Temmuz 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Temmuz 2012
 
 
 
18'inci dönem mezunlarımız aramıza katıldı.
Koç Üniversitesi’nin 18’inci mezunları, Rumelifeneri Kampüsü’nde düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi M. Koç ve Yunanistan Eski Dış İlişkileri Bakanı ve Atina Eski Belediye Başkanı Dora Bakoyannis katıldı. Rahmi M. Koç törende yaptığı konuşmada, Koç Üniversitesi’nin en başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir vakıf üniversitesi olduğunu belirterek, dünya ekonomisiyle ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Rahmi M. Koç mezunlara; "Dikkatli olmanız, hadiseleri yakından takip etmeniz, çok çalışmanız, hata yapmamaya özen göstermeniz ve de gelen fırsatları kaçırmamanız lazım" önerisinde bulundu. Dora Bakoyannis ise öğrencilere; "Kendinize güvenin, çok çalışın, sağduyunuzu kullanın ve asla kısa süreli kazançlar için ideallerinizden vazgeçmeyin" diye seslendi.

Koç Üniversitesi’nde 2011 – 2012 akademik eğitim dönemini başarıyla tamamlayan lisans ve lisansüstü mezunu 950 öğrenci, Rumelifeneri Kampüsü’nde 23 Haziran 2012, Cumartesi günü düzenlenen "18’inci Lisans ve Lisansüstü Mezuniyet Töreni"niyle diplomalarını aldı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Nikos Mathioudakis ve Katerina Varvarigou, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile; dünyanın önde gelen akademisyen ve iş adamlarından oluşan Koç Üniversitesi Mütevelli ve Danışma Kurulu Üyeleri de konuklar arasında yerini aldı.

Mezuniyet töreninde konuşan Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi M. Koç, mezun olan 950 öğrenciyle birlikte mezun öğrenci sayısının 8 bin 350’ye ulaştığını belirterek, üniversiteye sahip çıkacak güçlü bir mezun topluluğunun oluştuğunu vurguladı.

Koç Üniversitesi’nin en başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir vakıf üniversitesi olduğunu belirten Rahmi M. Koç; "Koç Üniversitesi’ne girmek bir ayrıcalıktır. Vehbi Koç Vakfı olarak bu başarıyı daha da ileriye götürmek için geceli gündüzlü çalışmaktayız. Araştırma-geliştirme çalışmalarımız sağlam adımlarla ilerlemektedir. Elde ettiğimiz fonlarda büyük artış olmuştur. Üniversite endüstri ilişkilerinde örnek ortaklıklar kurduk" dedi.

Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi M. Koç; "Eğitim hastanesinin ardından çocuk hastanesi gelecek"
Öğretim üyelerinin birçok ödüle layık görüldüğünü söyleyen Rahmi M. Koç, Eylül 2011’de ilk 2 bin’den aldıkları ikinci grup tıp öğrencilerinden dolayı çok memnun olduklarını belirtti. Rahmi M. Koç sözlerine şöyle devam etti; "Yeni kurulan Sağlık Bilimleri Enstitümüz’de, tıp yüksek lisans çalışmaları başladı. Bu şekilde memleketimize kaliteli, kalifiye, araştırmaya yatkın doktor ve uzman yetiştirmekten gurur duyuyoruz. Ayrıca, 22 Mayıs 2012 Salı günü, Tıp Fakültesi Eğitim Hastanemizin temellerini attık. 2014’te işletmeye açılacak Hastanemiz, 250 yataklı ve 10 ameliyathaneli olup, en modern cihazlarla donatılacak ve Tıp Fakültesi öğrencilerimiz stajlarını bu hastanede yapacaklar. Projenin ikinci faslı, Hemşirelik Okulu ve öğretim üyesi lojmanları olacaktır. İleriki bir vadede de, bir çocuk hastanesi kurmayı planlıyoruz."

 Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi M. Koç’tan mezunlara; "Dünya lider sıkıntısı çekiyor… Fırsatları kaçırmayın"
Gençlere seslenen Rahmi M. Koç, güncel konuların da altını çizdi ve; "Büyümenin motorunu üstlenen ülkelerde, yavaşlama belirtileri başlamıştır. Avrupa, bilhassa Euro Bölgesi, kendi kendine açtığı yaraları sarmaya çalışmaktadır. Dünya, lider sıkıntısı çekmektedir. 70 yıldan beri, ilk defa bir ülke, yahut da güçlerin birleştiği bir gurup, dünya liderliğine soyunacak durumda değildir. İşsizlik, başını alıp gitmiştir. Amerika, paralize edilmiş bir iç politika ve bozuk bir bilanço ile bocalamaktadır. Bir jenerasyon önce serbest piyasa ekonomisinin itici gücü olan Amerika, Avrupa ve Japonya, bugün ayakta durma sıkıntısı çekmektedirler" dedi.

