Temmuz 2012 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
Ağustos 2012
 
 
 
Mezuniyet Yıllıkları artık bir "tık" uzağınızda.
Uzun bir süredir hazırlık çalışmaları devam eden Suna Kıraç Kütüphanesi Dijital Koleksiyonlarının erişime açıldığını bildirmekten mutluluk duyuyoruz.

Koç Üniversitesi mezuniyet yıllıkları, Koç Üniversitesi yüksek lisans ve doktora tez koleksiyonu ve Josephine Powell slayt koleksiyonundan oluşan dijital koleksiyonları tarayabilir, görüntüleyebilir, etiketleyebilir, yorum yazabilir ve sosyal paylaşım sitelerinde paylaşabilirsiniz.

Özellikle mezunlarımızı ilgilendireceğini düşündüğümüz, 1994 yılından günümüze Koç Üniversitesi Mezuniyet Yıllıklarına da bu koleksiyon içerisinden erişmeniz mümkün. 2012 yıllığı, basılı kopyası mezunlarımızın eline geçmeden koleksiyonumuzda yerini aldı bile.

Suna Kıraç Kütüphanesi Dijital Koleksiyonları içerisinde Koç Üniversitesi’nde yayımlanmış yüksek lisans ve doktora tezleri de tam metin olarak yer almaktadır. Tezlere erişim sadece Koç Üniversitesi Kampüsü ile sınırlandırılmıştır.

Dijital Koleksiyonlarımız içerisindeki önemli kaynaklardan birisi de “Josephine Powell Slayt Koleksiyonu’dur. Josephin Powell tarafından uzun yıllar süren araştırmalar sonucunda, göçebeler, Anadolu kadını, kilimler ve kırsal yaşam ile ilgili Türkiye’nin dört bir yanında çekilmiş 30.000’e yakın slayttan oluşan eşsiz bir koleksiyondur. Tamamı sayısallaştırılmış bu koleksiyondan yaklaşık 10.000 slaydın üst verileri sisteme girilmiş olup, kalan slaytların girişleri devam etmektedir.

Koleksiyonlarımıza ulaşmak için tıklayın.
Tüm Mezun Yıllıklarına ulaşmak için tıklayın.


   

 
n