Şubat 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Şubat 2012
 
 
 
Koçlu Kardeşler

Geçtiğimiz aylarda Koçlu evli çiftlerle ilgili yaptığımız haber mezunlarımızın yoğun ilgisini ve beğenisini kazandı. Bunun üzerine bu ay "Koçlu Kardeşler"le ilgili bir haber yapmaya karar verdik. Acaba kardeşler var mıdır, kaç kardeşe ulaşabiliriz derken neredeyse elli mezun kardeş çiftine ulaştık. Mezunlarımızdan kendilerini tanıtmalarını, Koç'la ilgili varsa ortak bir anılarını anlatmalarını ve Koç'a gelmeye nasıl karar verdiklerini, küçük kardeşin büyükten etkilenip etkilenmediğini anlatmalarını istedik. Gösterdikleri ilgiden dolayı mezunlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu keyifli haberden sizin de keyif almanızı umuyoruz. Bülten için haber başlığı önerilerinizi ve güzel haberlerinizi bekliyoruz (mezun@ku.edu.tr).

Murat Can Baykal'09-Elif Baykal'11

Murat Can Baykal: 2009'da Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldum. 2010'da yasal stajımı tamamlayıp avukat olduktan sonra aynı senenin Eylül ayında King's College London'da Uluslararası Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans programına başladım. Ocak 2012'de mezun oldum ve şu an Londra'da bir hukuk bürosu için danışmanlık yapmaktayım.

Elif Baykal: Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden 2011'de mezun oldum. Üniversite hayatım boyunca birçok sosyal aktivitede yer aldım. Koç'taki son senemde Müzik Kulübü başkanlığı, Seramik Grubu kuruculuğu ve başkanlığının yanı sıra, Koç Üniversitesi'nin en büyük organizasyonlarından biri olan Bahar Şenliği'nde Sahne Koordinatörlüğü yapma şansını yakaladım. Şu an Kurumsal İletişim alanında aktif olarak iş aramaktayım.
Murat-Elif: 3,5 sene boyunca birlikte Koç'ta okuduk ve Koç yurtlarında kaldık. Koç Üniversitesi, her ikimiz için de gerçekten hayatımızın en güzel yıllarını yaşamamızı hem sağladı hem de buna tanık oldu. 2007'de kurduğumuz Düşünce ve Tarih Kulübü altında, takım arkadaşlarımız ile beraber KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı Mühendislik Fakültesi Oditoryumu'nda ağırlama fırsatı yakalamış olmak, kardeş olarak üniversite hayatımızdaki en büyük gururumuz ve mutluluğumuz.

Murat Can: Koç Lisesi'nden mezun olduktan sonra Koç Üniversitesi'ne gelmek istediğimden emindim. Elif'i de Koç'a gelmesi için her fırsatta teşvik ettim. Üniversiteye girdiğimiz ilk günden beri sadece Koç'a geldiğimiz için değil, abi-kardeş olarak Koç'ta olduğumuz için kendimizi hep şanslı hissettik.

Elif: Abimin Koçlu olması benim Koç Üniversitesi'ni tercih etmemde en büyük etken oldu. Çünkü henüz lisedeyken Murat bana kampüsü gezdirmişti ve gerçekten çok etkilenmiştim. Koç'a geldikten sonra da, mezun olduktan sonra da hayata bir adım önde başladığımızı fark ettik.

Caner Uluer'02-Cem Uluer'06

Caner Uluer: 1997'de Koç Üniversitesi'nin İşletme Bölümü'nü kazandım. İlk kampüs olan İstinye kampüsünde okul hayatımın büyük bir bölümü geçti. Efsane Rektör Seha Tiniç ile üniversitede çok vakit geçirdim. Bunun bana katkısı çok oldu. Son senemi Sarıyer kampüsünde geçirdim. Cem ile beraber orada 1 seneyi ortak olarak okudum. 2002 yılında mezun olduktan sonra hem hobim hem de hayatımın büyük parçası olan müzik ile ilgilenmek için Kültür Üniversitesi'nde Sanat Yönetimi Yüksek Lisans programına girdim. Bu sıralarda İhracat alanında faaliyetlerim oldu ve ertesinde kardeşim Cem ile Aralık 2005'te Verita Danışmanlık firmasını kurduk. Şu anda da ilave departmanları ile büyüttüğümüz Verita Grup'un Genel Müdür'üyüm. Koç Üniversitesi hayatımın büyük bölümünde sosyal kulüpler ile geçirdim. Radyo Koç ve Müzik Kulübü'nde arkadaşlarım ile yoğun çalışmalarda bulunduk.

Cem Uluer: 2001 yılında Koç Üniversitesi'nde İşletme Bölümü'nü kazandım. 1 veya 2 kere Caner'i ziyaret etmek için İstinye Kampüsü'nü ziyaret ettim ama eğitimim sadece Sarıyer Kampüsü'nde geçti. ELC olduğum ilk sene ağabeyim ile beraber geçti.
Bazı sosyal kulüplerde bayrağı teslim aldık. Ben ve arkadaşlarım ile Müzik Kulübü, Radyo Koç yönettik, Koç TV'yi kurarak ise Radyo Koç'un da olduğu MedyatiKoç Kulübü'nü oluşturduk. Bu alanlarda yoğun çalışmalarımız oldu. Öğrenci dekanlığının desteği ile Müzik Kulübü adına her sene 5 konser vermeye çalıştık. Konu ile alakası bakımından önemli diyebileceğimiz konserlerden biri de Caner'in caz grubu NaapJazz'ın performansıdır. Aynı sene Akbank Caz Festivali'nde de boy gösterdikten sonra okulda Caz Festivali'ne katıldılar. Sosyal kulüpler ile yoğun çalıştıktan sonra okulun son senesi Verita Danışmanlık'ı Caner ile beraber kurduk. Halen grup haline gelen firmamızda Genel Müdür olarak çalışmaktayım. 2006 yılında mezun olduktan sonra Galatasaray Üniversitesi'nde Pazarlama ve Lojistik Yönetimi Yüksek Lisansı'nı yaptım. Aynı zamanda Galatasaray Spor Kulübü'nde Genel Kurul üyesiyim.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi 2001-2002 okul yılında 1 sene beraber okuduk. İkimiz de aynı bölümün öğrencileriydik. Ortak arkadaşlarımızın çok olmasından ötürü eğlenceli bir sene olmasının yanı sıra sosyal kulüplerde bayrak devir teslimi de bu sene yaşandı. Yeni kampüsün zayıf sosyal ve kültürel ortamına katkıda bulunmak için kendimizce bu misyona katkıda bulunduk. Beraber okumamız sayesinde Cem'in okula alışması da bir sorun olmaktan çıktı. Burada belki de bahsedilemeyecek bir sürü parti hatırası zaten vardır. En önemli diğer anılar ise düzenlenen konserler ve kulüplerde harcanan zamanlar ile alakalı. Kampüsün tadını o son sene çıkardığımızı düşünebiliriz.

