AĞUSTOS 2010
 
 
Lise öğrencileri bir günlüğüne Koç Üniversiteli oldu.

Koç Üniversitesi, üniversite hayatına adım atacak olan lise öğrencilerini, 24 saat boyunca Rumelifeneri Kampusu'nda ağırladı. Bir günlüğüne üniversiteli olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler ilgi alanlarına göre istedikleri derslere girip, kampusun spor, sinema ve yurt olanaklarından da faydalandılar.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve üniversiteye adım atmak üzere olan öğrencilere kampus hayatını bir gün boyunca yaşatan "Koç Üniversite'sinde 24 saat" etkinliği dört grup halinde Temmuz ayında Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampusu'nda gerçekleşti. Bu proje ile Koç Üniversitesi, rehber öğrencileriyle katılımcı gençlere, gelecekleri ve meslek seçimleri ile ilgili kararlarını vermek konusunda destek oldu. Programa katılan 260 lise öğrencisinin 46'sı üniversite sınavında ilk 100'e giren öğrenciler arasındaydı.

"Koç Üniversitesi'nde 24 Saat" etkinliğine, Özel Alman Lisesi, Robert Koleji, Beyoğlu Anadolu Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Notre Dame de Sion, Galatasaray Lisesi, St. Georg Avusturya Lisesi, TED Ankara Koleji ve Türkiye'nin her yerinden çeşitli Anadolu ve Fen Liseleri katıldı. Öğrencilerin katıldığı program çerçevesinde bilgisayar, elektronik, makina mühendisliği, kimya, psikoloji, hukuk, pazarlama ve ekonomi gibi dersler verildi. Öğrenciler, ilgi alanlarına göre katıldıkları dersleri, Koç Üniversitesi öğretim üyelerinden aldı.

Türkiye'de başka bir benzeri bulunmayan program dâhilinde lise öğrencileri, "Koç Üniversitesi'nde 24 Saat" etkinliği ile üniversiteli olmanın heyecanını Koç Üniversitesi, Rumelifeneri Kampusu'nda yaşadılar.



Yaz döneminde üniversitemizin tanıtımına ağırlık verdik.
Yaz döneminde gelenekselleşen Üniversite Tanıtım Günlerimizi organize ettik. Tanıtım günlerine üniversitemizi tercih etmeyi düşünen öğrenciler ve aileleri katıldılar. Hafta içi ve hafta sonu her gün Rektörümüzün de katılımıyla tanıtım sunumları gerçekleştirdik, soruları yanıtladık ve kampus turları yaptık. Aday öğrencilere çeşitli mecralar yoluyla (gazete ve internet ilanları, email, posta vb) üniversitemizin tanıtımını yaptık.

Bu tanıtım çalışmaları çerçevesinde Rektörümüz Umran İnan, Hukuk Fakültesi Dekanımız Tankut Centel, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanımız Sami Gülgöz, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Murat Tekalp, Tıp Fakültesi dekanımız Şevket Ruacan ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanımız Barış Tan TV programlarına davet edilerek üniversitemizi tanıttılar.

TV programlarının kayıtları için lütfen tıklayınız.