MART 2011
 
 
 
 
Roche'ta çalışan Koç Mezunları bir araya geldi.
Mezunlarımızın çalıştıkları kurumlarda Koç Üniversitesi'nin temsilini artırmalarını, kurumlarının üniversitemizle ilişkilerini güçlendirmelerini ve aynı kurumda çalışan mezunlarımız arasında dayanışmayı pekiştirmeyi amaçladığımız Kurumsal Temsilcilik Programı'nın Roche temsilcisi Ufuk Apaydın (EMBA'05) Roche'ta çalışan Koç Mezunlarını bir araya getirdi.

Mezunlarımız Ufuk Apaydın, Aslı Güvenç (İşletme'04), Doruk Kurt (Endüstri Müh.'10), Gözde Çiftçi (Endüstri Müh.'08), Merve Gökçen (Endüstri Müh.'10), Mirel Çiçekli Tarablus (İşletme'06), Nihan Korkmaz (İşletme'02) ve Taylan Sözen (İşletme'00) görüşlerini bizimle paylaştılar.
   
UFUK APAYDIN

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?


YTÜ Endüstri Mühendisliği mezunuyum. Finans endüstrisindeki 2 senelik kısa iş tecrübesini takiben 1995 yılında ilaç endüstrisine geçtim. 16 yılı aşkın süre, sektörde Pfizer ve Roche gibi 2 büyük firmada satış, pazarlama ve iş geliştirme konularında farklı seviyelerde, yükselen roller üstlenerek bugüne geldim. Seyahat etmek, fotoğrafçılık, scuba, kayak, squash gibi hobilerim var. Tam bir doğa hayranıyım. Kişisel olarak sürekli gelişime inanıyorum, her gün öğrenilecek, keşfedilecek yeni şeyler olduğunu düşünüyorum.
 
Koç Üniversitesi'ndeki eğitim yaşantınızdan bahseder misiniz?

2005 Executive MBA mezunuyum. Üniversiteden sonra hemen master yapmaya başladım ama hayalimdeki masterın bize sunulan olmadığını keşfedip, o programdan istifa ettim ? uzun bir süre iş hayatına devam ettikten sonra artık vakti geldi düşüncesiyle Koç Executive MBA programına girdim. Bence hayatımda verdiğim en akıllıca kararlardan biriydi bu. Zaman geçtikçe bunun doğruluğu daha da fazla ortaya çıkmaya başladı.

Koç Üniversitesi sonrası iş yaşamınız nasıl gelişti? Aldığınız eğitimin iş yaşamınıza etkileri nasıl oldu?

Koç'ta master programını takiben aslında büyük resmi daha net gören, daha stratejist gibi davranabilen bir profil olmaya başladığımızı düşünüyorum. Bugün bile duruşumuz üzerinde bunun etkilerini görmemek mümkün değil. O program hepimize farklı bir vizyon kazandırdı. Bildiğimiz birçok şeyin yanında yeni kattıklarıyla beraber her şeyi derleyip toparlamamızı sağladı sanki. Tek başına olmasa da bunun da iş hayatımıza olumlu yansımalarının olduğunu düşünüyorum. O dönem ve sonrasında, işteki, üst üste artan ekip performansımız kişisel olarak da geri döndü ve bireysel katkımdan dolayı Pfizer gibi çok büyük bir dev içinde, uluslar arası bir göreve layık görülüp Rusya'ya gönderildim. Bu benim için oldukça önemli bir kazanımdı. Kariyerimin sonraki dönemlerinde ise sektördeki başka bir dev firma olan Roche içinde, olmayan bir departman kurmak gibi önemli başka bir sorumluluk daha üstlendim.

Roche'ta çalışmak nasıl? Görev ve sorumluluklarınız nelerdir?

