Temmuz 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Temmuz 2012
 
 
Mezunlar Buluşuyor…

Endüstri Mühendisliği, Hemşirelik ve MBA & EMBA mezunlarımız kendilerine özel düzenlenen buluşmalarda bir araya geldiler.

27 Mayıs Pazar günü Endüstri Mühendisliği lisans mezunları sabah kahvaltısında kampüste buluştular. Mezunlarımızın eşleri ve çocuklarının da olduğu buluşmada mezunlarımız hocaları ve öğrencilerle bir araya geldiler. Keyifli geçen kahvaltıda uzun zamandır görüşemeyen mezunlar görüştü, öğrencilerle tanıştı, üniversite ve bölümle ilgili gelişmelerden haberdar oldular. 8 Haziran Cuma günü Nişantaşı kampusunda gerçekleşen etkinlikte ise Hemşirelik mezunlarımız bir araya geldiler. Bu yıl 3.sü gerçekleşen buluşmada mezunlar iş çıkışı bir araya gelerek keyifli vakit geçirdiler. Buluşma aynı zamanda bu yıl görevinden ayrılacak olan direktör Prof. Elizabeth Herdman’a bir veda niteliği de taşıyordu. 16 Haziran Cumartesi günü Rumelifeneri Kampusu’nda gerçekleşen MBA&EMBA mezunları buluşmasında ise mezunlar önce Prof. Alp Atakan tarafından verilen "Game Theory" seminerine katıldılar. Ardında ikinci oturumda ise mezunlar mezun ilişkilerine dair görüşlerini gruplara ayrılarak tartıştı ve büyük gruba sunumlar yaptılar. Gruplarda en çok öne çıkan temalar şehir merkezinde (İstinye Kampusu veya AnaMed Binası) buluşmak, iletişim kanallarının daha etkin olması, sınıflar arası daha çok tanışma ve networking etkinliği yapılası yönünde oldu. Sunumların sonunda mezunlarımız rektörümüz Umran İnan’ın evinde gerçekleşen yemeğe katıldılar.

Mezunlarımız Ali Arpacıoğlu’10 ve Mehmet Murat Zengin’05 Endüstri Mühendisliği buluşmasını, Begüm Yalçın’08 Hemşirelik buluşmasını, Fuat Güvenlidal’01 ise MBA&EMBA buluşmalarını anlattılar:

27 Mayıs 2012 – Endüstri Mühendisliği Mezunlar Buluşması
Ali Arpacıoğlu’10

Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde okumuş biri olarak aile ve iş çevremde okulum ve bölümüm hakkında benimle temasa geçip bilgi almak isteyen adaylar sorduklarında, üniversite adayları için anlatabileceğim değişen kontenjan ve yeni burslar ile ilgili yeni bilgiler almış oldum. Ayrıca bu buluşmada diğer mezunlarımızın iş hayatlarıyla ilgili kendi tecrübelerini, karşılaştıkları zorlukları dinleme fırsatı bulmuş oldum. Tabi hocaları ve sinevizyon gösterimindeki eski resimleri görünce anılarımızı yâd edip duygulanmamak mümkün değildi.

Biz 2010 Endüstri Mühendisleri mezunları olarak her yıl 2-3 defa yaklaşık 20 kişilik bir katılımla toplanıyoruz. Maalesef bu katılım üniversite yıllarımızda 45-50 kişiyi bulurken, arkadaşlarımızın iş, kariyer durumlarından dolayı bu sayı azaldı. Mezun arkadaşlarımızın çoğu İstanbul'da çalıştıklarından/yaşadıklarından dolayı genel olarak İstanbul'da toplanıyoruz. En son buluşmamızı Avustralya'dan gelecek arkadaşımız ve diğer çalışan arkadaşlarımızın iş durumlarına göre uygun bir tarih ayarlayarak 13-15 Ocak 2012'de Gaziantep'te yaptık.

Benim kişisel görüşüm, herhangi bir sebepten ötürü isterseniz dünyanın öteki ucunda yaşayın, yanınızda sizi seven ve destekleyen kişiler var ise bütün problemleri aşarsınız. Bu buluşmada bir Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisi mezunu olarak gerek hocalarımın gerekse 5 yıl boyunca birlikte olduğum arkadaşlarımın sıcaklığını ve desteğini bir kez daha görünce Koç Üniversiteli kimliğimle bir kez daha gurur duydum. İnşallah bu buluşmaların devamı gelir ve bu Koçluların birbirlerine olan desteği ve aramızdaki bu sıkı iletişim bir ömür boyu sürer.

