Şubat 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Şubat 2012
 
 
 
Mezunlar Derneği'nin yeni başkanı Seçil Kınay ile röportaj
1995 yılında üniversitemizin ilk mezunlarının cesur ve hevesli çalışmalarıyla kurulan Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği, geçen 16 yılın ardından, gerçekleştirdiği projeler ve 2000'e varan üye sayısıyla gücünü her geçen gün arttırmakta ve varlığını sağlamlaştırarak büyük bir oluşuma dönüşmekte.
Derneğin Olağan Genel Kurul Toplantısı 15 Aralık 2011 günü gerçekleştirildi ve 2012-2013 döneminde görev alacak yeni Yönetim Denetim Kurulları oluştu. 2008-2009 ve 2010-2011 dönemlerinde Yönetim Kurulunda aktif olarak görev yapan Seçil Kınay'ın Başkan olarak seçildiği Genel Kurul'da birçok yeni ve genç mezunumuz da Yönetim ve Denetim Kurullarının asil ve yedek üyeliklerine seçildiler.

Yeni Başkan Seçil Kınay ile 2012-2013 dönemi hedefleri hakkında konuştuk.

Merhaba Seçil, seni biraz tanıyalım.

1981'de İstanbul'da doğdum. Ortaokul yıllarını Kocaeli Koleji'nde, liseyi Ankara ODTÜ Koleji'nde ve üniversiteyi Koç Üniversitesi'nde okudum. Rumeli Feneri Kampüsü'nün ilk mezunlarındanım. 2000-2004 yılları arasında Sosyoloji bölümünde öğrenim görürken yurtlarda L binası'nda kaldım ve Sanat Kulübünde ve Tiyatro Kulüplerinde aktif roller aldım. 2005 yılında yine Koç Üniversitesi'nde tam burslu olarak Anadolu Medeniyetleri ve Kültürel Miras programında yüksek lisans yapmaya başladım. Yüksek lisans tezimde, "Müzede Eğitim" konusuna eğilerek, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi için 10-12 yaş grubu çocuklara yönelik bir eğitim programı hazırladım. Eylül 2007'den beri de Vehbi Koç Vakfı'nda Proje Uzmanı olarak çalışıyorum ve eğitim ve kültür alanında projeleri yürütüyorum.
Bunun yanı sıra sanata karşı derin bir ilgim var, sanat tarihi, arkeoloji ve müzecilik konularında aldığım yüksek lisans eğitimi ile ilgi ve sevgim daha da pekişti. 2010 yılında Koç Üniversitesi Mezunlarından Bige Duyulmuş'un (Ekonomi'05) küratörlüğünde ve Begüm Gazioğlu'nun (Ekonomi'06) danışmanlığında MÜZE GİBİ isimli ilk kişisel sergimi gerçekleştirdim.

Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulunu nasıl oluşturdunuz?
2012-2013 dönemindeki hedeflerimizden biri de tüm mezunlarımıza ulaşmak ve bir noktada tüm mezunlarımızla buluşmak.
Bu sebeple farklı seslerin Mezunlar Derneği çatısında bir arada olacağı bir yapı kurmaya çalıştık ve değişik senelerde ve hatta farklı farklı bölümlerden mezun arkadaşlarımızın yer aldığı bir çatı kurduk. Yönetim Kurulumuz 1998 ile 2010 yılları arasında çok farklı branşlardan mezun olmuş, 20 Lisans ve 5 Yüksek Lisans olmak üzere 25 üyeden oluşuyor.

2012-2013 Dönemi Faaliyetleri Nelerdir?
Öncelikle seçimden hemen sonra 28.12.2011'de, Yönetim Kurulumuz adına 4 üyemizle birlikte Rektörümüz Sayın Umran İnan'ı ziyaret ederek proje ve hedeflerimizi kendisiyle paylaştık. Bu görüşme neticesinde Rektörümüzün her konuda bize destek sağlayacağını ve Üniversitemizin her zamanki gibi arkamızda olacağını da mezunlarımıza müjdelemek isteriz. Rektörümüzün görüşleri, önerileri ve desteği bizleri daha da heyecanlandırdı. Üniversitemiz o kadar hızla büyüyor ve gelişiyor ki biz de aynı hızla koşacağız.

