Ocak 2013 E.Bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Ocak 2013
 
 
Hemşirelik öğrencilerimizden Üreme Sağlığı konusunda akran eğitimi projesi
Güz döneminde Hemşirelik bölümü öğrencilerimiz Rumelifeneri Kampüsümüzde üreme sağlığı konusunda akranlarına danışmanlık verdiler. Koç Üniversitesi Hemşirelik bölümü mezunu ve Hemşirelik Okulumuzun okutmanlarından Ayda Kebapçı'06 ile görüştük, projenin nasıl oluştuğunu konuştuk.

Merhaba Ayda bize projenizden bahsedebilir misin? Hemşirelik okulumuzda her güz döneminde Kadın Sağlığı dersi veriyoruz. Bu ders kapsamında öğrencilerimiz her dönem bir proje gerçekleştirerek sunum yapıyorlar. Bu yıl öğrencilerimizden gelen istek doğrultusunda Rumelifeneri
Kampüsümüzde üreme sağlığına ilişkin bir danışmanlık hizmeti vermeye karar verdik. Dersin sorumlu öğretim üyesi Prof. Dr. Anahit Coşkun liderliğinde bir akran eğitimi programı yürüttük. Bu kapsamda Hemşirelik bölümü öğrencilerimiz birbirinden farklı beş konuyu bir dönem bu boyunca hazırladıkları broşürler ve kitapçıklarla akranlarına anlattılar.

Bu ders kapsamında Koç Üniversitesi'nden mezun kaç okutman olarak çalışıyorsunuz?
Bu dersten sorumlu beş hocamız var. Bizler Koç Üniversitesi Hemşirelik bölümünden mezun okutmanlar olarak üç kişiyiz. Bölümümüzün ilk mezunlarından 2003 mezunu Betül Güven, 2008 mezunu Gül Oban ve ben 2006 mezunu Ayda Kebapçı.


Bir zamanlar öğrenci olduğunuz okulunuzda şimdi hoca olarak görev yapıyorsunuz bu eğitim sürecinde öğrencilerinizle birlikte eğitim vermek sizin için nasıl bir deneyimdi?
Güzel bir deneyimdi, özellikle ana kampüste diğer fakültelerdeki öğrencilerle iç içe olmak, onlara yaşamları süresince gereksinimleri olacak konularda danışmanlık verme sırasında öğrencilerimizi gözlemlemek farklı bir duyguydu. Onların yerinde olmayı istedik, kendi öğrenciliğimiz aklımıza geldi. Bizim dönemlerimizde bu kadar aktif bir etkinlik yapma fırsatı bulamamıştık. Bu anlamda ana kampüs ve hemşirelik kampüsünün bu şekilde bir araya gelmesi bizleri çok heyecanlandırdı. Bu tür aktiviteleri Koç Üniversitesi'nden mezun hocalar olarak hem akademik anlamda hem de gönülden destekleyeceğimiz aşikâr. Böyle etkinliklerin devamının gelmesi dileğiyle…