Ekim 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Ekim 2012
 
 
 
Sevgi Gönül Kültür Merkezi Ekim ayında sanatseverler için sezonu açıyor.

Yeni akademik yılın başlaması ile birlikte kültür-sanat faaliyetleri yeniden hız kazanıyor. Yıl içerisinde birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Sevgi Gönül Kültür Merkezi, Ekim ayında sezon açılışı ile sanatseverlere buluşuyor. Mezunlarımızı Sevgi Gönül Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kültür-sanat etkinliklerine bekliyoruz.



Sezon açılışında Borusan Quartet rüzgarı esecek

Prof. Gürer Aykal öncülüğünde 2005 yılında kurulan Borusan Quartet, 3 Ekim’de saat 19.00’da gerçekleşecek açılış kokteylinin ardından Sevgi Gönül Kültür Merkezi’nde 7 Ülke 7 Besteci isimli özel bir programla sahne alacak.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın asil sanatçıları olan Esen Kıvrak (1. keman), Olgu Kızılay (2. keman), Efdal Altun (viyola) ve Çağ Erçağ'dan (viyolonsel) oluşuyor. Topluluğun müzik danışmanlığını Alban Berg Quartet üyelerinden Gerhard Schulz yapıyor. *Etkinlik ücretsizdir.


Dostlar Tiyatrosu’ndan Ben Bertolt Brecht

Bertolt Brecht’in şiir, şarkı ve öykülerinden uyarlanan ‘Ben Bertolt Brecht’i Genco Erkal’ın kurduğu Dostlar Tiyatrosu 10 Ekim’ Çarşamba saat 20.00’de sahneleyecek. Müzikli kabare oyunu izleyicileri dünyanın düzeni, kadının konumu, savaş ve barış gibi konularda eğlenceli bir yolculuğa çıkarıyor. Müziklerini Kurt Weill, Paul Dessau, Hans Eissler ve Sarper Özsan’ın bestelediği gösterinin oyuncuları Tülay Günal ve Genco Erkal’a, piyanist Yiğit Özatalay eşlik edecek. *Etkinlik ücretlidir.
(Rezervasyon için : kusgkm@ku.edu.tr)


Elif Çağlar Quartet

Sevgi Gönül Kültür Merkezi'nde 17 Ekim Çarşamba günü saat 20.00'desahneyi Elif Çağlar Quartet alacak. Elif Çağlar, Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nde Caz Kompozisyonu okuduktan sonra New York'a giderek, Queens College bünyesindeki "The Aaron Copland School of Music"te Caz Performansı üzerine yaptığı master'dan ödülle mezun oldu. 2011'in başında, Nu-Dc Records etiketiyle çıkan "M-U-S-I-C" albümü olumlu eleştiriler aldı. Çağlar, Koç Üniversitesi'ndeki gösterisinde hem albümünden hem de düzenlenmiş yeni şarkılardan oluşan bir
repertuvarı dinleyicilere sunacak. Elif Çağlar'ın vokal olduğu grupta, Serkan Özyılmaz piyano, Baran Say kontrbas ve Onur Alatan da davul çalıyor. *Etkinlik ücretsizdir.

 Antonius ile Kleopatra SGKM’de

Haluk Bilginer’in Oyun Atölyesi Antonius ile Kleopatra oyununu 31 Ekim’de saat 20.00’de SGKM’da sergileyecek. William Shekaspeare’nin en ünlü oyunlarından biri olan Antonius ile Kleopatra’da Haluk Bilginer Antonius, Zerrin Tekindor Kleopatra, Mert Fırat Cesar, Emre Karayel Pompeius rolüyle seyirci karşısına çıkacak. Oyunun diğer rollerini Onur Ünsal, Muharrem Özcan, Evrim Alasya, Gözde Kırgız, Zeynep Alkaya, Tuğçe Karaoğlan, Mehmet Özbek paylaşıyor. Bülent Bozkurt’un çevirisiyle oynanacak Antonius ile Kleopatra’nın  yönetmenliğini Kemal Aydoğan, sahne tasarımını Bengi Günay, ışık  tasarımını İrfan Varlı, müziklerini Tolga Çebi yaptı. *Etkinlik ücretlidir. (Rezervasyon için : kusgkm@ku.edu.tr)

Ekim 2012 SGKM Programı

3 Ekim 2012 – Borusan Quartet
10 Ekim 2012 – Ben Bertolt Brecht
17 Ekim 2012 – Elif Çağlar Quartet
31 Ekim 2012 – Antonius ile Kleopatra

*Etkinlikler saat 20.00’de başlayacaktır.

Ayrıntılı bilgi için: http://sgkm.ku.edu.tr/