Gençler ve iş arayanlar arasında da rekabetin keskin olduğunu belirten Rahmi M. Koç; "Örneğin; herhangi biriniz, milyonda bir olan bir beceriye sahipseniz; Çin’de, sizin gibi, 1 milyon 200 bin kişi var. Dolayısı ile dikkatli olmanız, hadiseleri yakından takip etmeniz, çok çalışmanız, hata yapmamaya özen göstermeniz ve de gelen fırsatları kaçırmamanız lazımdır" dedi.

Yunanistan Eski Dış İlişkileri Bakanı ve Atina Eski Belediye Başkanı Dora Bakoyannis’ten öğrencilere 4 öğüt
Yunanistan Eski Dış İlişkileri Bakanı ve Atina Eski Belediye Başkanı Dora Bakoyannis Yunanistan’ın en büyük komşusunda bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirterek başladığı konuşmasında Dışişleri Bakanı olarak hizmet verdiğim süre içinde Türkiye’deki iş ortaklarımla ikili ilişkilerimizi geliştirmek ve başkentlerimiz arasındaki işbirliği bağlarını kuvvetlendirmek için yakinen çalışma imkanı bulduğunu söyledi.

Bakoyannis mezunlara; "Kendinize güvenin, çok çalışın, sağ duyunuzu kullanın ve asla ama asla kısa süreli kazançlar için ideallerinizden vazgeçmeyin" şeklinde dört öğüt verdi. Dünya ekonomisinin bugün her zamankinden daha açık olduğunu söyleyen Bokayannis, "Bilgi, ilim ve beceriler insandan insana, ülkeden ülkeye, kıtadan kıtaya bir tuşla aktarılabilmektedir. Geçmiş yıllarda, küresel gelişime katkı sağlayan güçlü ve dinamik milli ekonomilerin ortaya çıkmasına neden olan büyük değişimlere tanık olduk. Türkiye de, dışa dönük ve her seviyede imkanlar yaratan böyle bir ekonomidir" dedi.

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan: "Edindiğiniz temel ile heves ve heyecanınızı birleştirirseniz, en yüksek basamaklara ulaşırsınız"
Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, üniversiteden mezun olmanın hem bir başlangıcın hem de bir bitişin simgesi olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Prof. Dr. Umran İnan, öğrencilere 30 sene sonrasında çocuklarıyla da Koç Üniversitesi’ne gelerek aynı heyecanları tekrar yaşayacaklarını belirterek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Yeni mezunlara, Koç Üniversitesi’nde edindikleri temel ile heves ve heyecanları birleştirdiklerinde, en yüksek basamaklara ulaşacaklarını söyleyen İnan, öğrencilerini takip edeceklerini ve başarıları ile gurur duyacaklarını sözlerine ekledi.

2011-2012 akademik eğitim dönemini birincilikle bitiren Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği ile Bilgisayar Mühendisliği çift anadal yapan  öğrencisi Deniz Uzun ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi;"Koç Üniversitesi’nde yaptığım en zor şeyi sorsalar; ne bir proje, ne bir sınav, ne de derslerle ilgili başka birşey gelir aklıma. Bugün burada hem 4 senelik üniversite hayatımı 2 dakikaya sıkıştırmak hem de bugün mezun olan arkadaşlarım adına konuşmak büyük ihtimalle benim için en zor şey olacak" dedi. Eğitim süresi boyunca edindiği dostluklar ve ailesinden gördüğü destek nedeniyle teşekkürlerini sunan Deniz Uzun, sözlerini şöyle tamamladı; "Steve Jobs, ki bence üniversite hayatımıza en çok dokunuş yapabilen insan da kendisidir, meşhur mezuniyet konuşmasında "aç kalın, budala kalın" diye bitiriyordu. Siz nasıl kalırsanız kalın, "dostum" kalın" dedi.

Tören, diplomalarını alan öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

Tören Konuşmaları için: http://www.ku.edu.tr/commencement-ceremony

 
n