Koç'a geliş kararımda Caner'in etkisi büyük oldu. Üniversite sınavından sonra Sabancı Üniversitesi'nde aynı bölüm için %25 burs kazandım. Ancak Caner'i ziyaretlerimde gördüğüm Koç'un eğitim kalitesi ve Caner'in okulda olması Koç'u tercih etmemde çok etkili oldu. Sarıyer kampüsünün de yeni açılmış ve sosyal imkanlarının çokluğu da ayrı bir şekilde etkiledi. Bölüm tercihim kendi isteğimdi ancak belki de Caner'in aldığı eğitimden memnun olması da beni etkilemiş olabilir. Ağabeyimin aynı okulda olması tabii ki beni okula alışma konusunda rahatlatmıştır. Okulun ilk günü, benim için zaten bildiğim ve sevdiğim bir ortamın parçası olmak şeklinde gerçekleşti. Sosyal kulüplerde de bu kadar faal olmamın sebebi olarak Caner'in daha önceden göstermiş olduğu çalışmalar görülebilir. Bu da okul hayatımda Caner'in etkisinin çok olduğunu gösterebilir. Zaten iyi anlaşıyor olmamız okul hayatımızda da bizi pozitif olarak etkilemiştir.


Çiğdem Okşaroğlu'06-Yeşim Okşaroğlu Duru'08

Ben Çiğdem Okşaroğlu. 07.11.1980 İstanbul doğumluyum. Yükseköğrenim hayatıma İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde başladım.2002 yılında mezun olduktan sonra içimde ukde olarak kalmış olan Koç Üniversitesi'nde okuma hayalimi 2002 de Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümüne girerek gerçekleştirdim. 1 dönem hazırlık okuduktan sonra 2. dönem irregular olarak öğrenime başladım. Daha sonra Sosyoloji bölümünü de okuyarak 2006'da öğrenimimi çift anadalı bitirerek tamamladım. Okul hayatım boyunca güzel dostluklar edinip, kaliteli eğitim aldım; vaktim yettiği kadar sosyal aktivitelere ve sosyal sorumluluk projelerine iştirak ettim. 2 yıl boyunca mentor ve RA'lik görevinde bulundum; okul tanıtım günlerinde öğrenci adaylarına ve velilere okulumuzun bizlere kattıklarını aktarmaya gayret ettim. Bu sebeplerle en güzel yıllarım Koç'lu yıllarım diyebilirim. Kampusta yaşamak da ayrı bir keyifti benim için. Okulumuz yurdu da bana evimi aratmadı. Yurtta yaşamak derslerden sonra arkadaşlarımla paylaşımlarımın daha çok olmasına, müzik faaliyetlerimiz için zaman ayırmama ve kulüp faaliyetlerinde
yer alabilmeme yardımcı oldu. Hocalarımın desteği, sıcaklığı okul hayatımın huzurlu geçmesi açısından mutluluk vericiydi. 2006 da mezun olduktan sonra, açık hava reklamcılığı alanında faaliyet gösteren aile şirketimizde görev almaya başladım. Halen pazarlama bölümünün şefi olarak görevime devam etmekteyim.

Kardeşim Yeşim Okşaroğlu Duru ile 2004-2006 yılları arasında Koç'lu yılları paylaşma şansımız oldu. Yeşim de benim gibi Uluslararası İlişkiler bölümünde öğrenim gördü. İşletme bölümüyle çift anadal yaparak öğrenimini 2008'de tamamladı. Yeşimle Intl201 dersinin bir final sınavında beraberdik. Bu benim için çok hoş bir anı oldu. Kardeşim 29.07.1985 İstanbul doğumlu. Aramızda 5 okul dönemi var ve hiç beraber aynı derste biraraya geleceğimiz aklıma gelmezdi. Kardeşimle Minik Yürekler projesinde de birarada görev alma şansımız oldu. Ayrıca Folklor kulübü üyeliğimiz süresince çeşitli aktivitelerde ve şehirdışı seyahatlerde bir arada güzel anları paylaşma şansına eriştik. 2005 yılındaki Folklor festivalinde mini bir Türk Halk müziği konseri veren nadir gruplardan birinde solist olarak yer almak çok mutlu olduğum özel anlardan biriydi. Halk müziğine çok yakın olmayan Koçlu öğrenci ve öğretmenlere türkü söylemek ve Rektörümüz Atilla Aşkar'ın övgüsüne nail olmak benim için gurur vericiydi.

