Şubat 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Şubat 2012
 
 
 
KU ALUMNI @ İZMİR Buluşmaları
Okulu bitirdiğim günden beri okuldaki günlerini özleyenlerdenim. İşte bu özlemim beni, 2006'dan beri yaşamakta olduğum İzmir'de bu konu ile ilgili neler yapabileceğimi düşünmeye sevk etti. Mezunlarımızı bir araya toplamak için o günlerde ufak ufak adımlar atmaya başladım.

Her geçen yılla beraber üniversitemizin mezun ordusuna yeni arkadaşlar eklendi. Bu artışa paralel olarak İzmir'de yaşamayı tercih edenlerimizin de sayısı belli rakamlara ulaştı. Ve bugün gelinen noktada kayıtlarda 65'ten fazla KU mezunu İzmir ve çevresinde şehirlerde yaşamını sürdürüyor.


Tüm bu arkadaşların okulları ve diğer mezun arkadaşlarımız ile kolayca iletişime geçebilmesi için ilk toplantımızı 21 Ekim 2011'de İzmir'de gerçekleştirdik. Mezun arkadaşımız Ercan Tüzün'e ait Kordon'daki Mekkan isimli mekanda ilk toplantımızı, Mezunlar Derneğimizin geçmiş dönem başkanı Albert Krepsin ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörü Güneş İngin'in katılımıyla gerçekleştirdik.


27 Kasım 2011 tarihindeki 2. buluşmamız esnasında Van Depremi'ne grupça maddi destek verebilmek adına aramızda para toplayıp KU İzmir Mezunları olarak transferini gerçekleştirdik.

Aylık düzenli toplantılarımızın üçüncüsünü 16 Aralık 2011 akşamı bir aktivite ile birleştirdik ve hem bowling oynadık hem de sohbet yapmaya fırsat bulduk.

Dördüncü ve son buluşmamızı, 25 Ocak 2012 Çarşamba akşamı, Alsancak Cafe Plaza'da gerçekleştirdik. Son toplantımızda Aralık ayında gerçekleşen Genel Kurul'da seçilen yeni başkanımız Seçil Kınay ve yeni YK üyeleri hakkında mezunlarımızla bilgi paylaşımında bulunduk. Bu dinamik ekibin İzmir ayağını oluşturmaktan ötürü kıvanç duyduk.

Her toplantımızda bazı görevlere talip arkadaşlarımız oldu. Geride kalan dört buluşmada, aramızda yaptığımız görev dağılımı ile grup üyelerinin kolayca iletişim kurabilmesi için e-grubun oluşturulması için Mert Tümer arkadaşımız, aktivitelerimizin lojistik ve organizasyonel detaylarının planlanması için Ali Özerinç arkadaşımız, yapılanmada hukuki konularda bize yardımcı olması için Burcu Bekemler Kutlukaya arkadaşımız, grup üyelerinin İzmir'de gerçekleşen sosyal & kültürel aktivitelerden haberdar edilmesi gibi konularda Gülçe Cin arkadaşımız sorumluluk aldılar.


Son dört buluşmaya istisnasız katılanlara ek olarak aramıza ilk defa katılanlar ve bundan sonraki buluşmaları kaçırmayacağını itiraf eden mezunlarımız da oldu.

Beşinci buluşmamız için sorumlu arkadaşımız Ali Özerinç'in bizlere duyuru yapmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Eğer bizlere ulaşmak isterseniz alumnizmir@groupspaces.com, aozerinc@gmail.com veya ozum.ilter@gmail.com adreslerini kullanabilirsiniz.

KU ALUMNI @ İzmir adına
Özüm İlter Demirci (Sosyoloji 2003)