Roche sektörün öncü firmalarından. Benim buradaki rolüm aslında birbirinden çok farklı fonksiyonların yürütüldüğü bir departmana liderlik etmeye çalışmak. Birçoğunun altyapısını sıfırdan ele alıp bugüne getirdiğimiz fonskiyonlar bunlar. Pazar araştırmalarından, planlama ve raporlamaya, iş geliştirmeden saha etkinliğine kadar birçok odak noktamız var. Amacımız iş birimlerimize ve üst yönetime doğru stratejik kararlarını alabilecekleri ortamları yaratmak ve faaliyet alanımıza ilişkin yenilikleri bulup, geliştirip şirketimize taşımaktır. Bu, aslında çok odaklı olmayı ve tüm birimlerle sürekli işbirliği yapılması gereken çok merkezi ve de zorlu bir rol doğrusu. Ama bütün bunlardan ayrı tuttuğum, benim şahsen kişisel olarak edindiğim en önemli vizyon ise, şirketimize farklı branşlarda roller üstlenebilecek, yetişmiş, yeni parlak gençler yaratmak, kazandırmak.

Roche'ta Koç'lu olmanın avantajları var mı? Böyle bir deneyiminiz olduysa anlatır mısınız?

Aslında biz şirketimizde böyle bir ayrıcalık ya da avantaj ortamı yaratmaktan ziyade herkese fırsat eşitliği sağlamaya çalışıyoruz. Burada Koç'lu olmanın en büyük avantajı sanırım bize kattıklarıdır, zaten bunu bir şekilde gösteriyorsunuz.

Siz Roche'ta Koç Üniversitesi Kurum Temsilcisi görevini yürütüyorsunuz. Sizce kurumlarda bu programın olmasının avantajları nelerdir?

Okul bittikten sonra iletişimin devam etmesinin, her iki taraf için de önemli faydalar sağladığını düşünürüm. Bizler için yeni gelişmelerden haberdar olmak, böylesi akademik bilgi merkezinden hayatınızın her aşamasında edineceğiniz kazanımlar büyük olacaktır. Koç'un bu anlamda sağladığı ciddi imkanlar var ve sizler mezun olsanız dahi bu imkanlardan faydalanıp kendinizi geliştirmeye devam edebiliyorsunuz. Üniversite açısından da akademik vizyonun profesyonel hayatın beklenti ve görüşleriyle şekillenmiş olmasının kabul görme ve gerçek hayata çözümler sunan bir merkez olma yönünü güçlendireceğini düşünürüm. Bununla beraber bünyesindeki yeni yıldızların hayata atılmış liderleriyle, büyükleriyle buluşup onlara daha rahat ve kolay bir geçiş imkanı sunabilmesi için de bu bağların devamlılığı önemlidir.

Neden bu görevi üstlenmek istediniz?

Kişisel olarak aktif bir yönüm var, sanırım bu öncelikle bunun bir yansıması. Kişisel olarak kendimi gerçekleştirme noktalarımdan birisi de başarılı gençlerin gelişimine katkıda bulunmak. Ayrıca şirket perspektifinden bakıldığında, bu bağları dinamik tutarak lider bir akademik merkezden edinebileceğimiz kazanımlara önayak olmak istiyorum. Bu gibi roller, ayrıca benim de kişisel gelişimime katkı sağlıyor ve kendimi dinamik tutmama imkan veriyor.

Kariyerinizle ilgili hedefleriniz nelerdir?

Hayalim, bu kadar birikimden sonra, doğal olarak daha üst seviyelerde roller almayı istiyorsunuz. Bunu destekleyecek şekilde, uluslararası sorumluluklar almayı ve deneyimlerimi arttırmayı hedefliyorum.


ASLI GÜVENÇ

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?


1982 İstanbul doğumluyum. 2004 senesinde Koç Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldum. 2007 senesinde başlayan ilaç sektörü serüvenime 2009 Aralık ayından beri Roche'ta Pazar Araştırma Uzmanı olarak devam ediyorum. 2010 Ağustos ayından beri ise Boğaziçi Üniversitesi Executive MBA programına devam ediyorum. 2007 senesinden bu yana amatör olarak fotoğrafçılıkla ilgileniyorum. 2010 senesinde İstanbul Moda Akademisinde Moda Fotoğrafçılığı ve Styling eğitimi alarak bu hobimi bir ileri seviyeye taşıdım.
 

