MAYIS 2010
 
 
Mezunlarımızdan Cenk Aydın Genç Küresel Liderleri onur listesinde yer aldı.
Dünya Ekonomik Forumu, dünyanın Genç Küresel Liderlerini belirledi. Bu yıl Türkiye'den JP Morgan Kurumsal Şirketler Segment Yöneticisi olan, Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü Mezunumuz Cenk Aydın, genç liderlerin yer aldığı dünya çapındaki listeye girmeyi başardı.

Dünya Ekonomik Forumu – Genç Küresel Liderleri hakkında


Dünyanın önde gelen medya liderlerinin oluşturduğu bir grup tarafindan seçilen üyeler, önümüzdeki 5 yıl boyunca bilgi ve vizyonlarını biraraya getirerek geleceğin dünyasının biçimlenmesine katkıda bulunacak. Bu yıl Genc Küresel Liderler listesinde; 40 yaş veya altında 72 ülkeden iş, kültür ve sanat, spor dünyasının, kamu kurumlarının, ekonomi ve
finans sektörünün önde gelen 197 ismi yer aldı. Bu isimler arasında tenis oyuncusu Roger Federer, YouTube kurucularından Steven Chen, Google yöneticilerinden Marissa Mayen, İsrail Bakan Yardımcısı Gila Gamliel, Siemens CEO'su Dirk Hoke gibi isimler yer alıyor.

Cenk Aydın’ın yanı sıra 2010 yılı genç liderleri arasına, ayrıca Türkiye Vodafone Türkiye CEO’su Serpil Timuray’ da seçildi.

Bu yıl seçilen liderler 2-7 Mayıs tarihleri arasında geçmis yıllarda secilen 660 liderle Tanzania'da biraraya gelerek toplum yararına daha güclü bir gelecek oluşturmak için görüşecek. Bu yıl ilk defa Afrika'da düzenlenecek toplantının Dünya Ekonomik Forumu Genç Küresel Liderler toplantıları arasında en büyüğü olacağı belirtildi.

Geçtigimiz yıllarda Genç Küresel Liderler listesinde Türkiye'den; Murat Özyegin, Arzuhan Yalçındağ, Ferit Şahenk, Ali Koç, Ali Babacan, Suzan Sabancı-Dinçer, Osman Boyner gibi isimler yer aldı.

Cenk Aydın kimdir?

1974 dogumlu olan Cenk Aydın, Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü 1997 yılında bitirdi. MBA eğitimini University of Miami'de tamamlayan Cenk Aydın kariyerine Citigroup ile Wall Street'te basladı. New York ve Londra'da iş hayatına devam eden Aydın, Citigroup Enerji Grubu’nda üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra, Bank of America Avrupa, Orta Doğu ve Africa COO'luğunu üstlendi. Şu an JP Morgan Londra merkezinde Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Kıtaları Kurumsal Şirketler Segment yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Cenk Aydın, Almanca, İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca konuşuyor. Kendisi finans, ekonomi, enerji, liderlik, küresel strateji geliştirme ve uygulama, bankacılık ve diplomasi konularında uzman.

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan okuldaşlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.