HAZİRAN 2010
 
Kampüste spor ruhu…
Spor dolu yoğun bir dönemin sonunda üniversite spor takımlarımız çeşitli resmi ve özel turnuvalarda dereceler elde ettiler.

Eylül ayında yeni öğretim yılına başlayan okulumuzda spor takımları seçmeleri ile spor aktiviteleri start aldı. Bu seçmelerde yeni girişli hazırlık ve 1. Sınıf öğrencileri arasından seçilen adaylar antrenmanlara başladılar.

Kasım ayı içinde başlatılan 17. Geleneksel Koç Üniversitesi Futbol turnuvasına yoğun ilgi vardı, toplam 45 takım'ın kabul edildiği bu turnuvada 450 sporcu mücadele etti, bu sporcuların arasında öğrenciler, mezunlar, akademik ve idari personel de yer aldı. Toplam 64 maç süren bu turnuvanın aralık ayı içinde finalleri oynadı.

Bu yıl 12.'si düzenlenen Mavi kupa basketbol şampiyonasında erkek takımımız ilk 8'e kaldı.

Hentbol erkek takımımız Aralık ayında düzenlenen Üniversitelerarası 2. Lig grup birinciliğinde grubunda 3. Oldu.

Kürek takımımız 29 Ekim 2009 tarihinde katıldığımız Cumhuriyet Kupası Kürek Yarışlarında aşağıdaki sonuçları elde etti:

Genç B Erkekler 2-(iki tek): 5. (5 Ekip Arasında)
Üniversite Erkekler 4X (dört çifte): 2. (6 Ekip Arasında)
Üniversite Erkekler 1X (tek çifte): 5. (10 Ekip Arasında)
Üniversite Erkekler 8+ (sekiz tek) : 3. (6 Ekip Arasında)


Basketbol bayan ve erkek takımlarımız geçtiğimiz dönem Türkiye üniversiteler arası 2. Lig müsabakasında 2. olarak 1. Lige yükseldiler.

 

Basketbol erkek takımımız ise 6. Ayva kupası basketbol şampiyonasında da 3. oldu.

Okul içi turnuvalarda bu yıl 17.'sini düzenlediğimiz Koç üniversitesi Basketbol turnuvasında heyecanlı ve çekişmeli geçen maçlar oynandı.

Snowboard erkek takımı Türkiye 3.'sü oldu, ferdi kategoride ise Eren Mergen Türkiye 3.'sü oldu.



Snowboard bayan takımı ise takım halinde Türkiye 4'sü oldu.

Basketbol bayan takımı 1. Lig müsabakalarında 2. oldu.


Basketbol Erkek takımı 1. Lig müsabakalarında 5. oldu, Mavi Kupa basketbol turnuvasında ise ilk 8 takım arasına kalma başarısını gösterdi, Ayva kupası basketbol birinciliğinde ise yarı finale yükseldi, yarı final maçları ilerleyen tarihte oynayacaktır.

Tenis bayan takımı 1. Lig müsabakalarında 2. oldu ve gelecek yıl Süper lig'de mücadele etme hakkını kazandı.


Tenis erkek takımı ise 2. Lig müsabakalarında grup 2. oldu.

Eskrim bayan takımından Selen Duru flöre dalında Türkiye 3.'sü oldu.

1-2 Mayıs tarihlerinde Sapanca Kırkpınar Parkurunda yapılan Bahar Kupası Kürek Yarışlarında Kürek Takımımızın aldığı sonuçlar ise şöyle:

1 Mayıs 2010
Büyük B Erkekler 4- ( dört tek) 3. (Yağız Erbay-Oğuz Erdoğan-Hakkı Özkan-Gözay Yağız) Büyük B Erkekler 8+ (sekiz tek) 3. (Alp Alper-Gökhan Özoğur-Emre Gül-Ata Enderer-Seymen Ekinci-Yağız Erbay-Oğuz Erdoğan-Hakkı Özkan-Gözay Yağız) Büyük B Erkekler 2X (iki çifte) Eleme grubundan çıkamadı (Emre Gül-Seymen Ekinci) Büyük B Erkekler 1X (tek çifte) Eleme gurubundan çıkamadı (Gökhan Özoğur)

