TEMMUZ 2010
 
 
12. Mezunlar Günü, 13 Haziran Pazar günü Mezunlar Derneği evsahipliğinde gerçekleştirildi.

 Bu sene daha aktiviteli, daha hareketli ve daha katılımlı bir Mezunlar Günü yaşadık.

Mezunlarımızı Koç Meydanı'nda karşıladık ve öncelikle üç öğrencimizin desteğiyle KUAIS üzerinden bilgilerilerini güncelledik. Güncelleme yapan tüm mezunlarımıza hediye çekiliş numarası verdik. Karşılamada mezunumuz Aslı Pehlivanoğlu'nun katkılarıyla bir Nestle görevlisi tüm katılanlara soğuk Nescafe dağıtırken, aynı zamanda en kalabalık katılan dönemi belirlemek için hazırladığımız panolara mezunlar isimlerini yazdılar. Kimi mezunumuz uçurtma uçurarak, kimi bisiklete binerek, kimi langırt oynayarak, kimi seramik atölyesine katılarak kimi de Sanat Kulübü tarafından hazırlanan pano önünde hatıra fotoğrafı çektirerek Mezunlar Günü'ne başladı. Aynı alanda KU Gönüllülerinin kitap-eşya toplama standı ve İşletme Enstitüsü’nün kurduğu tanıtım standın yanındaki Yapı Kredi Yayıncılık standı da mezunlarımıza yüzde otuz indirim avantajıyla kitap satıyordu. En ilgi çeken kitaplar mezunumuz Didem Şenol'un ve Prof. Çiğdem Kağıçıbaşı'nın Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan kitaplarıydı. Mezunlarımız ayrıca Ku Store'da yeni ürünleri de görerek alışveriş imkânı buldular.


Lokal terasındaki en güzel ayrıntı Koç Müzik Kulübü'nün 'Chorus', yaptığı canlı müzikti. Ortamı ısıttılar ve tüm etkinlik boyunca keyifle dinlendiler. Hatta mezunumuz Aran Arslan da bir ara gruba katıldı.

Mezunumuz Refika Birgül de mobil mutfağı ile gelerek hem görsel bir zenginlik kattı ve hem de yemek kitabından hazırladığı değişik tatları katılanlarla paylaştı.

Yiyecek büfesi Düzey''in katkılarıyla hazırlandı.

Bu senenin bir özelliği de hediye çekilişleriydi. Mezunumuz Ayşe Malhan'ın verdiği 'Koleksiyon-İstanbul çay bardağı' setleri, Hediye Güral'ın katkısıyla Güral Porselen-kahve fincanı setleri, İrem Güroğlu Utku'nun temin ettiği Eczacıbaşı ürün setleri, Hakan Genç'in katkısıyla Atlas dergisi aboneliği, Seray Cengiz'in firması BOA'dan organik ürünler hediyelerimizin bazılarıydı ve mezunlarımızın verdiği destek olması bakımından çok önemliydi.



Bunlarla birlikte Yapı Kredi Yayınları mezunumuz Didem Şenol'un ve Sayın Çiğdem Kağıtçıbaşı'nın kitaplarından birer adet, 10 adet Beko ekmek kızartma makinesi ve Setur'dan iki kişilik İsviçre gidiş-dönüş uçak bileti ve 2 gece konaklama hediyesi de çekilişle verildi. Girişte hazırlanan listelerden en kalabalık grup olarak katıldığı tespit edilen 2007 mezunlarımızın tümüne ve ayrıca katılan 2010 mezunlarımıza yeni yaptırdığımız fincanlardan hediye ettik.

Ve hatta son olarak kampus girişinden aldığımız plakalardan yola çıkarak arabasıyla gelen 6 mezunumuza Selenia motor yağı çekilişi yaptık.
Yaklaşık 300-350 mezunumuzun katıldığı organizasyondan mezunlarımızın memnun ve keyifli ayrılması en büyük mutluluğumuz.