EYLÜL 2010
 
Mezun Panellerinde konuşmacı olup iş dünyası veya akademideki deneyimlerinizi öğrencilerimizle paylaşmak ister misiniz?

2006 Bahar döneminde Mezunlar Derneği girişimi ile başlatılan Mezun Panelleri, Kurumsal İlişkiler ve Geliştirme Direktörlüğü-Mezunlarla İlişkiler Ofisi, Mezunlar Derneği ve Öğrenci Konseyi işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

 
 

Mezun Panelleri ile iş dünyası ve akademinin farklı alan ve sektörlerindeki mezunlarımızın deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşmalarını amaçlıyoruz. Kariyer Günleri'nden farklı olarak bu panellerde mezunlarımız şirket tanıtımı yapmıyor, kendi kişisel deneyimlerini okuldaşları ile paylaşıyor ve öğrencilerimize tavsiyelerde bulunuyorlar

Bu paneller aracılığı ile mezunlarımızın üniversitemiz ile olan bağlarının güçlenmesini amaçlıyoruz. Mezunlarımız panellerde hem diğer mezunlarla hem de öğrencilerimiz ile tanışıyorlar. Panellere katılan öğrencilerimiz ise mezunlarla tanışarak, sektör-şirket-başvuru süreci gibi konularda doğrudan bilgi ve tavsiye alabiliyorlar, mezunlarla yüz yüze görüşme ve tanışma fırsatı buluyorlar. Bu sayede CV'lerini mezunlarla paylaşma fırsatı da bulan öğrenciler iş ve staj bulma konusunda mezunların desteğini alıyorlar. Bu panellerin öğrencilerimiz için bir diğer faydalı yanı ise öğrencilerimizin mezunlarımızın başarılarını görerek motive olmaları, bu kişileri rol modeli olarak almaları ve iş hayatına veya akademik hayata başlama aşamasında kendilerine olan güvenlerinin artmasıdır.


Geçtiğimiz beş akademik yılda bahar dönemlerinde üçer kez gerçekleştirilen paneller, öğrencilerin artan ilgisi nedeniyle bundan böyle güz döneminde de yapılacak. Panellere konuşmacı olarak katılmanız, deneyimlerinizi öğrencilerimiz ile paylaşmanız bizi sevindirecektir.

 

Koç Üniversitesi Mezunlarla İlişkiler Ofisi Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği
E.mail: mezun@ku.edu.tr E.mail: alumni@ku.edu.tr
Tel: 0212 338 12 57 (Güneş İngin'03) Tel: 0212 338 37 79 (Sanem Yükselsoy)

Bahar 2010 Panelleri Katılımcıları
3 Mart 2010 Çarşamba

Ayşe Çelebi - Uluslararası İlişkiler 1999 - Habertürk Gazetesi -Reklam Grubu Pazarlama Koordinatörü
Arda Aktar - İşletme 1998 - Denizbank- Yurtdışı İştirakler ve Şubeler Bölüm Yöneticisi
Sinan Hısım - İşletme 2001 - Pfizer - Ürün Müdürü
Moderatör: Nur Erdem Özeren - İşletme 2004 - YOUcademy

17 Mart 2010 Çarşamba
Tuba Oytaç - Kimya 2000 - Sanofi-Aventis-Satış Müdürü
Ayşe Köksal - İşletme 2001 - GE Healthcare-Doğu Avrupa ve Rusya Satış Müdürü
Esra Gaon - Psikoloji 2001 - Microsoft-İnsan Kaynakları Müdürü
Moderatör: Nur Erdem Özeren - İşletme 2004 - YOUcademy

14 Nisan 2010 Çarşamba
Kenan Yılmaz - EMBA 1998 - Koç Holding-Baş Hukuk Müşaviri
Sarper Özharar - Fizik 2002 - Bahçeşehir Üniversitesi-Öğretim Görevlisi
Can Ergelmiş - Bilgisayar Mühendisliği 2006 - Aygaz-Pazarlama Uzmanı
Moderatör: Güneş İngin - Psikoloji 2003 - Koç Üniversitesi-Mezunlarla İlişkiler Sorumlusu

Bahar 2010 panelistlerinin paneller hakkındaki görüşleri
Ayşe Çelebi'99

2010 yılında düzenlenen Mezunlar Paneli'nin ilkine konuşmacı olarak katıldım. Organizasyon oldukça başarılıydı. Öğrenci katılımını yüksek buldum. Katılan öğrenciler son derece ilgiliydi. Katılımdan sonra 2 öğrenci ile hala kontak halindeyim. Benim için oldukça iyi bir deneyim oldu. Böyle bir imkanın hem bizler hem de öğrenciler için yaratılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Gençler için vakit ayırmak ve deneyimlerimi paylaşıyor olmaktan çok mutlu oldum.

Arda Aktar'98
Organizasyonunuzu hem zamanlaması hem de samimi havası sebebiyle çok olumlu gördüm. Bence amacına tam anlamıyla hizmet ettiği ve mentor/protege tarzında eski mezun-yeni mezun ilişkileri kurulması sağlayacak bir zemin oluşturduğu için benzer organizasyonların devamını diliyorum.

Sarper Özharar'02 Benim açımdan çok eğlenceli ve güzel geçti bu panel. Öğrencilerin doktora başvuru süreci ve özellikle başvuru sonrası süreç hakkında birçok sorusu olduğunu gördüm. Bu panelin belki de en faydalı sonucu, sorusu olan öğrencilerin meraklarını gidermeleri kadar, akademik kariyer düşünen farklı bölümdeki öğrencilerin birbirleriyle tanışmış olmaları oldu.

Sinan Hısım'01
Benim için güzel bir deneyimdi, umarım öğrenciler de keyif almışlardır. Öğrencilerin iş hayatında belirli bir zaman geçirmiş kişilerle birlikte olmalarını sağlamak gerçekten önemli.

Can Ergelmis'06
Konuşmacı seçimleri, panellerin moderasyonu ve içerik yönetimi bakımından, paneller istenen seviyeye ulaşmıştı. Farklı disiplinlerden mezun olan ve farklı fonksiyonlarda çalışmış veya çalışmakta olan mezunların bir araya gelerek kendi tecrübelerini aktarmaları, öğrencilerin ilgisini çekti. Panellerden sonra gerçekleştirilen ikramlar ise, hem ikramın kalitesi bakımından, hem de ikram süresince öğrencilerin panelistlerle bire bir tanışması ve konuşması bakımından son derece başarılı oldu.