Koç Üniversitesi'ndeki eğitim yaşantınızdan bahseder misiniz?

Öğrencilik hayatım oldukça yoğun ve renkli geçti. Yarım dönem hazırlık sınıfında okuduktan sonra fazla vakit kaybetmemek için Toefl'ı geçer geçmez İrregular öğrenci olmayı tercih ettim ve yaz okuluna kalıp dönem içinde fazladan dersler alarak bölümü üç buçuk senede tamamladım. Üniversitede geçirdiğim dört sene boyunca dalış, trekking ve modern dans gibi çeşitli aktivitelere katılma fırsatım oldu. Bir yaz dönemi boyunca okulda seçmeli olarak İtalyanca alıp, ardından yine üniversite ile birlikte bir buçuk ay Floransa'ya dil okuluna gittim ve upper intermediate lisan sertifikası aldım. Bu benim için gerçekten çok keyifli bir deneyim oldu. Bunların yanı sıra üniversite boyunca Nilesen, Johnson &Johnson ve Peppers & Rogers gibi çeşitli uluslar arası şirketlerde part-time çalışma olanağım oldu.

Koç Üniversitesi sonrası iş yaşamınız nasıl gelişti?

Üniversiteden sonra ilk işime BP Madeniyağlar Satış Operasyon Departmanında Satış Destek Uzmanı olarak başladım ve yine aynı şirkette Pazarlama Departmanında Proje Asistanı olarak görev aldıktan sonra ilaç sektörüne olan ilgimden dolayı 2007 senesinde AstraZeneca İlaç şirketine Pazarlama Analisti olarak geçiş yaptım. 2009 senesinin sonuna kadar pazar araştırmaları ve analizlerinden sorumlu olarak Pazarlama Departmanında görev aldım. 2009 Aralık ayından beri ise Pazar Araştırma Uzmanı olarak Roche'ta çalışmaktayım.

Aldığınız eğitimin iş yaşamınıza etkileri nasıl oldu?

İşletme eğitimi aldığımdan ötürü operasyondan finans ve muhasebeye iş hayatında birebir uygulanabilirliği çok yüksek birçok farklı alanda ders alma şansım oldu. Üniversitenin son iki senesinde ise pazarlama ağırlıklı dersler seçerek bu alanda yoğunlaşmayı tercih ettim. İşletme Bölümünün sunduğu bu geniş yelpazeden ötürü aldığım eğitimi iş hayatında sıkça uygulama fırsatı buldum.

Roche'ta çalışmak nasıl? Görev ve sorumluluklarınız nelerdir?

Roche gibi kişiye özel eşsiz tedaviler sunan, R&D'ye önem veren ve bu alanda çok ciddi yatırımlar yapan çok uluslu saygın bir şirkette çalışıyor olmaktan ötürü gurur duyuyorum. Sunduğu yenilikçi tedaviler yanında, Roche işveren olarak da gerçekten çalışanına değer veren, kurumsal olarak oturmuş bir şirket. Şu an Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Departmanında çalışıyorum. Roche için planlanan her türlü pazar araştırma projesinin planlanan bütçe/zaman kıstasları dahilinde tamamlanmasından ve bu projelerin şirket içi ve şirket dışı paydaşlar arasında koordinasyondan sorumluyum.

Roche'ta Koç'lu olmanın avantajları var mı? Böyle bir deneyiminiz olduysa anlatır mısınız?

Roche'ta henüz bunun spesifik bir örneğini yaşamamış olsam da Koç'lu olmanın beni iş hayatında her zaman bir adım öne taşıdığına inanıyorum. Koçlu olmak maça bir sıfır önde başlamak gibi bir şey.

Kariyerinizle ilgili hedefleriniz nelerdir?

Uzun vadede ilaç sektörü içerisinde mümkün olduğu kadar farklı pozisyon deneyim sahibi olarak bir ilaç sektörü profesyoneli olmayı hedefliyorum.

