MAYIS 2010
 
 
Psikoloji bölümü 2002 mezunlarımızdan Refika Birgül’ün “Refika’nın Mutfağı / Cooking New Istanbul Style” adlı kitabı çıktı.
Başrollerde Kadayıftan Mantı ve Yufkadan Türk Suşisi ile Çağdaş bir mutfak öyküsü

Yemek yemenin ve yapmaya çalışmanın verdiği haz ile harekete geçen Refika, sizi hem kendi keşfi olan bu lezzetleri denemeye hem de hoş bir sohbete davet ediyor. Tat, yaratıcılık, estetik ve paylaşım... Refika’nın Mutfağı bu dört kelime üzerine oluşturuldu.

Düşündüğünüzden çok daha az zaman ve para harcayarak elimizin altındaki malzemelerle geleneksel Türk mutfağına yeni bir ışık tutan Refika, tarhana ve erişte gibi aşina olduğumuz ama neredeyse tatmayı bile unuttuğumuz lezzetleri evinizde kısa bir sürede ve oldukça basit bir şekilde yapmanın yollarını gösteriyor.

Geleneksel Türk mutfağına sahip çıkan bir kitap olan “Refika’nın Mutfağı”’nın en önemli özellikleri,

– Yaratıcı
– Lezzetli
– Pratik
– Ekonomik
– Yerel malzemelerle oluşturulmuş olması.
Yemek yapmaya yeni başlayanların adım adım takip edebilecekleri, yeni ev kuranların mutfak düzeni ile ilgili pek çok şey öğrenebilecekleri, mutfakta gözü kapalı yemek yapanların bile “Aaa bu daha önce hiç aklıma gelmemişti!” diyebilecekleri, tadı nefis ve bizim malzemelerimizle üretilmiş yepyeni yemekler.

Refika’nın Mutfağı’nda hazza dönüşen bir tada ulaşmak, iyi malzemelerin, keyifli bir mutfakta, kolay ve akan tariflerle hazırlanması ve kendilerine uygun özgün sunumlarıyla mümkün. Bu nedenle bu kitap sadece tariflerden değil bunları kapsayan dört ana bölümden oluşuyor. Kadayıftan Mantı ve Yufkadan Türk Suşisi gibi yapması çok kolay nefis tarifler...

Refika Birgül Kimdir?

1998 Robert Kolej mezunu olan Refika Birgül, 2002 yılında Koç Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. London Business School’da liderlik eğitimi aldı. İf İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali ve Rock and Coke gibi festivallerde çalıştı. Özel Doğan Hastanesi’nde İletişim ve Pazarlama Direktörlüğü yapan Refika, halen hastanenin yönetim kurulu üyesi.

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan okuldaşlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.