İşe hemen başlayarak genel kuruldan sonraki 1 ay içinde 2 toplantı yaptık. Yeni ve genç arkadaşların da katılımıyla misyon ve vizyonumuzu tekrar tartıştık ve bunun ışığında bir çalışma planı ve komisyonlar oluşturarak faaliyete başladık. Vizyon ve misyonumuzu şu şekilde belirledik:

KUMED Vizyon: Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği'nin konumunu mezunların ve öğrencilerin gözünde yükseğe taşımak; KUMED'i hem mezunlara, hem de öğrencilere fayda sağlayan bir yapı haline getirmek.

KUMED Misyon: Aktif üye sayısını arttırarak kendi kendine ayakta durabilecek, öğrencilerin daha okurken hakkında bilgi sahibi olduğu, mezun olur olmaz üye olmak istenen bir Dernek olmak.

2012 - 2013 döneminde Derneğin başarılı bir şekilde yürüttüğü organizasyonlara ve projelere devam ederken birçok yeni aktivite ve proje de gündemimizde. Tüm bu işler için de Komisyonlar oluşturduk. Bu dönemde çok daha aktif olacak komisyonlarımız da heyecanla çalışmaya başladılar. Kar kış demeden toplantılara başlayan komisyonlarda hemen önümüzdeki günler için planlar yapıldı bile.

İlk planlanan aktivite ne olacak?
Daha önce de söylediğim gibi tüm mezunlarımıza ulaşmak istiyoruz. Yönetim Kurulumuzu bir çekirdek olarak alırsak çekirdeğin etrafındaki ilk halkayı oluşturacak yani bizlerle beraber çalışacak, komisyonlarda görev alacak, fikir üretecek mezunlarımızla buluşacağız. Bunun için ilk aktivitemiz Üniversitemizin kuruluşundan bugüne öğrenci senatolarında ve kulüplerde aktif görev almış mezunlarımızla bir araya geleceğimiz bir organizasyon olacak.
Bu arada Mezunlarla İlişkiler Ofisiyle birlikte sürdürülen Mezun Panelleri, Şehir Temsilcilerinin organizasyonları da devam ediyor olacak. Geçtiğimiz sene pilot proje olarak başladığımız Mentorship Projesi ise bu sene Üniversitemiz Kariyer Merkezi ile birlikte devam edecek. İkinci dönemde başlayacak projede web üzerindeki son düzenlemeleri KUMED Mentorship &Kariyer Komisyonu takip ediyor.

Son olarak mezunlarımıza iletmek istediğin bir şey var mı?
Mezunlar Derneği'nin tüm mezunlara fayda sağlayan, mezunların birbirleriyle iş ve sosyal anlamda daha fazla kaynaşmasına fırsat veren bir yapı haline getireceğiz. Gerek Yönetim Kurulu toplantılarımız ve gerekse oluşturduğumuz komisyonlar tüm mezunlarımıza açık. Varlığınız ve desteğiniz amacımıza doğru ilerlerken Derneğimize güç katacaktır.

Beyoğlu Merkez Han Binası'nda çok yakında açılacak olan Lokal'in de müjdesini vermek isterim!


Her türlü öneri ve dileklerinizi lütfen bizimle paylaşın.
Mezunlar Derneği Yönetim kurulumuzu görmek için tıklayınız.

İletişim:
Genel Sekreter: Ay Sanem Yükselsoy Tekcan
Adres: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, İstiklal Caddesi No:181 Beyoğlu
Tel: 0212 3936130 - Faks: 0212 3936140
syukselsoy@ku.edu.tr

Dernek Sekreteri: Derya Kınay
Dernek merkezi adresi: Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü, Rumelifeneri yolu Sarıyer
Tel: 0212 3383034 - Fax: 0212 3383769
alumni@ku.edu.tr