Kardeşimin Koç'a girmesinde benim büyük bir etkim oldu. Kardeşim Galatasaray üniversitesine de girmeye hak kazanmışken, %50 burslu olarak Koç Üniversitesi'ne girmeyi tercih etti. Babamın da Koç ekolünden olmamız hevesi ikimizin de Koç Üniversiteli olmasını sağlayan etkenlerdendir. Ben lise hayatım boyunca hayal ettiğim Koç'luluğu 4 sene rötarlı olarak elde ettim. Kardeşimle okul ve yurt hayatında birlikte olmak, beraber ders çalışmak, sosyal aktivitelerde yer almak hayatıma ayrı bir renk kattı. Kardeşimle fiziksel olarak çok benzemeyişimiz her ne kadar okuldaki arkadaşlarımızın ''siz gerçekten kardeş misiniz'' tepkilerine sebep olsa da gerçek Koçlu kardeşler olarak Koç Üniversiteli olma gururu ve mutluluğu kardeşimle en özel benzer yanımız oldu.

Yeşim Okşaroğlu Duru Notre Dame de Sion lisesinden 2004 yılında mezun olduktan sonra belirttiğim gibi benim ve ailemin teşvikiyle Koçlular arasına katıldı. Aktif olarak Folklor kulübünde Halk oyunları ekibinde yer aldı, çeşitli festivallerde okulumuzu temsil ettiler. İspanya gezisi de kardeşimin okul hayatındaki mutlu anlarını arkadaşlarıyla paylaştığı bir geziydi. Başarılı bir öğrenim hayatı sürdü ve çift anadal yaparak Uluslararası ilişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. Benim gibi Yeşim de mentorluk görevi yaptı. Yeşim 2008'de mezun olduktan sonra aile firmamız Sultan Alüminyum A.Ş de şube müdürü ve pazarlama koordinatörü olarak görev yaptı. 2011 yılının Ocak ayında Ziya Duru ile evlendikten sonra şirketimizdeki görevini bıraktı ve şu an 2 aylık oğlu İhsan Mert ile annelik görevinin tadını çıkarmakta. İlerde İhsan Mert de annesi ve teyzesi gibi Koçlu olursa benzer bir yazıyı anne-oğul-teyze üçlüsüyle de yayınlamanız dileğiyle.

En güzel yıllarımız Koçlu yıllarımız diyerek sevgilerimi gönderiyorum...


Burcu Güçlü İnan'03-Burçin Güçlü'10

Burcu Güçlü İnan, Ekonomi bölümü 2003 mezunuyum, Finansbank Hazine'de Likidite Yönetimi biriminde çalışıyorum. Kardeşim Burçin Güçlü Robert Kolej'i bitirdikten sonra 2006-2010 yılları arasında Koç'ta okudu, İşletme-Ekonomi çift anadal mezunu. Şu anda Barselona'da IESE Business School'da İşletme doktorası adayı, Pazarlama üzerine araştırma yapıyor. Aynı yıllarda Koç'ta okumadık maalesef, ama abla kardeş olduğumuz güvenliğin gözünden kaçmamış. Burçin'i ziyarete gittiğim bir gün, unutmuşlardır beni diyerek kısa süreli park ihlali yapmıştım yurtların önünde. Güvenlik Burçin'i oda telefonundan arayıp, "Ablanızdan rica eder misiniz arabasını yolun ortasından çeksin?" demişti. Bir de e-mail'ler var tabii, ben mezun olduktan sonra kapanan adresim aynen Burçin'e verildi. Yıllarca bana ulaşamayan mail'ler günlerce forward edildi. Kardeşimin Koç'a gelişi bence benim kayıt işlemlerim sırasında ofisteki görevli bayanın, benden daha büyük gösterir Burçin, belgeleri ısrarla O'na vermesi ile oldu. Bundan etkilenen kardeşim yedi yıl sonra Koç'u seçti. Kendi sözleri ile ise "Ablam Koç'ta okurken Sarıyer kampüsü yeni açılmıştı, yaşam ortamı ve öğrenci hayatı beni çok etkiledi ve ben de ileride Koç'ta okumaya karar verdim.". Burçin okurken gördüm ki okulda eğitim ve hayat ileri gitmiş, buz pateni pisti bile açılmış. Mezuniyet yılı farkını O'nun töreninde kapadık ve harika bir Koç cübbeli fotoğraf çektirdik.


Nitsa Samur'09-Dalya Samur'10

Ben Dalya Samur, Psikoloji ve Sosyoloji 2010 mezunuyum. Şu anda da Hollanda'da yüksek lisans eğitimimi Nöropsikoloji üzerine yapıyorum. Ablam Nitsa Viktorya Samur da 2009 tarih mezunu ve yine Koç Üniversitesi'nde Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünde yüksek lisans yapıyor.

3 senemizi Koç Üniversitesi'nde beraber geçirdik. Okula ilk başladığımda ablamın bana Odeon'dan Mühendislik Binası'na giden alt geçidi gösterdiğini hatırlıyorum, ablamın sık kullanılmayan bir yolu keşfettiğini sanmıştım. Sonraki yıllarda bu yolun sadece sosyal bilimciler tarafından sık kullanılmadığını görecektim.

Birlikte okuduğumuz dönemde, Sanat Kulübü bünyesinde Resim dersleri veriyorduk. İlk sene ablamın asistanlığını yapmak gerçekten ilginç bir deneyimdi. Birlikte çok keyifli organizasyonlarda çalıştık. Profesörler ile çalıştığımız takvim projesi en eğlenceli çalışmalarımızdan biridir.
Aynı okulda olmanın en güzel yanı, Koç Üniversitesi'nden Anadolu yakasındaki evimize yaptığımız uzun yolculuklardaki eğlenceli sohbetlerimizdi. Bu kadar sıkıcı ve uzun bir yolculuk birlikte olmadan geçmek bilmezdi. Sohbetlerin içeriği Koç Üniversitesi'ndeki günlük maceralarımızla doluydu. Ortak arkadaşlar, dersler ve profesörler, bu sohbetlerin ana konusu oluyordu. Bizim hikayemiz biraz değişik. Benim Koç Lisesi'nde okumam ablamın Koç Üniversitesi'ni tercih etmesine neden oldu. Yani bu hikayede büyük kardeş küçük kardeşten etkilendi. Lisenin kaliteli eğitimi ablamı üniversiteye çeken en önemli nedendi. Koç Üniversitesi, ilkokuldan sonra ilk kez beraber okuduğumuz okul oldu, tekrar aynı çatı altında okumak, okul koridorlarında beraber dolaşmak çok eğlenceliydi.


