AĞUSTOS 2010
 
Koç Üniversitesi Yaz Atölyesi (KUYAT) bu yıl dokuzuncu kez gerçekleşti.

Bu sene dokuzuncusu yapılan KUYAT 25 Haziran-9 Temmuz 2010 tarihleri arasında 48 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. Sarıyer ve çevresindeki altı okuldan gelen öğrenciler fen, bilgisayar, sağlık, sanat, müzik ve insan hakları derslerine katıldılar.

Gönüllülerimizden Dila Giray'11 KUYAT'ı anlatıyor:


Her sene Haziran'ın son haftasıyla Temmuz'un ilk haftası boyunca KUYAT(Koç Üniversitesi Yaz Atölyesi) zamanıdır. Sarıyer ve çevresindeki okullardan çoğunluğu 7. sınıfı bitiren minik arkadaşlarımız üniversitemize 2 hafta boyunca konuk olarak çeşitli aktivitelere (sanat, drama, müzik, spor) katılırlar. Bu aktiviteler 2. haftanın sonunda bizi bir gösteriye götürür.

Kendi emekleriyle sergiledikleri bu gösteriyi ailelerine sunarlar biz gönüllüleriyle beraber. Bu programda ağabey, abla kavramı vardır. Bir grup olmayı öğrenmeye ve öğretmeye çalışırız ablalar ve ya ağabeyler olarak. Kendimizi hoca ya da öğretmen olarak görmeden minik arkadaşlarımıza bir şeyler katmaya çalışırken bizler de çok fazla şey öğreniriz.

Eğlenceli zaman geçirirken hayatla ilgili bir şeyler vermeye, çeşitli değerler katmaya çalışırız biz gönüllüler. Her sene farklı farklı gönüllü ağabey ve ablalarımız, her sene farklı farklı minik arkadaşlarımızla KUYAT çok güzeldir.

Seneye sizleri de bekleriz :)