DORUK KURT

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

18.06. 1984 doğumluyum, Antalya'lıyım.

Koç Üniversitesi 2007 Endüstri Mühendisliği'nden mezun oldum.

Hayatı dolu dolu yaşamayı seven, güne gülümseyerek başlayıp, inandığım şeyler için yaşadıkça mutluluğu yakalayabilen, mutlu oldukça paylaşabilen, paylaştıkça çoğalan biriyim.

Doğayı, sanatı, insanı seviyorum.
Bir de “Her şey güzel” olacak gibi basit bir sloganım var geleceğe dair...

 
Koç Üniversitesi'ndeki eğitim yaşantınızdan bahseder misiniz?

Tercih zamanında istediğim üniversiteleri ziyarete geldiğimde daha Koç'un kapısından girip o yokuştan aşağı inerken, heyecan içinde “İşte, budur” demiştim. Bugün mezuniyetin ardından dördüncü senemde, halen aynı gururu yaşıyorum. Koç'ta çok ayrıcalıklı, geniş imkanlarla, dünya standartlarında bir eğitim aldığımıza ve bunun kişisel gelişimim adına beni şekillendiren en önemli bileşenlerden biri olduğuna inanıyorum.

Koç Üniversitesi sonrası iş yaşamınız nasıl gelişti?

Daha aktif şekilde iş hayatına geçmeden bile, Unilever ve Loreal gibi öncü firmalarda staj şansı elde etmemde, Koç isminin çok anlamı olduğunu söyleyebilirim. Şu anda çalışmakta olduğum Roche'a girişimde de aslında yine ilk temas Koç olmuştu J Okulun kariyer servisi tarafından atılan bir duyuruya yanıt vererek başlamıştım görüşme sürecime. Bugün halen Koç mezunu olmanın iş hayatında size istediğiniz kapıları açabilen güçlü bir referans olduğunu her alanda rahatlıkla hissettiğimi söyleyebilirim.

Aldığınız eğitimin iş yaşamınıza etkileri nasıl oldu?

Zamanla pratiğe dönüşen teorilerin ötesinde, verdiği vizyonun, dinamizm anlayışının, aşıladığı özgüvenin iş hayatıma olumlu yansımalarını rahatlıkla gözlemleyebiliyorum. Ayrıca, o yoğun tempo içerisinde Koç'taki kapsamlı projelerden başarıyla çıktıysanız, iş hayatında belinizi bükecek proje olmadığının müjdesini de verebilirim.

Roche'ta çalışmak nasıl? Görev ve sorumluluklarınız nelerdir?

Roche, sektöründeki öncü, büyük global ilaç firmalarından biri olduğu için böyle bir kültürün parçası olmak keyifli birşey.Yaklaşık bir senedir, bir biyolojik tedavi olan ACTEMRA adlı bir üründe ürün müdürlüğü görevini sürdürmekteyim. Sorumluluklarım geniş olmakla birlikte, ürünün yurtiçindeki tüm pazarlama faaliyetlerinden, kısa ve uzun dönem planlarından,stratejilerinden, bu stratejileri gerçekleştirmek için uygulacak taktiklere kadar geniş alanda yaratıcılığımı ortaya koyup, dinamik bir iş ortamında çalıştığım için kendimi şanslı hissediyorum. Diğer ürün müdürlerinden farklı olarak, bir lansman hazırlığı içinde olduğum için bu aralar ayrı bir tatlı telaş yaşadığımı da itiraf edebilirim. Sancılı dönemlerden geçiyoruz ama umarım yakında nur topu gibi bir yeni ürünümüz olacak J

Roche'ta Koç'lu olmanın avantajları var mı? Böyle bir deneyiminiz olduysa anlatır mısınız?

İşe giriş aşamasında Türkiye'nin başarılı eğitim veren kurumlarından biri olduğu için elbette Koç'unda bir avantajı vardır ama şirkete girdikten sonra ayrıştırıcı bir yönü çok ön plana çıkmıyor bence, hepimiz aynı büyük çarkın dişlileriyiz.