Tolga Bilgiç'01-Tuğba Bilgiç'09

Tolga: Ben Tolga Bilgiç. 2001 yılında KOÇ Üniversitesi'nin Fizik ve Ekonomi bölümlerinden çift-anadal (double-major) yaparak mezun oldum. Yüksek lisans olarak Yunanistan'da ALBA Graduate Business School'dan tam-burs ve Kanada'da Queen's School of Business'ten tam-burs alarak İşletme üzerine MBA ve MSc diplomalarını aldım. Şu an Avusturya menşeli LiSEC Turkey Cam Teknolojileri şirketinde Genel Müdür olarak çalışmaktayım.

Tuğba: Ben Tuğba Bilgiç. 2009 yılında KOÇ Üniversitesi Kimya Bölümünden üniversite 1.si (Valedictorian) olarak mezun oldum. Şu anda halen EPFL'de (École Polytechnique Fédérale de Lausanne ) Materials Science and Engineering bölümünde Prof. Harm-Anton Klok'un süpervizörlüğü altında 3. Sınıf PhD öğrencisiyim.

Tolga: Ne yazık ki aramızda 9 yaş olduğu için kardeşimle aynı yıllarda KOÇ'ta okuyamadık. Ben 2001 mezunuyum, kardeşim ise 2005 girişli.

Tolga: Büyük kardeş olarak o yıllarda benim KOÇ'a gelmemi sağlayan en önemli sebepler KOÇ Üniversitesi'nin Türkiye'deki en iyi Fizik bölümlerinden birine sahip olması, üniversitenin İstanbul'da olması ki denizi seven bir İzmirli olarak bu bir hayli önem taşıyor ve tabii ki "KOÇ" ismi.

Kardeşimin KOÇ'a geliş hikayesi aslında başlı başına, kolay rastlayamayacağınız bir haber diyebilirim. Kardeşim Tuğba Bilgiç Bilkent Üniversitesi'nin Kimya Bölümünü Burslu olarak 2004 senesinde kazandı. İlk senesinde 3,94/4.00 ortalama ile bölüm birincisi olmasına rağmen Bilkent'e alışmakta, İzmirli olarak Ankara'ya alışmakta güçlük çekti. Biz de benim KOÇ mezunu olmamdan dolayı Bilkent'te başarılı olan kardeşimin KOÇ'a transferini yapmak istedik. Zaten KOÇ'ta bulunan Kimya bölümü öğretim üyeleri de (İskender-Emel Yılgör, Ersin Yurtsever gibi) Tuğba'yı Bilkent'teki başarıları nedeniyle ve benim de KU Fen Fakültesi mezunu olmam sebebiyle yakından tanıyorlardı. Onlar da bize bu transferi olumlu bulduklarını ve gerekirse bu transfer için Tuğba'ya referans olabileceklerini belirtmişlerdi. Fakat dönemim üniversite yönetimi sebebini bugün dahi anlayamadığımız bir nedenle bu transferi "etik" bulmadığını belirterek Tuğba'nın KOÇ Kimya'ya transferini burssuz dahi kabul etmedi. Karara itiraz ettik fakat o yönetim geri adım atmadı. Biz de bu karar üzerine konuyu KOÇ ailesinden Ömer KOÇ Bey'e taşıdık. Durumu izah ettik. Üniversite yönetiminin vermiş olduğu karara saygılı olduğumuzu fakat bu kararla başarılı bir öğrencinin önceki okuluna alışamamasından dolayı sahip olabileceği gelecekteki olası başarılarının devamlılığının engellendiğini, dolayısıyla bu kararı doğru bulmadığımızı Ömer Bey'e ilettik. Kendisi de konuyu daha sonra detaylı araştırarak kardeşim Tuğba Bilgiç'in KOÇ'a transferini destekledi. Üniversite kuralları gereği transfer edilen öğrencilere burs verilmediği için kardeşim dışardan, KOÇ Vakfı'ndan, burs alarak KOÇ'ta Kimya bölümüne transfer oldu. Bilkent'teki başarılarını KOÇ'ta da devam ettiren kardeşim Tuğba Bilgiç 2009 yılında KOÇ tarihi boyunca Fen Fakültesi'nden gelip (3.99/4.00 ortalamayla) üniversite 1.si (valedictorian) olan ilk öğrenci oldu. Şu an Tuğba dünyanın en iyi 32. üniversitesi olarak gösterilen EPFL'de (École Polytechnique Fédérale de Lausanne) kendi dalında dünyanın en iyi 20 bölümü2 içinde gösterilen Material Science and Engineering bölümünde 3. sınıf PhD/doktora öğrencisidir. Koç Ailesi'ne ve özellikle Sn. Ömer KOÇ'a hayat boyu müteşekkiriz.

