AĞUSTOS 2010
 
İşletme Enstitüsü'nde Finans Yüksek Lisans ve KOÇ-MIM Uluslarası Yönetim Yüksek Lisans Programları için başvurular devam ediyor.
Finans Yüksek Lisans Programı için Başvurular Devam Ediyor

Uluslararası açılımlarıyla dikkat çeken Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü'nün Finans Yüksek Lisans Programı, dünya çapında yatırım uzmanlarını aynı çatı altında toplayan CFA Enstitüsü'nün Türkiye'deki ilk program ortağı olmuş ve Avrupa'daki 36 program ortağı arasında yer almıştır.

Program, kamu ve özel sektör finans çalışanlarına kariyerlerine ara vermeden finansal ekonomi alanında ileri düzeyde uzmanlaşma imkanı sunmaktadır. Programın en önemli özellikleri arasında derslerde sunulan teorik ve teknik bilgilerin tamamen gerçek hayatı yansıtması, ders içeriklerinin dikkat çeken zenginliği ve öğretim üyelerinin kalitesi yer almaktadır.

Bir yıllık yarı zamanlı Finans Yüksek Lisans Programı 2008 yılında başlamıştır.

30 kredilik dört dönemden oluşan tezsiz programda, dersler hafta içinde iki akşam 18:30 - 21:30 saatleri arasında ve Cumartesi günleri yapılmaktadır. Çalışanlara yönelik olarak tasarlanmış olan programda, öğrencilere iş hayatlarını sekteye uğratmadan eğitimlerine devam etme imkânı verilmektedir.

Dersler, merkezi konumu dolayısıyla Koç Üniversitesi İstinye Kampüsü'nde yapılmaktadır.

Kayıtlarına halen devam etmekte olduğumuz Finans Yüksek Lisans Programı hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için http://www.ku.edu.tr/ku/images/GSB/koc_msc_in_finance2010-2011_catalogue.pdf adresinden ulaşabilir ya da İşletme Enstitüsü Yardımcı Program Koordinatörü Pırıl Üstün (pustun@ku.edu.tr) ile iletişime geçebilirsiniz



İşletme Enstitüsü'nde İki Yeni Yüksek Lisans Programı: CEMS-MIM ve KOÇ-MIM

İşletme Enstitiüsü bünyesindeki tam zamanlı yüksek lisans programlarımıza 20010-2011 akademik yılından itibaren iki yeni Uluslararası Yönetim Yüksek Lisans programı eklendi: CEMS Master in International Management (CEMS-MIM) ve Koç Master in International Management (KOÇ-MIM). Her iki program da özellikle henüz iş tecrübesi bulunmayan ve uluslararası iş fırsatı olanaklarını kendileri için yaratmak isteyen adaylar için tasarlandı.

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü olarak Aralık 2009'da işletme okulları ve çokuluslu şirketlerin dünya ölçeğinde stratejik ittifakı olan CEMS Uluslararası İşletme Okulları Birliği'ne (CEMS- Global Alliance in Management Education) resmi olarak katıldık. CEMS ortağı olan toplam 27 ülkeden 27 işletme okulunun birlikte ve birbirlerine paralel olarak yürüttükleri CEMS MIM programımız ile yüksek itibarlı ulusal ve uluslararası şirketler ile uluslararası kariyer hedefi olan öğrencileri bir araya getirerek, global vizyona sahip geleceğin yöneticilerini yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Öğrencilerimiz için çok büyük bir ayrıcalık yaratacak olan CEMS MIM programından mezun olmak için gereken koşulların arasında öğrencilerin İngilizceden başka bir yabancı dili daha iyi biliyor ve kullanıyor olması, eğitimlerinin bir dönemini dünyadaki diğer 26 üniversiteden birinde tamamlamaları ve yurtdışında bir şirkette en az 10 haftalık staj yapmaları yer almakta. Programa katılan öğrencilerin farklı kültürlere kolay adapte olması, önyargılı olmamaları da öğrencilerde aranan diğer koşullar arasında yer alıyor. CEMS-MIM programı Financial Times tarafından 2009 yılında yönetim yüksek lisans programlar derecelendirmesinde dünyada bir numara olarak yer aldı.

Bu programa paralel yürütülen diğer yüksek lisans programımız KOÇ-MIM'den CEMS-MIM'e geçiş olanağı da bulunmaktadır.

Kayıtlarına halen devam etmekte olduğumuz KOÇ MIM Uluslararası Yönetim Yüksek Lisans Programı hakkında daha detaylı bilgiye http://www.ku.edu.tr/ku/images/GSB/koccemsmim-kocmim2010-2011.pdf adresinden ulaşabilir ya da İşletme Enstitüsü Yardımcı Program Koordinatörü Pırıl Üstün (pustun@ku.edu.tr) ile iletişime geçebilirsiniz.