Roche'ta Koç'lular arasında dayanışma var mı?

Ortak bir geçmiş paylaşmanın verdiği rahatlıkla, daha yakın olduğumuzu söyleyebilirim ama ne yazık ki düzenli toplantılarda görüşecek kadar dayanışma içinde değiliz henüz. Özellikle Koç ile ilgili seminerlerde, kültürel aktivitelerde ve mezunlar toplantılarında en azından bir e-mail zinciri döndürmeyi başarıyoruz.

Kariyerinizle ilgili hedefleriniz nelerdir?

İnsanlarla yakın iletişimde olabileceğim, dinamik, yaratıcılığa izin veren ortamlarda çalışıp ürettiklerimin sonuçlarını görmeyi seven biri olarak pazarlamanın bu ihtiyaçlarıma yanıt verdiğini düşünüyorum. Önümüzdeki dönemlerde, özellikle günümüzün trendi olan e-pazarlamaya odaklanarak, yurtdışı deneyimlerle de kendimi zenginleşirerek pazarlama alanında daha da uzmanlaşmayı planlıyorum.


 

GÖZDE ÇİFTÇİ

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

1986, İstanbul doğumluyum. Üsküdar Amerikan Lisesi'ni bitirdikten sonra, Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü kazandım. Arkasından Londra'da Kingston Üniversitesi'nde İşletme Master'ı yaptım.

02.10.2009'dan itibaren Roche'da çalışıyorum. Şu an "Klinik Çalışmalar Uzmanı" olarak görev yapmaktayım.

 

Koç Üniversitesi'ndeki eğitim yaşantınızdan bahseder misiniz?

Mühendislik okumak, kendimi bildim bileli hayalimdi. Özellikle Koç Üniversitesi'nde okumuş olmak bu hayalimi daha da özel kılıyor. Üniversitenin ayrıcalıklı imkan ve olanakları, kolay bulunamayacak güzellikteki sosyal yaşam, eğitim standartlarının kalitesi ve müthiş bir eğitim kadrosu ile en baştan başlasam yine aynı seçimi yaparım dedirtecek mükemmeliyette bir üniversite hayatı yaşadım.

Koç Üniversitesi sonrası iş yaşamınız nasıl gelişti?

Koç Üniversitesi gibi bir üniversiteden mezun olduktan sonra uluslararası, başarılı bir şirkette iş hayatı daha da kolay başlayabiliyor. Londra'da MBA'den döndükten 1 ay sonra işe başladım.

Aldığınız eğitimin iş yaşamınıza etkileri nasıl oldu?

Mühendislik, her şeyden önce, insanın analitik zekasının gelişmesini ve de karşılaşılan durumlara bambaşka bir bakış açısı ile bakabilme imkanı sunuyor. Endüstri Mühendisliği, insana, hayatın her aşamasında, daha iyi, daha etkili, daha az zamanda, daha mükemmel nasıl davranılabileceğini öğretiyor. Klinik Çalışmalar'da önemli etkinlikler; aynı anda birçok işi hatasız yapmayı, zaman yönetimini en ideal şekilde kullanmayı, hastalara verilecek tedavinin en iyi şekilde uygulanmasını sağlamayı, bütçeyi gerçekçi planlamayı ve her daim kendini ve de yapılan işi daha da iyiye taşımayı hedeflediği için, eğitim hayatım işimi iyi yapıyor olmamdaki en önemli etkendir.

Roche'ta Koç'lu olmanın avantajları var mı? Böyle bir deneyiminiz olduysa anlatır mısınız?

Hatırladığım belirli bir deneyimim olmadı, fakat insanların Koç Endüstri Mühendisliği mezunu olduğumu öğrendiklerinde yüzlerinde oluşan anlamlı ifade her zaman çok hoşuma gitmiştir.

Roche'ta Koç'lular arasında dayanışma var mı?