Mehmet Murat Zengin’05

Merhaba, 2005 Koç Endüstri Mühendisliği, 2007 Sabancı IT yüksek lisans mezunuyum. Ford Otosan ve Garanti Bilişim Teknolojileri deneyimlerimden sonra Turkcell Teknoloji'de İş Zekası Çözümleri bölümünde yazılım kalite mühendisi pozisyonunda çalışıyorum.
Mühendislik Fakültesi’nin ilk mezunlarından olmak hem gurur verici hem de zordu. Mezun olduktan sonraki dönemde nerede, nasıl çalışılır, endüstri mühendislerinin kariyer adımları nelerdir; bu konularda önümüzde örnek olmadığı için iş hayatına başlangıç noktasında zorlandık. Diğer tarafta ise Koç Üniversitesi gibi bir okulun ilk mühendislik mezunları olmak ise hayat boyu taşıyacağımız bir gurur.
Endüstri mühendisleri iş hayatında fark yaratan, problemleri bir sistem dahilinde çözebilen, vizyonu olan mühendisler olarak algılanıyor. Farklı iş disiplinleri hakkında teknik yetkinlik sahibi olmamız çalıştığımız sektörlere adaptasyon sürecimizi kısaltıyor. Endüstri mühendisliği eğitiminin matematik temelli çoklu yapısı zihinsel yetkinliklerimizi de farkında olmadan olgunlaştırıyor; bu da size çok farklı noktalarda problem çözme kabiliyeti veriyor.
Koçlu olmak her anlamda keyifli ve gurur verici olduğu gibi iş hayatında da güzel. İletişim ve teknik yetkinliklerimizin üst düzeyde olduğunu yaşayarak görebiliyoruz.
Dönem arkadaşlarımız arasındaki iletişimi sürdürmeye çalışıyoruz. Mezunlar Derneği’nin şirket temsilciliği yapısının güçlendirilmesi dönemler arasındaki iletişime faydalı olacaktır. İstiklal'deki Mezunlar Derneği lokalinin ise mezunlar arasındaki iletişime çok faydalı olacağını düşünüyorum. 
Bu buluşma ile kampüse 7 yıl sonra ilk defa geldim. Hocalar ve arkadaşlarla birlikte olmak çok keyifliydi. Mezunlar Günü’ne katılmayı kendime alışkanlık edinmem gerektiğini fark ettim.
Dönem arkadaşlarımızla iletişimimiz devam ediyor, iş süreçlerinde birlikte çalıştığım arkadaşlarım da oldu. Özel günlerimizde birbirimize  ulaşıyoruz. Hocalarımızla iletişimimiz mail seviyesinde kalmıştı, mezunlar buluşması vesilesi ile bilgilerimizi güncellemiş olduk.
Kampüste en çok kütüphaneyi özlemiştim. Kütüphanenin daha sosyal bir alan olduğunu, 24 saat açık olduğunu öğrendim. Bu ihtiyacın görülmüş ve kütüphanenin bu yapıya getirilmiş olması sevindirici. 

8 Haziran 2012 – Hemşirelik Yüksel Okulu Mezunlar Buluşması
Begüm Yalçın’08

Merhaba,
KUHYO bu yıl 10. Mezunlarını veriyor. Sayımızın her yıl artması mezunlarımızın birçok farklı alanda kariyerlerine devam etmesi nedeniyle her yıl bir kerecik de olsa bir araya gelmeyi kendimize hedef koyduk.  Eski günlerin yâd edildiği bol kahkahalı bir Hemşirelik Yüksekokulu Mezunları Buluşmasını da 8 Haziran 2012 günü geride bıraktık!

Etkinliğimizde mezun veritabanımızı yenilemek ve mezunlar olarak iletişimimizi güçlendirmek amacıyla mezunlarımızdan bilgilerini güncellemelerini istedik. Bol bol fotoğraf çekip bastığımız fotoğrafları ve mezunlarımız için özel olarak yaptırdığımız üzerinde amblemimiz olan not tutacağını da günün bir hatırası olarak mezunlarımıza hediye ettik.  Asıl sakladığımız sürpriz ise başka… Etkinlik sırasında bir video çekimi yaptık ve klişenin dışına çıkarak en sevmedikleri dersi ve tabii ki okula geri dönüş heyecanını sorduk … Bu videonun tamamını gelecek yıl yapacağımız buluşmamızda göstermeyi, teaser olarak hazırlanan bölümü ise mezunlarımıza online göndererek gelecek yıl için heyecanlarını arttırmayı planlıyoruz J
Bu yıl 3.’sünü gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin gelenek haline gelmesi benim en büyük arzum… Gelecek yıl daha da kalabalık olmak dileğiyle herkese sevgiler...

16 Haziran 2012 – MBA&EMBA Mezunlar Buluşması

Fuat Güvenlidal’01
 "Haziran ayında bir MBA Mezunları Buluşması"
İlk bakışta sıcak bir yaz günü için hiçte iyi bir alternatif gibi görünmüyor. Sabah içimden gelen sesi dinleyerek Sarıyer’e doğru çıkıyorum yola ve buluşma sonunda gelerek ne kadar doğru bir karar verdiğimin memnuniyeti ile ayrılıyorum kampüsten.
Neydi bu memnuniyeti sağlayanlar?

Uzun süredir haber alamadığım eski dostlar ile karşılaşma

  • Daha önce tanışmadığım MBA mezunları ile tanışma ve keyifli sohbetler
  •  Üniversitedeki son gelişmeler hakkında bilgi almak
  • İş hayatında aldığımız önemli kararlarda karşımıza çıkan "oyun teorisi" hakkında unutulmuş bilgilerin tazelenmesi
  • Ve yeşillikler içinde keyifli bir öğle yemeği
Böylesine keyif verecek yeni buluşmalarda görüşmek ümidiyle.