AĞUSTOS 2010
 
 
Koç Üniversitesi'ne TÜBİTAK'tan dört ödül
2010 Yılı TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü'ne ilişkin değerlendirme çalışmaları sonuçlandı. Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan ve öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Alper Tunga Erdoğan, Doç. Dr. Metin Muradoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Caner Bakır dört ödülü birden aldı.

Stanford Üniversitesi'nde 36 yıl bilimsel çalışmalarda bulunan ve geçen yıl Koç Üniversitesi Rektörlüğü görevini üstlenen Prof. Dr. Umran İnan TÜBİTAK Özel Ödülü'ne layık görüldü. TÜBİTAK Özel Ödülü, Prof. Dr. İnan'ın, "Elektromanyetik dalgalar alanında dünya yakınındaki uzun dalgalar" konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle kendisine verildi.

TÜBİTAK Teşvik Ödülü, Koç Üniversitesi'nden üç öğretim üyesine verildi

Diğer taraftan, Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Alper Tunga Erdoğan'ın, "Sinyal işleme-haberleşme alanında dayanıklı ve düşük karmaşıklıklı uyarlanır algoritma/sistem tasarımı ve analizi konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları" da TÜBİTAK Teşvik Ödülü'ne layık görüldü.

Yine Makine Mühendisliği bölümünden Doç. Dr. Metin Muradoğlu ise "çok fazlı akışların doğrudan simülasyonu" konusundaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle TÜBİTAK Teşvik Ödülü alırken, Sosyal Bilimler alanında Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Caner Bakır'a, "ekonomi bürokrasisinde ve politikalarında kurumsal değişim ve kurumsalcı yaklaşım" alanlarındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle TÜBİTAK Teşvik Ödülü verildi.



Rektörümüz basın mensupları ile tanıştı.

Rektörümüz geçtiğimiz günlerde basın mensuplarına bir tanışma yemeği verdi. Bu yemek sonrası basına yansıyan haberler için aşağıdaki haberlere tıklayınız.

1.Akşam Gazetesi 25 Temmuz 2010
2.Radikal Gazetesi 23 Temmuz 2010
3.Referans Gazetesi 23 Temmuz 2010
4.Sabah Gazetesi 23 Temmuz 2010
5.Taraf Gazetesi 23 Temmuz 2010
6.Vatan Gazetesi 24 Temmuz 2010
7.Zaman Gazetesi 31 Temmuz 2010
8.Cumhuriyet Gazetesi 31 Temmuz 2010
9.Hürriyet Gazetesi 1 Ağustos 2010
 

,