Koç'ta değişik bir şekilde, öğrenciler arasında açıklaması güç bir bağ vardır. O kişiyi tanımasanız, ismini bilmeseniz bile, dışarıda bambaşka bir ortamda gördüğünüz zaman, yüz aşinalığından selam verip konuşursunuz. Üniversite ortamının, insanın bilinçaltına kattığı, gözle görülmez bir bağdır bu. Şirkete ilk başladığım zaman, Koç'lular tarafından aynı sıcaklık ile karşılandığımı söyleyebilirim.

Kariyerinizle ilgili hedefleriniz nelerdir?

Bence uğraştığınız hangi iş olursa olsun, önemli olan size hitap eden, sevdiğiniz, size değer katan ve aynı şekilde sizin değer kattığınız öğeler bulabilmek iş yaşamınızda. Bu şirkette, bu pozisyon'da çalışmak beni mutlu ediyor. İşi hakkıyla yaptıktan sonra başarının kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Zaman ne gösterir bilinmez, fakat İlaç sektöründe olacağımı biliyorum.

 

MERVE GÖKÇEN

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Ben Merve Gökçen. 1987 Bursa doğumluyum. 2006 yılında Robert Koleji'nden mezun olduktan sonra Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'ne girdim. Haziran 2010'da mezun olduktan sonra Eylül 2010'da Roche'ta çalışmaya başladım.

 

Koç Üniversitesi'ndeki eğitim yaşantınızdan bahseder misiniz?

Koç Üniversitesi'nde aldığım eğitim her zaman araştırmaya ve düşünmeye teşvik etmesi bakımından hayatıma çok olumlu etki sağladı. Hocalarımızla sürekli iletişim halinde olabilmemiz ve üniversitenin öğrencilerine sağladığı eğitim amaçlı ve sosyal olanaklar ayrıcalıklı bir öğrencilik dönemi geçirmemi sağladı diye düşünüyorum.

Koç Üniversitesi sonrası iş yaşamınız nasıl gelişti?

Koç Üniversitesi'nden 2010'da mezun olduktan sonra iş başvurularına başladım ve Eylül 2010'da Roche'taki görevime başladım.

Aldığınız eğitimin iş yaşamınıza etkileri nasıl oldu?

Buradaki görevim analiz üzerine olduğu için Koç'ta aldığım eğitim bana kazandırdığı analiz yapma ve yorumlama becerileri bakımından görevime adapte olmamda çok yardımcı oldu.

Roche'ta çalışmak nasıl? Görev ve sorumluluklarınız nelerdir?

Roche çalışmak için çok güzel bir yer. Her şeyden önce çalışanlar arasındaki diyalog çok samimi ve insanın kendisini geliştirebilmesi için pek çok olanak sunuluyor. Sosyal etkinlikleri ve yaptığı sosyal yardım projeleri, bilinçlendirme aktiviteleriyle diğer firmalardan farklı olduğunu düşünüyorum. Ben Roche'ta satış analizi yapılması, raporlanması ve pazarlama ve saha ekibine iletilmesinden sorumluyum.

 

MİREL ÇİÇEKLİ TARABLUS

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

26 yaşındayım. Koç Üniversitesi 2006 İşletme Bölümü mezunuyum. Mezun olduktan sonra Roche İlaç şirketinde çalışmaya başladım. Halen Kurumsal İlişkiler bölümünde çalışıyorum.  2010 yılında evlendim. Spor ve yoga yapmayı seviyorum.

 
Koç Üniversitesi'ndeki eğitim yaşantınızdan bahseder misiniz?

Koç Üniversitesinde aldığım eğitim, hem akademik hem de sosyal anlamda beni geliştiren ve toplumda öne çıkarabilecek nitelikte oldu.  Akademik üyeleri, sosyal fırsatları, kütüphanesi, spor tesisi, konumu ve tüm sunduklarıyla eğitim hayatım fırsatlarla doluydu.

Koç Üniversitesi sonrası iş yaşamınız nasıl gelişti?

