Haziran 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Ağustos 2012
 
 
Avrupa Kalite Geliştirme Sistemi'nden Koç Üniversitesi'ne 5 yıl koşulsuz akreditasyon
Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile İşletme Enstitüsü’nün ilk olarak 2009 yılında aldığı Avrupa Kalite Geliştirme Sistemi - EQUIS (The European Quality Improvement System) akreditasyonu 5 yıl için koşulsuz yenilendi. Polonya’dan Hindistan’a kadar uzanan bölgede EQUIS akreditasyonu bulunan ilk ve tek üniversite olan Koç Üniversitesi, sahip olduğu koşulsuz akreditasyonla uluslararası standartlardaki işletme eğitimi kalitesini bir kez daha tescillemiş oldu.

Avrupa İşletme Geliştirme Vakfı (European Foundation for Management Development- EFMD), Koç Üniversitesi’nin 5 yıllık EQUIS üyeliğini koşulsuz olarak yeniledi.

 Yönetim bilimleri ve işletme alanında faaliyet gösteren yükseköğrenim kurumlarının kalite değerlendirmesi, gelişimi ve akreditasyonu amacıyla oluşturulan ve uluslararası bir sistem olan EQUIS akreditasyonuna, 38 ülkeden sadece 138 okul sahip bulunuyor. Akreditasyonu almanın en önemli koşullarından birini, kurumun akademik kalitesinin yanı sıra iş dünyası ile kurduğu güçlü bağlar ve sunduğu programların uluslararası nitelikte olması oluşturuyor.

İşletme eğitimi veren dünya çapında prestijli yüksek öğrenim kurumlarının sahip olduğu EQUIS akreditasyonunun 5 yıllığına uzatılmış olması, Koç Üniversitesi’nin uluslararası platformdaki başarısını bir kez daha kanıtlar nitelikte olduğunu belirten İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Barış Tan; "5 yıl koşulsuz akreditasyon alan 59 okuldan biri olan Koç Üniversitesi, Türkiye’nin dışında pek çok ülkeden de işletme alanında yönetimsel ve profesyonel becerilerini geliştirmek isteyen adayların tercihidir" dedi. İşletme Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı ise EQUIS akreditasyon komitesinin Koç Üniversitesi hakkındaki

değerlendirmelerini paylaştı ve "EQUIS Değerlendirme Komitesi’ne göre beklentilerini aşan özelliklerimizin arasında; Fakülte ve Enstitü’de sunulan programlarımızın eğitim kalitesi, öğrenci kalitesi, araştırmaya verdiğimiz önem, sunduğumuz kaynaklar ve kampüs olanaklarımız bulunuyor" dedi.  

Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde, İşletme, Ekonomi, Uluslararası İlişkiler lisans programları; İşletme Enstitüsü’nde ise İşletme Yüksek Lisans (MBA) Programı, Yöneticiler İçin Yüksek Lisans (Executive MBA) Programı, Finans Yüksek Lisans (MS in Finance) Programı ve İşletme Doktora (PhD) Programlarının yanı sıra araştırma ve yönetici eğitim programları bulunuyor. 

 

EQUIS hakkında
EQUIS, yönetim bilimleri ve işletme alanında faaliyet gösteren yüksek öğrenim kurumlarının kalite değerlendirmesi, gelişimi ve akreditasyonu amacıyla oluşturulan önde gelen uluslararası bir sistemdir. Avrupa İşletme Eğitimi Gelişimi Vakfı, (European Foundation for Management Development- EFMD) bünyesinde yer alan EQUIS’in temel amacı; dünya çapında işletme eğitimi standartlarını yükseltmektir.
İlk olarak 1997 yılında EFMD üyesi Bocconi, HEC Paris, Helsinci School of Economics, IESE, IMD, INSEAD, London Business School, Rotterdam School of Management gibi Avrupa’nın en iyi işletme eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarının desteği ile oluşturulmuştur ve kurumsal ve kültürel açıdan çeşitliliği yüksek eğitim kurumlarının kalite değerlendirilmesi için kusursuz bir taslak sunmaktadır. EQUIS sadece MBA ya da diğer bir spesifik programları değil, lisanstan doktoraya kadar bir fakülte tarafından sunulan tüm programları kapsamaktadır. Akreditasyonuna sahip okullar gerçekleştirdikleri tüm aktivitelerinde yüksek kalite standartları sergilemiş olmakla birlikte uluslararası platformda hizmet verdiklerini de kanıtlamış olmalıdırlar. EQUIS yüksek akademik kalite ile iş dünyasına yakınlık dengesini gözetmektedir.  Bu nedenle, yüksek araştırma potansiyeli ile birlikte iş dünyası ile kurulmuş güçlü bağlar da akreditasyonda aranılan koşullardan en önemlisidir.