı bir seri resim de bulunmakta. Yine de farklı malzeme ve yöntemlerden (yazı gibi) tablolarının içerisinde faydalanıyor.

   
Sergide, üç adet de yerleştirme çalışması var. Bu çalışmalar Seçil'in sosyoloji altyapısının verdiği sorgulama dürtüleriyle oluşmuş, kendisinin bir parçası olduğu topluma, aileye ve toplumsal cinsiyete bakışını ve duruşunu ortaya koyduğu işler olarak sergiyi tamamlayıcı bir nitelik taşıyor.

http://www.secilkinay.com/

Tarih: 27 Ekim-10 Kasım 2010

Yer: Küçük Bebek Cad. Çınar Apt. No: 16 Kat:1 D: 5 Bebek - Küçük Bebek Garajı Karşısı
Seçil Kınay Kimdir?

Seçil ortaokul yıllarını Kocaeli Koleji'nde, liseyi Ankara ODTÜ Koleji'nde ve üniversiteyi İstanbul Koç Üniversitesi'nde okudu. Hayatının dönüm noktalarından biri olan 1999 depremi'yle tetiklenen çizim ve resmetmeye yönelik ilgi ve yeteneği, özellikle üniversite yıllarıyla çakıştı. Üniversite'de Sosyoloji bölümünde öğrenim görmesine rağmen Sanat ve Tiyatro Kulüplerinde aktif roller aldı. Koç Üniversitesi'nde iki dönem New Yorklu sanatçı Mike Berg'den Contemporary Art dersleri aldı ve kavramsal sanat denemelerini de bu dönemde Sanat Kulübü aracılığıyla gerçekleştirdi. 2005 yılında yine Koç Üniversitesi'nde tam burslu olarak Anadolu Medeniyetleri ve Kültürel Miras programında yüksek lisans yapmaya başladı. Yüksek lisans tezinde, "Müzede Eğitim" konusuna eğildi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi için 10-12 yaş grubu çocuklara yönelik bir eğitim programı sundu. 2006 yılında New York'da Rebecca Schweiger'ın sanat atölyesine katıldı, teknik açıdan kendini geliştirmeye başladı. Kendini tanımak ve deneyim edinmek adına çok sayıda farklı alanı denedi, sırasıyla; 2003'de P Sanat Dergisi editör asistanlığı, 2004'deÇağdaş Sanat Fuarı kapsamında P Sanat Dergisi satış ve tanıtımı , 2004'de Galeri Artist çatısı altında Ertuğrul Ateş'in asistanlığı, 2005-2007'de Koç Üniversitesi Tarih Bölümü Araştırma Asistanlığı, 2006'da ÇEKÜL'de gönüllülük ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde yaz stajı, 2006-2007'de ise İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde gönüllü eğitmenlik yaptı. Eylül 2007'den beri de Vehbi Koç Vakfı'nda Proje Yöneticisi olarak çalışmaktadır.
Bige Duyulmuş Kimdir?

Bige, Koç Üniversitesi Ekonomi bölümünden sonra içecek sektöründe lider bir şirkette 3 yıl pazar araştırma ve marka yönetimi konularında çalıştı. Bu dönemde Bilgi Üniversitesi'nin Domus Academy ortaklığında yürüttüğü Tasarım Kültürü ve Yönetimi Sertifika programını yaptı, sonrasında işi bırakıp yüksek lisansa başladı. Pera Müzesi'nde ve Koç Holding Kurumsal Sosyal Sorumluluk Koordinatörlüğünde yaz stajları yaptı. Şu anda sosyal sorumluluk ve vakıfçılık adı altında kültür ve sanata yapılan özel sektör yatırımlarını incelediği ve model olarak Vehbi Koç Vakfı ve bazı Koç Holding şirketlerini ele aldığı bir tez çalışması yürütüyor.
Begüm Gazioğlu Kimdir?

Begüm, Koç Üniversitesi Ekonomi bölümünden sonra 2006'da Roma'da Domus Academy'de Kültür-Sanat Tasarım ve Yönetimi üzerine yüksek lisans yaptı, Caravaggio üzerine sergiler düzenleyen Romartificio adlı bir şirkette stajı yaptı, bitirme projesinde yabancılara kültürel öğeler aracılığıyla Sufi inancı ve Mevlana'yı tanıtmak üzerine çalıştı. İstanbul'a döndükten sonra kişisel ve kurumsal sanat projelerine danışmanlık yapmaya başladı. Aksigorta'nın 50. kuruluş yıldönümü için Bihrat Mavitan, Aziz Sarıyer, Han Tümertekin, Bennu Gerede, Ela Cindoruk, Tan Mavitan, Derin Sarıyer ve Oytun Berktan'ın yer aldığı Aksigorta Sanat Projesi'nin danışmanlığı ve yöneticiliğini yaptı. Ayrıca Sevinchy adı ile de bilinen genç sanatçı Sevinç Yıldız'ın 'The Headliners' ve '21st Century Ladies of İstanbul' başlıklı kişisel sergilerinde danışman olarak görev aldı. "Müze Gibi" üçüncü sergi projesi.

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan okuldaşlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.
 
   
Bilgi Güncelle messagemarketer
 

,