Mayıs 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Mayıs 2012
 
 
Bu yaz çocuğunuzun sınıfa girmeden, eğlenerek İNGİLİZCE PRATİĞİ yapmasını ister misiniz?

Değerli Mezunlarımız, sizi Koç Üniversitesi’nin hazırlamış olduğu “English Language Center for Kids” programına davet ediyoruz!
Koç University English Language Center for Kids, 6-12 yaş aralığındaki çocukların, çeşitli atölye ve takım çalışmaları ile İNGİLİZCE KONUŞMA VE DİNLEME BECERİSİNİ GELİŞTİRMEYİ hedefliyor.

Amacımız

Koç University English Language Center for Kids, 6-12 yaş aralığındaki çocukların, çeşitli atölye çalışmaları ile kaynak kullanabilme, problem çözme gibi yeteneklerini geliştirirken, aktif İngilizce konuşma ve dinleme becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.
Yabancı rehberlerin eşliğinde gerçekleştirilecek program ile öğrenciler, hayatın içinde İngilizce konuşma ve dinleme becerisi kazanacak ve bu becerilerini geliştirecekler.
Koç University English Language Center for Kids, çağın gerekleri doğrultusunda, gelecek vizyonu aşılayan; merak duygusunu pekiştiren; dünya vatandaşlığı bilinci ve küresel sorumluluk anlayışı taşıyan bir eğitim sunmaktadır.

Neden Koç University English Language Center for Kids ?

  • Her 2 öğrenciye bir yabancı rehberin eşlik ettiği program ile İngilizce dinleme ve konuşma pratiği kazanmak için,
  • Her 20 öğrenciye 1 rehberlik & psikolojik danışmanlık veya pedagoji eğitimi almış grup lideri eşliğinde çalışmak için,
  • Bütün atölye, sosyal etkinlikler ve takım çalışmaları ile hayatın içinde İngilizce dinleme ve konuşma pratiği yapmak için,
  • Yapılan atölye ve takım çalışmaları ile birlikte; sosyal, temel, problem çözme, kaynak kullanabilme becerileri ve bilgi okuryazarlığını geliştirmek için,

Koç University English Language Center for Kids’in temel amacı öğrencilerin İngilizce dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmektir. Bu nedenle, çocukların eğlenerek öğrenecekleri bir ortam sağlamayı amaç edinen Koç Üniversity English Language Center for Kids ekibi, çocukların zevk alacakları sosyal aktiviteleri programlarına katmışlardır. Çocuklar, çalışmalara katılmadan farkında olmadan İngilizce dinleme ve okuma becerilerini geliştireceklerdir.

Program İçeriği
Koç University English Language Center for Kids programı ile öğrencilerin sınıfa girmeden, eğlenerek İngilizce konuşma ve dinleme becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor.

Macera Atölyesi
Koşarken satranç oynamak olarak tanımlanan oryantiring; kaybolmadan ilerlemeyi, araziyi iyi okuyabilmeyi, haritayı üç boyutlu düşünebilmeyi ve strateji kurmayı öğretir. Çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimini olumlu yönde etkiler, karar verme mekanizmalarını geliştirir, güven duygusunu ve kendilerini ifade etme yeteneğini arttırır.
Hazine Avı ile çocuklar eğlenerek ipuçlarını takip edecek ve hedefe ulaşacaklardır.
Takım Çalışması ile çocuklar arkadaşına güvenmeyi, ekip dayanışmasını ve belirli bir amaç etrafında birleşmeyi öğreneceklerdir.

Bilim Atölyesi
Sorgulamaya dayalı eğitim metodu yöntemiyle sunulmakta ve çocuk gelişimine uygun olarak tasarlanmıştır. Hem eğlendiren hem de çocukların hayal gücünü ateşleyen, merak uyandıran interaktif uygulamaları ile onları en temel bilimsel kavramlarla tanıştırır.
Çocuklar birer takım kurarak mühendis olurlar ve bir köprüyü birlikte inşa ederler. Unutulmaz dinozor kazısı yaparlar veya bir roket imal edip, fırlatırlar.

Organik Bahçe Atölyesi
Üniversite Kampusu’nda özel olarak hazırlanmış organik bahçede çocuklar doğa ve toprakla tanışırlar. Bu program süresince çocuklar sebze yetiştirecekler ve bahçeden topladıkları sebzeleri mutfak atölyesinde kullanacaklardır.

