Ocak 2013 E.Bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Ocak 2013
 
 
Elektrik-Elektronik mezunları ve öğrencileri Mezunlar Paneli'nde buluştu.
Geçen yıl Koç IEEE Kulübü ile ortak olarak ilkini gerçekleştirdiğimiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunları panelinin ikincisini öğrencilerimizden gelen istek üzerine Zeynep Öztürk'06, Sinan Tekincan'07 ve Nuri Özer'08 in katılımı ile gerçekleştirdik. Öğrencilerin bölüm, sektör ve iş yaşamına dair sorularının cevaplandığı panelin moderasyonunu kulübün başkanı Hasan Can Akça'14 üstlendi.

"Koç IEEE Kulübü olarak 18 Aralık Salı günü Öğrenci Konseyi Odası'nda Elektrik-Elektronik Mühendisliği Mezunlar Paneli'nin ikincisini gerçekleştirdik. Koç Üniversitesi Elektrik-Elektronik

Mühendisliği bölümünden mezun olmuş, mühendislikle ilgili kariyer yapmış ve şu anda bu alanda sektörün önde gelen firmalarında çalışan mezunlarımızdan Nuri Özer (Vestek-Senior Design Engineer), Zeynep Öztürk (Vodafone-Mobile Customer Management & Solution Manager) ve Sinan Tekincan (Garanti Teknoloji-Senior Network Engineer) kendi kariyer hikayelerini anlattılar ve daha sonra öğrencilerden gelen birçok soruyu yanıtladılar. Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerinin yüksek katılımıyla gerçekleşen panelde katılımcılar, stajdan, iş mülakatlarına, master konusundan not ortalamasına, askerlik konusundan kulüp çalışmalarına kadar çeşitli alanlardaki sorularının hepsine yanıt bulurken, hem verimli hem de eğlenceli bir panel yaşadılar. Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Murat Tekalp'in de katıldığı panel, ardından Mezunlar Lokali'ndeki kokteyl ile devam etti. " Hasan Can Akça'14


Zeynep Öztürk, 2006 yılında Koç Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 2005 yılında stajyer olarak başladığı TELSIM Telekomunikasyon A.Ş'ye ait ARGE şirketi olan OKSİJEN'de katma değerli servisler üzerine Test Mühendisi olarak iş hayatına başladı. 2008 yılında Oksijen'de Akıllı Şebekeler Destek ve Kurulum mühendisi olarak ön ödemeli abonelerin kampanya sistemleri, Mobil Numara taşınabilirliği ve 3G altyapı geçişleri gibi birçok projede yer aldıktan sonra, 2010 yılında Kurumsal Çözümler Yöneticisi olarak VODAFONE Dağıtım A.Ş'de Kurumsal Satış ekibiyle birlikte kurumsal müşterilere özel çözümlerin üretilmesi ve projelendirilmesi üzerine çalışmaya başladı. 2012'den itibaren VODAFONE Dağıtım A.Ş'de Kurumsal Satış Direktörlüğü altında Mobil Müşteri Yönetimi ve Çözümler Müdürü olarak görevine devam eden Zeynep, Vodafone Kurumsal müşterilerine özel her türlü çözümün projelendirilmesi ve satış sonrasında teknik destek/danışmanlık ihtiyaçlarının karşılanmasını ekibiyle birlikte sağlamaktadır.


Sinan Tekincan, 2007 senesinde Koç Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde Telekomünikasyon alanında Yüksek Lisans yaptı. Burada Boğaziçi Üniversitesi'nin Airties ile yürüttüğü bir projede algoritma geliştirme ve uygulama konusunda çalıştı. 2009 senesinde yüksek lisansını bitirdikten sonra Garanti Teknoloji'de network mühendisi olarak çalışmaya başladı. Çeşitli network projelerinde planlama, dizayn, uygulama, test ve operasyonel destek konularında görev alıyor.


Nuri Özer, 2008 yılında Koç Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 2007 yılı yazında stajyer olarak başladığı daha sonra son sınıfta part-time olarak devam ettiği VESTEK Elektronik AR-GE A.Ş.'de 2008 yılında full-time Tasarım Mühendisi olarak çalışmaya başladı. 2011 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nde Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında yüksek lisansını tamamladı. Halen VESTEK'te Uzman Tasarım Mühendisi olarak çalışmaya devam eden Nuri, LCD TVler için video, resim ve ses işleme konularında algoritmalar tasarlamakta ve bu algoritmaların farklı programlama dillerinde uygulamasını yapmaktadır. Nuri'nin video ve resim işleme alanlarında EPO'da 4 adet patenti bulunmaktadır.