Temmuz 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Temmuz 2012
 
 
"Türkiye Sosyal Politikalarını Tartışıyor"
 "Türkiye Sosyal Politikalarını Tartışıyor"Konferansı 15-16 Haziran'da Koç Üniversitesi'nde gerçekleşti. Konferansın açılışını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin yaptı.

Türkiye'de sosyal politika alanına giren konular, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Koç Üniversitesi ve Dünya Bankası Türkiye Ülke Ofisi'nin işbirliğiyle düzenlenen geniş katılımlı bir konferansta tartışıldı.

Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü'nde 15-16 Haziran tarihlerinde gerçekleşen konferansın açılışını ve onur konuşmasını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin yaptı. Konferansın diğer onur konuğu, Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu Direktörü Prof. Dr. Ayşe Buğra oldu.

Konferans,  yoksulluk, kadın sorunları, gençlik, engellilik, yaşlılık, sağlık, eğitim, barınma, sosyal hizmetler gibi konularda çalışan akademisyenleri, kamu kurumu yetkililerini ve sivil toplum kuruluşları ile uluslararası kuruluşların temsilcilerini bir araya getirerek, Türkiye'nin sosyal politika uygulamalarını ve ihtiyaçlarını masaya yatırmayı hedefledi. Bir diğer hedef ise, sosyal politikaları oluşturmak için gerekli bilimsel verilerin toplanması konusunda sivil toplum, üniversite ve kamu arasında işbirliği olanaklarını ele almaktı. Bu amaçla, konferansın ikinci gününde geniş katılımlı bir yuvarlak masa tartışması gerçekleştirildi.