Tuğba: Benim küçük kardeş olarak üniversite ortamı ile ilk kez karşılaşmam ağabeyim Tolga Bilgiç'i KOÇ'un İstinye'deki kampüsünde ziyaret ettiğim zamandır. Fakat KOÇ Üniversitesi'nden gerçek anlamda etkilenmem KOÇ'un Sarıyer'deki kampüsünde ağabeyimin mezuniyet töreninde olmuştur. O zaman KOÇ'ta gördüğüm, hissettiğim üniversite ortamını Kimya bölümünü burslu kazanıp gittiğim Bilkent'te ne yazık ki bulamadım. İzmirli olarak Ankara'ya da alışamamamın bunda önemli bir payı da vardır tabii. Bilkent'ten ayrılıp KOÇ'a transfer olmak istediğimde başta ağabeyim ve ailem olmak üzere KOÇ Kimya bölümü hocalarımızdan, Prof. İskender Yılgör ve eşi Emel Yılgör'den ve Fen Fakültesi dekanımız Prof. Ersin Yurtsever'den de çok destek almıştım. Fakat aynı desteği o zamanın KOÇ Üniversitesi Yönetimi tarafından göremedim. Hayal kırıklığı içindeyken ağabeyimin sayesinde konuyu Sn. Ömer KOÇ Bey'e taşıdık. Ömer Bey de bu konuyla bizzat ilgilenerek bizlere aynı desteği gösterince KOÇ Kimya bölümüne transferim gerçekleşti. KOÇ Üniversitesinde geçirdiğim o sıcak üniversite ortamı ve bir KOÇ'lu olmanın verdiği gururla 2009 senesinde KOÇ Üniversitesi Kimya Bölümünden üniversite 1. olarak mezun oldum. Şimdi birkaç satıra sığdırdığım bu olaylar aslında bütün hayat akışımı tamamıyla değiştirmiş, beni de KOÇ Üniversitesi mezunlarından biri yapmıştır. Ne mutlu bana ki, KOÇ ile kurduğum bu bağ ben yaşadığım sürece hep var olacak. Bu nedenle KOÇ Üniversitesi'yle bir KOÇ Mezunu olarak kurduğum bu ilişkiyi ileride çalışma hayatımda da devam ettirmek en büyük arzum. Umuyorum bu şansı da gelecekte bulabilirim.


Ayçe Özge Çekiç'03-Begüm Çekiç Toker'07

Özge: 1998 yılında girdiğim İşletme Bölümü'nden 2003 yılında mezun oldum ve bir vesileyle kendimi lojistik sektörünün içinde buldum. 6 yıllık tecrübem beni IKEA'ya taşıdı ve son 3 yıldır bu firmada lojistik koordinatörü olarak çalışıyorum.

Koç'a girişimde bu okulda okuyan kimseden etkilenmememe rağmen, ben girdikten sonra birçok insanı peşimden sürüklediğime inanıyorum. Okulumun eğitimi ve sosyal olanaklarından fazlasıyla tatmin olduğum için, bugün dahi Koç'u tavsiye etmekten çekinmiyorum. Öncelikle, her zaman izimden yürüyen kızkardeşim, yine yüzümü kara çıkarmayarak benden 4 yıl sonra Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne girdi. Onun lisede okuduğu donemde her fırsatta kendisini okulumda vakit geçirebilmesi için kampus ortamına soktuğum için, hedef belirlerken Koç'u seçmesi çok zor olmadı. Okula girişinin ilk yılı benim son senemdi ve aynı yurt odasını paylaşarak belki de hayatımızın en unutulmaz senesine imza attık. Ben aynı zamanda mentor olarak görevliydim ve kardeşim bir bakıma 2 mentorla ilk yılını tamamlamış oldu. Okula adaptasyonunda rolüm olduğundan eminim ama onun da benim son seneme renk kattığını inkar edemem. Benzer zevk ve hobilere sahip olmamız bu güzel yılı pekiştirdi tabii. Böyle dolu dolu 1 seneyi kardeşimle tecrübe ettiğim için çok mutluyum. Bizden sonra okuyan ve okuyacak olan Koçlu kardeşlere başarılar ve keyifli seneler dilerim.
Begüm: 2007 yılında Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldum. Boğaziçi Üniversitesi'nde Avrupa Çalışmaları yüksek lisansı yaptıktan sonra Nestle Nespresso kahve firmasında 1,5 yıl kadar Pazarlama Müdürü olarak çalıştım.

Koç Üniversitesi'ni tercih etmemin en büyük sebeplerinden biri ablamın önümde güzel bir örnek oluşturması ve bana yol göstermesi oldu. Zaten ilkokul, ortaokul ve lisede de onun izinden giderek aynı okullarda okuduğum için referansım sağlamdı. Üniversite konusunda da beni yanıltmadığı için kendisine teşekkür ediyorum.

Liseden mezun olmadan önce Koç'a sıklıkla gidip geldiğimden, okulun eğitim sistemi ve sıcak atmosferi hakkında fikir sahibiydim. Bu yüzden tercih yaparken duraksamadım bile. Üniversiteye başladığım ilk yılda, ablam son sınıftaydı ve kampüste yurt odamızı paylaştık. Bu süreç benim için ev ortamı gibi rahat ve aynı zamanda arkadaş çevresi acısından hızla sosyalleştiğim bir adaptasyon dönemi oldu. Akademik anlamda kendisinden tavsiyeler aldığım çok olmuştur. Ayrıca ablam da benim gibi lisanslı voleybolcu ve tenisçi olduğundan okulun spor imkânlarını en fazla kullanan kardeşler biz olmuş olabiliriz :)


Hande Gabralı'09-Hale Gabralı Korkmaz'09

Hande: 1983 doğumluyum. Ortaokulu Nişantaşı Işık Lisesi ve Üsküdar Fen Lisesi'ni bitirdikten sonra Koç İşletme Bölümü'nde lisansıma devam ettim. Eğitimine elde olmayan nedenlerden dolayı ara vererek 2009 yılında mezun oldum. Ardından medya ve iletişim alanında uzmanlaşmayı düşündüğümden StarcomMediavest, Ülke Ekibi'nde geleneksel medya satın alma ve planlama üzerine çalıştım. Bu arada burslu olarak Bahçeşehir Üniversitesi'nde Reklam ve Marka İletişimi Yüksek Lisansı'na devam ederken işimden ayrılıp bir 2011 bahar döneminde İspanya'da Universitat de Valencia'da eğitimine devam ettim. İspanyolca temelimi Koç'ta aldığım derslere borçluyum. Ülkeye döndükten sonra yüksek lisanstan arkadaşım ile birlikte kendi reklam ve marka danışmanlığı ajansımızı kurmak üzere hazırlıklara başladık. Şubat 2012 itibariyle kuruluşumuzu gerçekleştirerek çalışmalarımıza devam ederken akademik olarak da reklam alanında ilerlemek istiyorum.