2 Mayıs 2010
Büyük A Erkekler 1X (tek çifte) 6. (Gökhan Özoğur) Büyük A Erkekler 4- ( dört tek) 4. (Yağız Erbay-Umar Bedisel-Hakkı Özkan-Gözay Yağız) Büyük Bayan 1X (tek çifte) Yarışı tamamlayamadı ( 1. Gelen ekiple arasında 90 saniye fark olduğunda sıralamaya alınmıyor) (Burcu Bacanak) Büyük A Erkekler 8+ (sekiz tek) 4. (Alp Alper-Gökhan Özoğur-Emre Gül-Umar Bedisel-Seymen Ekinci-Yağız Erbay-Oğuz Erdoğan-Hakkı Özkan-Gözay Yağız)

15 – 17 Mayıs tarihleri arasında Denizli Pamukkale üniversitesinde düzenlenen “Koç Fest Üniversite Spor Oyunları” kapsamında yer alan Su topu Türkiye şampiyonasında üniversite erkek Su topu takımımız 11 takımın yer aldığı bu zorlu müsabakada Türkiye 3.'sü olarak büyük bir başarıya imza attı.

 


Geçtiğimiz yıl mütevazı bir kadro ile kurulan takımımız Türkiye 5. olarak dikkatleri üzerine toplamıştı, bu yılda burslu öğrencilerden kurulu takımlara karşı çok iyi bir mücadele örneği vererek 3.'lük kupasına ulaştılar.

Step bayan takımımız ise Üniversitelerarası Türkiye Jimnastik birinciliği, Step kategorisinde üniversitemizi başarı ile temsil etti.


Tüm takımlarımızı gösterdikleri üstün performans ile okulumuzu en iyi şekilde temsil ettikleri için tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

17. KOÇ ÜNİVERSİTESİ BASKETBOL TURNUVASI
 
Turnuva Katılan Takım Sayısı : 16
Turnuvaya Katılan Oyuncu Sayısı : 192
Turnuvada Oynatılan Maç Sayısı : 28
TURNUVA ŞAMPİYONU: SEKSİ PANDALAR
Burak Yıldırım, Can Durukal, Kerem Caymaz, Gal Hulli, Anıl Uğur, Tolga Kara, Can Güçeri, Onur Erdemol, Yiğit Tunç, Mehmet Tuna

TURNUVA II. MAVİ YEŞİL ALGLER
Ömer Gürkan, Burak Saltık, Tuğrul Köseoğlu, Yunus Ertan, Barlas Koç, Türker İncir, Turgut Meral, Tarık Başbuğoğlu, Mehmet Atal, Efe Derinçay, Koray Erbaş, Kadir Çetin

TURNUVA III. REZERVE
Fatih Taluk, Ege Kanber, Marcus Baker, Özer Ege Seymen, Berk Mülayim, M.Berker Özbek, Orçun Can, Alessandro Eller, Onur Özman, Koray İzci

17. KOÇ ÜNİVERSİTESİ FUTBOL TURNUVASI SONUÇLARI
 
Katılan Takım Sayısı : 45
Katılan Oyuncu sayısı : 450
Oynatılan Maç sayısı : 64 maç
En farklı maç : AC COMPRADORS : 18 - KAZANCILAR : 1
En gollü maç : YENİÇERİLER      : 13 - GX2 : 6
En çok gol atan takım : AC.COMPRADORS : 59 gol

Bir maçta en çok gol atan oyuncular:
İSMAİL GÜREL - AC COMPRADORS : 6gol
CAN DENİZ DEMİREL - L.A BOYS : 6gol
ESAT KAHYAOĞLU - SPORTING URFA : 6gol
HAKAN ERDOĞAN - COMMANDOS 2 : 6gol
 
Turnuva Şampiyonu: AC COMPRADORS
İsmail Gürel, Selim Önengüt, Ergün Nacargil, Cem Kevenk, Sinan Kara, Murat Yalçın,Ersay Pembe ,Tolga Yeşildağ, Sedat Aydın, Recep Kaş

Turnuva ikincisi: ÜÇ BACAKLILAR:
Yusuf Erboy, Altu Albayrak, Emir Hıdır,Ali Baysal, Ali Tunaboylu, Mert Avcı, Dündar Yumlu, Arca Akalın, Oğul Saraçoğlu, Gür Özbelge

Turnuva Üçüncüsü: YENİÇERİLER:
Caner Küçüksolakoğlu, Hakan Hitay, Haluk Aksan, Yarkın Doğanbey, Bahadır Aydın, İ.Cem Öztürk, Bülent Ulusal, Eren Güler, Erdem Sağır, Mertcan Köse