Ekim 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Ekim 2012
 
 
Rektörümüz Umran İnan'dan Mezunlarımıza Mektup

Sevgili Mezunlarımız,

Geçtiğimiz yıl size yazdığım mektupta üniversitemizin mezunlarımızla olan bağını sizlerle paylaşmıştım. Bu mektubumda üniversitemizde olan gelişmelerden sizleri haberdar etmek istiyorum.

23 Haziran günü 18. Mezuniyet Törenimizi yine coşkuyla gerçekleştirdik. Her zamanki gibi çok güzel ve görkemli geçen tören ile 727 yeni mezunumuz "Mezunlar Ailemiz"e katıldı.

Törende önce ben, sonra Mütevelli Heyet Başkanımız Rahmi M. Koç, Yunanistan Eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis, Mezunlar Derneğimizin Başkanı Seçil Kınay ve bu yılki okul birincimiz Deniz Uzun birer konuşma yaptılar.

Bu yılki onur konuğumuz Dora Bakoyannis 1990 yılında, Yeni Demokrasi Partisi'nin Mitsotakis Hükümeti'nde Başbakan Yardımcısı olarak yemin etmiş ve 1992'de Kültür Bakanlığı görevini üstlenmiştir. 2002'de, Atina Belediyesi'nde hiçbir belediye başkanının o zamana kadar alamamış olduğu en büyük oy oranı olan yüzde 60,6'ya ulaşarak Atina tarihindeki ilk kadın belediye başkanı olarak seçilmiştir. 2005'te, "City Mayors" adlı kuruluş tarafından organize edilen, yıllık uluslararası organizasyonda tüm dünyadan 550 belediye başkanı arasında olumlu yorumlar ve oyların çoğunluğunu alarak "World Mayor" olarak seçilmiştir. 2006, 2007 ve 2008 yıllarında Forbes Dergisi tarafından hazırlanan dünyanın 100 güçlü kadını listesinde yer almıştır. Şubat 2006'da Karamanlis Hükümeti'nde Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenmiş ve Ekim 2009 tarihine kadar bu görevde kalmıştır. 17 Haziran 2012 seçimlerinde Yeni Demokrasi Partisi'nin ülke oy pusulasının lideri olarak tayin edilmiştir. Sayın Bakoyannis yaptığı konuşmada günümüz küresel ekonomik ve sosyal koşullarına vurgu yaparak mezunlarımıza bu konuda tavsiyelerde bulundu.

Mezuniyet törenimizin ardından yoğun geçen bir yaz dönemi geçirdik ve üniversite sınavına girmiş olan lise öğrencilerini ve ailelerini üniversitemizde ağırladık. Bu dönemi oldukça başarılı şekilde atlatmış olmalıyız ki bu yıl da taban ve tavan puanlarımızda önemli yükselişler yaşadık/gösterdik. Bu yıl 19 öğrenci ilk 100'den, 98 öğrenci ilk 500'den, 148 öğrenci ilk 1.000'den, 261 öğrenci ise ilk 5.000'den geldi. Artık üniversitemize yerleşen öğrencilerin hepsi sıralamalarda 100.000'in üzerinden geldi ki daha geçen sene bazı bölümlerimize 175.000'inci öğrenciler yerleşmişti. Artık öğrencilerimizin %55'inin ilk 20.000'den, %77'sinin ise ilk 40.000'den geldiğini düşünürsek kaydettiğimiz sıçramaları daha iyi anlamış oluruz. Bir başka deyişle, 2009'da üniversitemize yerleşmiş olan öğrencilerin yaklaşık yarısı 2012'de yerleşemezlerdi. Bu başarılar üniversitemizi giderek girilmesi daha zor olan ve dolayısı ile giderek daha çok revaçta olan bir kurum haline getirmiştir.

Bu yıl için özel bir başka güzel haberimiz ise Tıp Fakültesi Hastanemizin inşaatının başlamış olması. 2013 Eylül'ünde bitmesi planlanan eğitim ve araştırma hastanemiz, çok özellikli ve ileri teknolojik donanımlı bir üniversite hastanesi olup, sağlık alanında eğitim, araştırma ve sağlık hizmet sunumunda ülke sınırları ötesinde öne çıkan bir merkez olacak. Hastane ile aynı kompleks içinde yapılacak olan araştırma merkezinde kanser, genetik, nörolojik hastalıklar, enfeksiyon hastalıkları, kalp hastalıkları gibi alanlarda araştırmalar yapılacak. 250 yataklı olacak olan hastane en modern cihazlarla donatılmış olup, öğrenciler son üç senelerini burada staj yaparak geçirecekler. İleriki tarihlerde Hemşirelik Yüksekokulu da buraya nakledilecek. Daha uzun vadede de İstanbul'un çok ihtiyacı olan bir çocuk hastanesi inşaa etmeyi ciddi olarak düşünüyoruz.

Mezunlarımızın başarılarını, üniversitemizle ve birbirleriyle olan güzel ilişkilerini duymak bizi çok memnun ediyor. Bu yıl düzenlenen Mezun Panelleri'ne ve mentorship girişimimiz olan Kariyer Koçluğu(Career Coaching) programına mezunlarımız yine özverili desteklerde bulundu, kendi bilgi ve deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşmaktan çekinmediler. İstanbul dışındaki mezunlarımızın da bir araya gelmesi, buluşmalar organize etmesi bizi sevindiriyor. Kasım ayında ben de İzmir grubumuzu ziyaret edecek, buradaki mezunlarımızla biraraya gelecek ve kendileriyle tanışacağım. İzmir, Ankara ve Londra'da gerçekleşen buluşmaların devamının gelmesini, mezunlarımız arasındaki iletişim ve işbirliğinin artmasını diliyorum.

Sevgili Mezunlarımız,

Bu yılki mezuniyet törenimizle birlikte mezun sayımız 8000'i aştı. Sizler güçlü bir ailenin parçasısınız. Bizler bir gün Koç Üniversitesi'nden gitsek bile siz her zaman Koç Üniversitesi'nin mezunları olarak kalacak ve bu gururu yaşayacaksınız. Her zaman söylüyorum, "Üniversitemiz mezunlarımızdır, mezunlarımız ise üniversitemizdir." Bizim başarılarımız sizin değerinizi arttıracak, sizin başarılarınız ile biz yüceleceğiz.

"Koç Üniversitesi Ruhu"nu yaşatmak ve geliştirmek mezunlarımız, öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz ile hepimizin sorumluluğudur. Bu ruha sunacağınız katkılarınız için teşekkür eder, kampusumuzun kapılarının size daima açık olduğunu hatırlatmak isterim.

Sevgi ve saygılarımla,
Umran İnan
Rektör