Hale ile ortak derslerimiz Alp Bayülken'den Auditing, Nuri Uman'dan Maliyet Muhasebesi, Türk Muhasebe Sistemi ve iki edebiyat dersi aldık. Koç'la ilgili ortak anımız denetim derslerinde Alp Hoca soru sorup: "GABRALI sen söyle..! " dediğinde LI hecesindeki I'daki vurgu kuvvetli olursa soru bana, olağan şekli ile vurgulanırsa soruyu Hale'ye sorardı.Bir de en eğlencelisi Sinema Kulübünün gece
yarısından sabaha kadar film izleyerek uyumadan dayananlar arasında yaptığı çekilişle kazanana İPod Nano vermesiydi. Nerdeee çıkar!! Boş verin gidelim muhabbet sohbet olsun. Evde film izleneceğine farklı bir mekâna geçelim derken Hale, ben ve arkadaşlar toplanıp çekirdeğimizi, içeceğimizi, cipsimizi alarak sabaha kadar film izledik, sohbet ettik. Sinema Kulübündeki arkadaşlar da geceye iyi hazırlanmışlar ve katılanların hoş vakit geçirmesini sağlamışlardı. Sonuçta beklenmedik İPod, kurada bana çıktı.

Lise ikide vakit buldukça İstanbul'da bulunan vakıf ve devlet üniversitelerinin kampüslerini ziyaret etmiştim. Koç'u tercihimde ilgimi kütüphanesi, öğretim görevlilerinin profilleri ve doğası çekmişti. Ve mezun olduktan sonra bu üçünün iş dünyasında bana kattıklarında ne kadar önemli olduğunu bizzat deneyimledim.

Hale: 1985 doğumluyum. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde başlayan orta öğrenimim; Lisede ablamın yolunda başlayarak önce Üsküdar Fen Lisesi ve sonrasında Koç İşletme ile tamamlanmıştır. Koç'u tercihimde ablamın çok etkisi olmuştu. Onu ilk defa yurtta bırakmak için Sarıyer'e geldiğimde hem Boğaz'ın güzelliğine hem de Koç'un kampüsüne hayran kaldım. Sonraki zamanlarda okul hakkında deneyimlerini anlatmasıyla Koç'a olan ilgim katlanarak artmıştı. Şubat 2009 mezun olduktan sonra Belçika kökenli ve Türkiye'de üretim faaliyetlerine devam eden Bekaert Textiles 'da satın alma uzmanı olarak çalışmaya başladım ve hala devam etmekteyim. Nisan 2011 de Koç Üniversitesi'nden Elektrik Elektronik mezunu Cem KORKMAZ ile hayatlarımızı birleştirdik.


Pınar Sağır'07-Erdem Sağır'13

Pınar: Eskişehir Fen Lisesi'ni bitirdikten sonra Koç Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği Bölümünden 2007 yılında mezun oldum. Ardından, İngiltere'de University of Leicester'da MSc in Management master programını tamamladıktan sonra Türkiye'ye döndüm. Uzun, sakin, eğlenceli ve dinlendirici bir iş arama döneminin ardından iş yaşamımın ilk durağı olan Deloitte'da işe başladım.

Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsüne 2002 ÖSS sınavından sonra fikir edinmek için ilk gittiğim dakikadan itibaren diğer tercihleri elemiştim. İlk tercihim olan Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde okuduğum süre boyunca verdiğim bu karardan hiçbir zaman pişmanlık duymadım, şikayet etmedim. Koç Üniversitesi'nde ömür boyu sürecek dostluklar, her zaman hatırlanınca insanı gülümsetecek ve mutlu edecek anılar edindim.

Erdem:1990 yılında Eskişehir'de doğdum. İlk ve ortaokul eğitimimi burada tamamladıktan sonra Robert Kolej'de eğitimime devam etmek üzere İstanbul'a geldim. Lisenin ardından 2009 yılında Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü kazandım. Şu anda üçüncü sınıf öğrencisiyim.
Ablam ile Koç Üniversitesi'nde birlikte okumadık, ancak kendisi okuduğu süre boyunca Sosyal Aktiviteler Kulübü organizasyonlarında görev aldığı için ben de bu aktivitelere katılabilme fırsatını sıkça buldum. Bu nedenle belki de üniversite yaşantısının zahmetlerinin bittiği ve eğlencelerinin başladığı kesitleri onun sayesinde erken yaşayabildim.
Aynı yıllarda Koç'ta bulunmasak da ben lise ablam da üniversite için İstanbul'da birlikte kaldığımız zamanlarda birbirimizin okul hayatıyla içli dışlıydık. Onun üniversite yaşantısı, arkadaşları, aldığı dersler elbette beni üniversite seçimimde çok etkilemiştir. Bu nedenle tercihlerimde yalnızca Koç Üniversitesi vardı. Tabii ki ablam hayatımın genelinde olduğu gibi üniversite seçimimde de benim için önemli bir rol model olmuştu. Ancak bunun ötesinde Koç Üniversitesi'nin eğitim kalitesi ve öğrenciye tanınan imkanları beni etkileyen faktörlerin başında gelmiştir.


Ahmet Bakan'05-Murat Bakan'09

Ben, Murat Bakan, Koç Kimya Bölümünden 2009 yılında mezun oldum. Su anda Akron Üniversitesi'nde Polimer Mühendisliği doktorası yapıyorum. Abim Ahmet ise 2005'de Kimya Bölümünü bitirdi ve 2009'da da Pittsburgh Üniversitesi'nden Bilgisayarlı Biyoloji alanında doktorasını aldı.