Koç Üniversitesi İşletme Bölümü'nden 2006 yılında mezun olduktan hemen sonra Roche'ta Kurumsal İlişkiler departmanında Kurumsal İlişkiler Asistanı olarak çalışmaya başladım. 2008 yılından beri ise Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalışmaya devam ediyorum. 

Aldığınız eğitimin iş yaşamınıza etkileri nasıl oldu?

Koç Üniversitesi iş hayatıma çalışma disiplini gelişmiş, vizyonu geniş, özgüveni yüksek ve araştırmacı bir birey olarak başlamamı sağladı. 

Roche'ta çalışmak nasıl? Görev ve sorunluluklarınız nelerdir?

Roche her zaman çalışmak istediğim gibi global ve kurumsal bir firma. İnsanların hayatına değer katan, sektöründe öncü bu ilaç firmasında çalışıyor olmak ise benim için ayrıca mutluluk verici. Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak kurum içi ve dışı olmak üzere tüm kurumsal iletişim faaliyetlerinde aktif rol alıyorum. İç İletişim kapsamında, şirketin internet ve intranetinin içerik yönetimi, şirket dergisinin hazırlanması, sosyal ve sportif etkinliklerinin organizasyonu ile dış iletişim kapsamında, kurumsal etkinlikler, sponsorluklar ve algı araştırmalarının takibi, global organizasyonların Türkiye'ye uyarlanması ve kurumsal içeriklerin hazırlanması sorumluluklarım arasında.

Roche'ta Koç'lu olmanın avantajları var mı? Böyle bir deneyiminiz olduysa anlatır mısınız?

İlk iş görüşmemde bunun farkını hissetmiştim. Görüştüğüm kişi, Koç Üniversitesi mezunu olduğum için akademik başarımın dışında sosyal yönlerimin de kuvvetli olabileceğine kanaat getirmişti.   

Roche'ta Koç'lular arasında dayanışma var mı?

Birbirinin Koç'lu olduğunu bilenler arasında ayrı bir dayanışma oluyor, özellikle de bir Koç mezunun ilk işe girdiği günlerde...

Kariyerinizle ilgili hedefleriniz nelerdir?

Şu anda Roche'ta çalıştığım iletişim alanında kendimi geliştirmeyi hedefliyorum.

Koç Üniversite'sine, mezunlarını sürekli takip edip bizlere özel aktiviteler düzenleyerek bizlere hala Koç'un bir parçası olduğumu hissettirdiği için teşekkür ederim...


NİHAN KORKMAZ

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

2002 yılı Koç işletme mezunuyum. 4 yıldan beri Roche'da ürün müdürü olarak çalışıyorum.

Koç Üniversitesi'ndeki eğitim yaşantınızdan bahseder misiniz?

4 yıllık eğitim hayatım süresince hep yurtta kaldım. Eğitimim süresince okulda eğlenceli ve verimli zaman geçirdim. Çok sağlam arkadaşlarım oldu. 2 yıl İstinye, 2 yıl da Sarıyer kampusta okuyan şanslı bir azınlıktayım.

 

Koç Üniversitesi sonrası iş yaşamınız nasıl gelişti?

Üniversiteden mezun olur olmaz ilaç sektörüne girdim. Sektörde management trainee'likten başlayarak, satış temsilcisi, junior ürün müdürü ve ürün müdürü olarak farklı firmalarda farklı ürün gruplarında çalıştım.

Aldığınız eğitimin iş yaşamınıza etkileri nasıl oldu?

Koç'taki eğitimimin iş hayatına hızlı adaptasyonuma, gerçek hayat koşullarındaki mücadeleme beni hazırladığını düşünüyorum. İşim için gerekli baz eğitim ve donanıma sahip olarak mezun olduğumu düşünüyorum.

Roche'ta çalışmak nasıl? Görev ve sorunluluklarınız nelerdir?

Roche bireysel gelişime öneme veren bir firma. Burada çalışırken her geçen gün kendinize bir şeyler kattığınızı hissediyorsunuz. Ürün müdürüyüm: yani ürünün tüm stratejisinden ve bunun uygulanmasından sorumluyum.

