Ekim 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Ekim 2012
 
 
Yeni Öğrencilerle Yeni Bir Oryantasyon Daha!
Her sene Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı tarafından yeni girişli öğrencilere düzenlenen Üniversiteye Uyum Programı bu yıl 12-14 Eylül tarihlerinde Rumeli Feneri Kampusu'nda gerçekleşti.

Programın açılışında Rektör Umran İnan, Öğrenci Dekanı Yardımcısı Serpil Ekşioğlu ve Öğrenci Konseyi Başkanı Veysel Onur Kaynar konuşma yaptılar. Ardından, tüm yeni öğrenciler kendilerine atanan rehber öğrenciler (mentor'lar) ile tanıştılar.


Bu tanışmanın ardından ilk gün programı, fakülte ve bölüm tanıtımları ile devam etti. Henry Ford önündeki çimlik alanda şenlik havasında geçen kulüp tanıtımlarında oyunlar, canlı müzik performansları ve dans gösterileri dikkat çekti. Ayrıca, uyum programının ilk akşamında fakülte avlularında gerçekleştirilen tanışma kokteylleri yoğun katılımla pek çok öğrencinin danışmanları ve bölüm hocaları ile tanışması için fırsat oluşturdu.


Oryantasyonun ikinci gününde yine kulüp faaliyetleri yer alırken, yeni girişli öğrencilerin iki gün sürecek olan eğitimleri başladı. Rehber öğrenciler eşliğinde eğitimlere götürülen yeni Koç Üniversite'li öğrenciler CIT (Bilgi İşlem) ve Kütüphane eğitimlerini tamamladılar. Ayrıca Yurt Müdürlüğü, Öğrenme ve Öğretme Ofisi (KOLT), Koç Üniversitesi Rehberlik Servisi (KURES), Değişim Programları Ofisi (OIP), Güvenlik Müdürlüğü, Univ 101 Yeni Gelen Danışmanlık Ofisi ve Kariyer Merkezi gibi birimler sunumlar yaparak kendilerini tanıttılar. Sunumların ardından profesyonel bir ekip eşliğinde tüm rehber ve yeni girişli öğrencilerin katıldığı oryantiring isimli etkinlik düzenlendi.

17 Eylül Pazartesi günü ise sadece ELC (Hazırlık) Bölümü'nde okuyacak öğrenciler için SGKM'de bir günlük bir oryantasyon düzenlendi. İngilizce dil seviyelerine göre ayrılan grupların farklı saatlerde katıldıkları bu programda Hazırlık Bölümü ve sınav geçme sistemi ile ilgili bilgiler verildi. Kayıt Kabul Müdürlüğü ve KURES birimi de sunumlara katılarak yeni üniversite yaşamı hakkında bilgi verdiler.

UNIV. 101 Koç Üniversitesi'ne Giriş Programı

2011-12 akademik yılında başlayan UNIV 101 programı, Koç Üniversitesi'ne yeni gelen öğrencilerin üniversite yaşamına başarılı bir geçiş yapmaları ile hazırlanmış, 1 yıl boyunca parçası olacakları 1 kredilik bir programdır. Bu programın amacı, öğrencilerin üniversitedeki ilk yıllarında uyum sürecini destekleyerek akademik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacakları hizmetlerden yararlanmalarını sağlamak ve Koç Üniversitesi toplumunun aktif ve sosyal sorumluluk düzeyi yüksek bireyleri olmalarını desteklemektir.


UNIV 101 programı kapsamında öğrenciler üç günlük Üniversiteye Uyum Programına, Akran Destek Dayanışma (Mentorlar) ve Yenigelen Öğrenci Danışmanlığına dâhil olmaktadır. Öğrenciler, 1 yıl boyunca Yenigelen Öğrenci Danışmanları ve Mentorları ile görüşmelerin yanı sıra Fakülteler, Öğrenme ve Öğretme Ofisi, Rehberlik Servisi, Kariyer Merkezi, Kütüphane ve Öğrenci Kulüpleri tarafından düzenlenen seminerlere katılmaktadır.


Rehber Öğrenci (Mentor) Nedir?

Rehber öğrenci sistemi (Mentorship), Koç Üniversitesi'nde 1999 yılından beri akran destek sisteminin bir parçası olarak işlemektedir. Yeni gelen öğrenciler arasından şehir ve bölüm bazında 10-12 kişilik gruplar oluşturulmakta ve bu grupların her birine Koç Üniversitesi öğrencileri arasından mülakatla seçilen ilgili bölümlerden mentor'lar atanmaktadır. Mentor'ların temel görevi, bir yıl boyunca üniversiteye uyum süresince öğrencilere destek olmaktır.

Üniversite Uyum Günleri'nden renkli kareler için tıklayın:
Uyum Günleri 2012
Koç Üniversitesi Hatırası