Mutfak Atölyesi
Çocuklar sıralamayı, organize çalışmayı, zamanlamayı, plan ve program yapmayı eğlenerek öğreneceklerdir.
6-8 yaş arası çocuklar tat alma ve el becerilerini geliştireceklerdir. Her çocuk 3 veya 4 çeşit yemeği elleriyle hazırlayacak ve fırında pişirmeye verecektir. Çocuklar tüm malzemeleri koklayarak, elleyerek ve bazı ürünleri önceden tadarak tanıyacak, hangi ürünün ne amaçla kullanıldığını öğreneceklerdir.
9-12 yaş arası çocuklar tat alma ve el becerilerini geliştirmenin yanı sıra yaratıcılıklarını öne plana çıkartacaklardır. El becerilerine ek olarak her çocuk kendine özgü tasarımları meydana çıkartacaktır. Çocuklar program boyunca zaman planlaması yapabilme becerisi kazanacak ve ortak yapılacak yemeklerde takım çalışması becerilerini geliştireceklerdir.

Tasarım Atölyesi
Çocuklara görsel ve matematik zekası kazandıran, yaratıcılığı teşvik eden bir atölye çalışmasıdır. Herkesin gördüğünü farklı görecekler ve farkındalık yaratacaklardır.

  • T-shirt Tasarım Atölyesi: Çocuklar yıkanınca çıkmayan, hemen kuruyan kalem ve boyalarla özgün tasarımlar yapacaklardır.
  • Çizgi Film Atölyesi: Çocuklar yaşlarına göre basit ve 2 çizgide devam eden hareketlendirme çalışmaları yapacaklardır.
  • Kolaj Atölyesi: Çocuklar atık yayınlar ve malzemelerden komik ve hatta faydalı yeni ürünler oluşturacaklardır. (Kullanılmış malzemeleri tekrar geri kazanım)

Dans ve Beden Perküsyonu Atölyesi
Ellerin ve Ayakların bedenle birlikte vurmalı çalgı aleti olarak kullanıldığı bir atölyedir. Ritim, müzik, hareket ve dil aracılığı ile çocuklar kendini keşfeder. Çocuklar her an iletişim kurarken beden dilini kullanacaklar ve bedeniyle kendini ifade etme becerisi kazanacaklardır.
Kullanacağımız materyaller: Bedenimiz, pet şişeler, damacanalar, içecek kutularıdır.
Speed-stacks: Çocukların eğlenirken el ve göz koordinasyonunu geliştiren ve algıyı kuvvetlendiren bir atölye çalışmasıdır.

İnteraktif Okuma ve Drama Atölyesi
Çocuklar Kütüphane’de eğlenerek bilgi okuryazarlığına giriş yapacaklardır. İnternet’i sağlıklı kullanmayı ve doğru bilgiye ulaşmayı öğreneceklerdir. Basılı ve internet üzerinden erişilen kaynakların doğru kullanımını öğreneceklerdir.
Çocuklar okunan kitapları, drama yetenekleriyle arkadaşlarıyla paylaşacaklardır.

Görsel Sanatlar ve Fotoğraf Atölyesi
Görsel algının gelişimi ve yaratıcılık üzerine kurulu olan bu atölyede, çocuklar kendilerini ifade etmenin keyfine varacaklardır. Belirli bir tema içerisinde gün boyu çektikleri fotoğraflar ile kendi albümlerini hazırlayacaklardır.

Açıkhava Etkinlikleri

  • Yoga
  • Temalı havuz oyunları 

Spor Salonu Etkinlikleri

  • Tırmanma duvarı.

Sosyal Etkinlikler
Program boyunca gün sonu parti yapılacaktır. Çeşitli oyunlar ve karaoke etkinlikleriyle çocuklar hem eğlenecek hem de kendi aralarında sosyalleşme imkanı bulabileceklerdir.
 
Bu interaktif yaz programında çocuklarınızı aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Saygılarımızla,
Koç University English Language Center for Kids Ekibi

Başvuru ve Kayıt İçin
http://kocelckids.ku.edu.tr/
Tel: 212 338 37 37

E-Posta: kocelckids@ku.edu.tr