Roche'ta Koç'lu olmanın avantajları var mı? Böyle bir deneyiminiz olduysa anlatır mısınız?

Roche gibi büyük bir ailenin içerisinde yakın akrabalarım Koç mezunları ile her zorluğun üstesinden birlikte gelmek bence en büyük avantaj.

Roche'ta Koç'lular arasında dayanışma var mı?

Dayanışma gerektirecek durumlar Kurumsal firmalarda çok yaşandığını düşünmüyorum ama çevrenizde Roche kültürü'nün haricinde de ortak bir kültürü paylaştığınız insanlar olması güzel.

Kariyerinizle ilgili hedefleriniz nelerdir?

İlaç'ta pazarlama yapmak yüksek etik kurallar çerçevesinde kalınması gerektiğinden klasik pazarlamadan oldukça farklı. İlaç pazarlamasında edindiğim deneyimleri artırarak bu alanda uzmanlaşmak istiyorum.


TAYLAN SÖZEN

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

İstanbul doğumluyum. Şişli Terakki Lisesi'nden sonra 1995 yılında Koç Üniversite' sine katıldım. 2000 yılında İşletme Fakültesi'nden mezun oldum. IT sektöründe çalışmaktayım.

Koç Üniversitesi'ndeki eğitim yaşantınızdan bahseder misiniz?

İstinye Kampüsü'nde zorlu ama bir o kadar da keyifli 5 yıl geçirdim. Fena bir öğrenci değildim. Özellikle sportif aktivitelere katıldım.

Koç Üniversitesi sonrası iş yaşamınız nasıl gelişti?

Mezuniyet sonrası bilgi sistemlerine olan merakımdan dolayı kariyerime bu noktada devam ettim. Bankacılık, Telekom sektörlerinde yazılım mühendisi pozisyonlarında çalıştım. 2007 yılında Roche ailesine katıldım.

Aldığınız eğitimin iş yaşamınıza etkileri nasıl oldu?

En önemli etkilerinin yaptığım işi her zamana daha iyi nasıl yapabilirimi düşünmek, takım çalışmasını ön planda tutmak ve katma değer yaratmaya odaklı olmak olduğunu söyleyebilirim.

Roche'ta çalışmak nasıl? Görev ve sorumluluklarınız nelerdir?

Roche' da çalışmak benim için farklı bir deneyim oldu. Daha önce lokal şirketlerde lokal müşterilerle çalışıyordum. Şimdi ise bütün EMEA bölgesi müşterileriyle çalışıyorum. Global bir ortamda çalışmak keyifli fakat sorumluluklarınız artıyor. EMEA bölgesi iç müşterilerinin kullandığı CRM uygulamalarının yazılımı, bakımı ve servisinden sorumlu ekibin takım lideriyim.

Roche'ta Koç'lu olmanın avantajları var mı? Böyle bir deneyiminiz olduysa anlatır mısınız?

Böyle bir avantaj olmadı. İş hayatında belli bir zamandan sonra okuduğunuz okulun pek bir önemi kalmıyor.

Roche'ta Koç'lular arasında dayanışma var mı?

Farklı departmanlarda çalıştığımızdan dolayı bunu şu ana kadar pek sağlayamadık. Bundan sonrası için umuyorum.

Kariyerinizle ilgili hedefleriniz nelerdir?

Kısa vadede yaptığım işi daha iyi yaparak şirkete katkılarımı arttırmak istiyorum. Orta ve uzun vadede yine şirket bünyesinde yurtiçi veya yurtdışı pozisyonlarda daha iyi noktalara gelmek istiyorum.

Kurumunuzun temsilcisi olmak için Kurumsal Temsilcilik Görev Tanımı nı inceleyebilir, ekteki formu doldurarak mezun@ku.edu.tr adresine gönderebilirsiniz.

Kurumunuzda gerçekleştirdiğiniz haberlerinizi bizimle paylaşırsanız bu sayfalardan mezunlarımıza iletmek isteriz.

 
   
Bilgi Güncelle