Koç'ta sadece 1 senemiz ortak geçti. Abim son senesindeyken, ben hazırlık sınıfına başlayarak onu yakaladım. Tabii ki ortak senemizde birlikte geçirdiğimiz çokça zaman olsa da, benim ilk aklıma gelen anım henüz üniversite tercihlerimi bile yapmamışken bir gece Koç'ta abimin yanında kalmak için gizlice kampüse girdiğim gün. O güne değin üniversite ile ilgili birçok olumlu yorum dinlemiş olmam yanı sıra, kampüste geçirdiğim o günün de Koç'u tercihimde büyük etkisi oldu. Kampusun güzelliği, imkânları, rahatlığı ve insanların sıcaklığı beni çok etkilemişti. Heyecan verici bir gündü :). Fotoğraf Akron ve Pittsburgh şehirlerinin arasında bir ulusal park'ta kamp yaptığımız bir günde çekildi.


Ozan Baysal'00-Efe Baysal'06

2006 yılında Koç Üniversitesi Tarih Bölümü'nden mezun oldum. Şu anda artık ikinci evim olarak adlandırabileceğim Koç'ta "History of Turkish Revolution" (Hist 301 / Hist 302) derslerini veren öğretim üyelerinden biriyim.

Aynı yıllarda Ozan'la okuma şansımız olmadı, açıkçası olmasını da isterdim. Ancak bu açığı sanırım daha sonraki dönemde kapattık zira şu anda ikimiz de Koç'ta ders vermekteyiz. Aynı ortamda bulunmak, çalışmak, ortak öğrencilerimizin olması gayet keyifli bir deneyim.

İlk Koç'la ilgili ortak anım Ozan'ın Koç'ta okuduğu döneme ait. İstinye Kampüsü'ne beraber gidip StarWars serisini eski kampüste izlemiş, bir şekilde ben de ilk Koç havamı almıştım.

Koç'a aslında geliş kararımda Ozan'ın direkt bir etkisi olmasa da Koç'u kazandığımı öğrendiğimde yabancı bir yere değil de tanıdık bir yere gidiyor olmak içimi rahatlatmıştı. Bunun yanında Ozan'ın mezuniyeti Sarıyer kampüste gerçekleşmişti ve mezuniyete geldiğimizde kampüsten bir hayli etkilendiğimi hatırlıyorum.


Sema Turgut'07- Esma Turgut'11 -Hatice Turgut'12

Sema: 1983 Adana doğumluyum. 2007 İşletme mezunuyum .ATEŞ AŞ'de Dış Ticaret Sorumlusuyum.
Esma: 1984 Adana doğumlu, 2011 İşletme mezunuyum. ATEŞ AŞ'de Finans Bölümünde çalışıyorum.
Hatice: 1989 Adana doğumluyum, Ekonomi bölümünde okuyorum.

Sema: Ben 2001-2007 arası, Esma 2002-2011 arası Koç'ta okuduk, Hatice ise 2007 yılında Koç'a başladı. 3 kardeş aynı anda okumadık. Benim mezun olduğum yıl Hatice Koç'a başladı. En güzel anılarımdan birisi Spring Fest'te Hatice ile birlikte bungee jumbing yapmamdır.
Tüm lise hayatım boyunca Bilkent Üniversitesi'nde okumak istedim. Üniversite yerleştirmelerinden önce Koç'u gezdiğimde çok beğenmiştin. Puan sıralamasına göre tercih yaptığım için Koç Bilkent'ten önde yer alıyordu. İlk tercihim olan Koç İşletme bölümünü kazandım. Asla da pişman olmadım. Kardeşim Esma da arkamdan aynı bölüme geldi.
Okuldaki rahatlık ve bizim memnuniyetimizden dolayı en küçük kız kardeşimiz Hatice de farklı bir üniversite düşünmedi.


Tuğba Serez'07-Tuğçe Serez'13

Ablamın ismi Tuğba Serez. 2007 yılında Endüstri Mühendisliği'nden derece ile mezun oldu, aynı zamanda Ekonomi üzerine çift anadal yaptı. Benim ismim, Tuğçe Serez. 2008 girişliyim, Kimya ve Biyoloji Mühendisliği'nde okuyorum, 3. sınıf öğrencisiyim.

Ablam 2007 senesinde mezun oldu, ben ise 2008 girişliyim. O nedenle ortak tek anımız ablamın mezuniyeti. Tek kelimeyle, inanılmazdı. Ablamın derece yapanlar arasında isminin okunması tarifsiz bir keyif ve gurur kaynağıydı benim için.

Ben en çok ablamın mezuniyetinden etkilenmiştim. Okulu daha önce görmüştüm ama gezme fırsatım olmamıştı. O gün ablam okulu gezdirdiğinde büyülenmiştim. Daha sonra ablamın Unilever gibi büyük ve önemli bir şirkette işe girmesi ve Koç Üniversitesi ile ilgili anılarını, oradaki deneyimlerini, kısacası orada okumanın ne kadar büyük bir şans olduğunu bana anlatınca, Koç Üniversitesi'nde okumak istediğime emin oldum. Zaten Kimya ve Biyoloji Mühendisliği yalnızca Koç Üniversitesi'nde vardı. Bu nedenler ile tercihimi Koç Üniversitesi'nden yana yaptım. Bu kararı verirken ablamdan tabii ki etkilendim. Okulda beni en çok etkileyen şeylerin başında, ablamın hep anlattığı bir şey vardır. O da hocamız profesör bile olsa, rahatça kapısını çalıp istediğimizi sorabilmemiz ve hocalarımızın bize bu konuda sınırsız zaman tanıması. Diğer üniversitelerdeki arkadaşlarımla konuştuğumda böyle bir şanslarının olmamasından çok şikâyetçiler. Ben bu anlamda da yaptığım tercihten çok memnunum.


