Şubat 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Şubat 2012
 
 
Koç Üniversitesi 2010 Endüstri Mühendisleri Mezunları 13 - 15 Ocak tarihleri arasında Güneydoğu gezisinde buluştu.

Gaziantep'te ikamet eden mezunumuz Ali Arpacıoğlu'nun organizasyonuyla 15 mezunumuz Gaziantep-Şanlıurfa-Kahramanmaraş turu yaparak değişik kültürleri tanıma ve bölgeye has lezzetleri tatma fırsatı buldular.

Buluşmada mezunlarımız iş dünyası ve kariyerleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulunup; eski Koç günlerini, dersleri, hocaları da yad ettiler.

13 Ocak'ta gezi, Şanlıurfa ile başladı. Birecik ilçesindeki nesli tükenen ve koruma altına alınan Kelaynak kuşları ziyaret edildikten sonra Halilür Rahmân (Balıklı Göl), Urfa Kalesi, Gümrük Hanı gezildi. Akşamında ise mezunlarımız Urfa Konukevi'nde bir sıra gecesine konuk oldular.

14 Ocak Gaziantep gezisinde sırasıyla Antep Kalesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Anadolu Evleri, Söylemez Pasajı, Turistik Çarşı, Zincirli Bedesten, Bakırcılar Çarşısı, Elmacı Pazarı, Savaş Müzesi, Kurtuluş Cami (St.Mary Church), Amerikan Hastanesi gibi önemli yerlerin ziyaretinden sonra mezunlarımız, organizatör arkadaşımız Ali Arpacıoğlu'nun evinde mangal partisiyle zengin Antep mutfağının tadını çıkardılar.

15 Ocak'ta ise Kahramanmaraş gezisinde Maraş Kalesi, Yeni Maraş gezildikten sonra Maraş'a has lezzetler tadıldı. Sonrasında yeniden Gaziantep'e geçilerek dünyanın en büyük mozaik müzesi ünvanına sahip Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi gezildi. Bayazhan Müzesi'nde tüm gezinin yorumları yapılarak sohbet edildi.

Bölgeyi çok seven mezunlarımız özellikle Gaziantep'e bahar aylarında tekrar gelerek Gaziantep'teki gezemedikleri yerleri ve bölgedeki Mardin, Diyarbakır, Antakya gibi diğer tarihi şehirleri de gezmek üzere sözleştiler.

Buluşmaya Katılan Mezunlarımız:

Serkan Saraçoğlu'10
Özkan Batumoğlu'10
Kaan Kural'10
Ali Arpacıoğlu'10
Özgür Doğan'11
Begüm Başot'10
Gamze Batman'10
Gamze Öner'10
Deniz Sönmez'10
Sibel Tevrüz'10
Sinem Eskin'10
Gizem Ozar'10
Burhan Zabun'10