Selin Kesebir'02-Pelin Kesebir'02

Koç'tan Selin de ben de (Pelin) 2002 yılında mezun olduk...1998 yılında beraberce Uluslararası İlişkiler bölümüne girmiştik; ona ek olarak ben Psikoloji'yle, Selin ise Ekonomi'yle çift anadal yaptık. Gönlümüzde esasen yatan psikoloji olacakmış ki, şu an ikimiz de sosyal psikoloğuz. Koç sonrası ABD'de Sosyal Psikoloji alanında doktoramızı aldık. Ben Colorado Üniversitesi'nde doktora sonrası araştırma görevlisi (post-doc) olarak çalışıyorum şu an. Selin ise Virginia Üniversitesi'ndeki post-doc'unu bitirmek üzere; önümüzdeki sene London Business School'da hoca olarak işe başlayacak.

Selin'le ikiz olduğumuz ve hep aynı yıllarda, aynı okullarda okuduğumuz için Koç'taki yıllarımız da tamamen örtüştü. Koç'a gelme arzumuzun kendini ilk gösterdiği, ona yönelik çalışma kararını aldığımız zamanı netlikle hatırlıyorum: Üniversite sınavlarına girmemize iki senenin kaldığı yaz Marmaris'teki evimize Koç'un karizmatik görünümlü akademik ders kataloğu girmişti kim bilir ne şekilde. O kataloğa ilgi ve hayranlıkla baktığımız, akademik açıdan muazzam cazip göründüğü hala aklımda. Nitekim o günden sonra Koç Uluslararası İlişkiler (burslu) birinci tercihimize yazacağımızı söylediğimiz, yazdığımız, akabinde de ne mutlu ki girebildiğimiz bölüm oldu.
Koç'ta güzel zamanlarımız oldu şüphesiz. Ortak anılarımız da kaçınılmaz şekilde çok, ama içlerinde hususiyetle paylaşılmaya değeri zihnimde belirmiyor şu an. İkiz olmamızın ve birbirimize bir hayli benzememizin getirisi olarak vuku bulmuş neşeli bir durum var, belki onu belirtebilirim: Sonradan yakın arkadaşımız olacak insanların bizi tek kişi sandığı, okulun bir an orasında, bir an burasında ortaya çıkmamızın şaşkınlığını deneyimlediği, gün içinde mütemadiyen değiştirdiğimiz saç ve kostümlerimize mana atfedemediği bir dönem yaşanmış.
 
Zafer Pehlivanoğlu'07-'09 - Aslı Pehlivanoğlu'09

Ben Zafer Pehlivanoğlu, 2001 senesinde Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümüne başladım, 2007 yılında mezun olduktan sonra MBA programına başladım. 2009'da MBA'den de mezun olduktan sonra Coca-Cola'da çalışmaya başladım. Halen burada çalışmaya devam ediyorum. Kardeşim Aslı, 2004'de Ekonomi bölümüne başladı ve 2009'da İşletme-Ekonomi bölümlerinden mezun oldu. Şu anda da Nestlé'de çalışıyor. 2004-2009 arası 5 seneyi birlikte devirdik Koç'ta. Koç'u tercih etmemdeki en büyük etken elbette iyi bir üniversite olmasıydı, Aslı ise benden daha detaylı bir incelemeden sonra Koç'ta okumaya karar verdi. Hatta tercihini yapmadan önce Ekonomi bölümünü istediği için Ekonomi'den bir arkadaşımla görüşüp bölümle ilgili de pek çok fikir edindi. Aynı üniversitede okuyacağımız hiç aklımıza gelmemişti çünkü aynı lisede de okuma şansımız varken özellikle okullarımızın ayrı olmasını istemiştik. Ancak Koç'ta birlikte geçirdiğimiz 5 yıl süresince eskiden olmadığımız kadar birbirimizin çok yakın arkadaşı olduk. Benim MBA mezuniyetim ile Aslı'nın lisans mezuniyetinin aynı yıla denk gelmesiyle beraber birlikte kep atma şansına da sahip olduk. İkimiz de koç mezunu olduğumuz için gururluyuz.
 
Koçlu Kardeşler:
Banu Ahtam'03- Can Ahtam'11
Zafer Akın'06-Hanife Akın
Sema Arı'06- Melek Arı'11
Albi Kohen Avdan'04- Sendi Kohen Avdan'07
İlker Ayaz'11-Hacer Ayaz'10
Erkin Aysun'05- Hakan Aysun'07
Ari Baliyan'03- Lori Baliyan'09
Aysu Bilgin'09- Esi Bilgin'11-Bilgesu Bilgin'11
Sevinç Boy'08 Beren Boy'10
Banu Nadire Bozok'01- Zeynep Beyza Bozok'04
Seda Büyükçetin'04- Zeynep Büyükçetin'06
Ayşe Çolakoğlu'09-Aslı Çolakoğlu'02
Burcu Demiray'04-'06-Ömer Demiray'09
Miray Demirer'06-Petek Demirer'10
Nihal Dindar'06- Nuray Dindar'07-11
Nesteren Fincancıoğlu'01- Neslihan Fincancıoğlu'03
Gözde Gökozan'09-Güçlü Gökozan'09
Çiçek Güven'05-07- Gökçe Güven'10
Mine Kalkavan'01- Sinem Kalkavan'02
İdil Kokal'03-İlkin Kokal'06-08
Merve Kovan'05-08-Ayşe Kovan'08
Levent Mengütürk'06- Murat Mengütürk'06
İlke Onur'99-Esen Onur'99
Gülin Öner'07 -Zeynep Öner'08
Orhan Özalp'06- Nevra Özalp'06
Aslı Sağıroğlu'99- Selen Sağıroğlu'01
Aslı Siyahi'03- Pınar Siyahi'08
Elif Şahinalp'01- Emre Şahinalp'02
Yeliz Utku'03-Deniz Utku'06
Mehmet Erdem Yaşar'06- Mustafa Selçuk Yaşar'06-08
Ceylan Yavaşca'07- Cuci Yavaşca'09