Subat 2011 E.bulten
Aylık Elektronik Haber Servisi
ŞUBAT 2011
 
 
Koç Üniversitesi'ne bir ödül daha: "Machine Tool Technology Research Foundation Award 2010"
Koç Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Lazoğlu 'nun direktörlüğünü yaptığı Koç Üniversitesi Üretim ve Otomasyon Araştırma Merkezi, Uluslararası "Machine Tool Technology Research Foundation (MTTRF) 2010" ödülüne layık görüldü. Merkez, yürüttüğü üst düzeydeki araştırma projelerinin uluslararası bilimsel katkılarının değerlendirilmesi sonucu ödüle değer bulundu. Dünyanın önde gelen yaklaşık 15 üniversitesine ve araştırma merkezine (UC-Berkeley, Kyoto University, National University of Singapur gibi) verilen bu ödül, bu yıl ilk kez Türkiye'de Koç Üniversitesi Üretim ve Otomasyon Araştırma Merkezi'ne verildi. Bu ödül çerçevesinde, üretim alanında Japonya'nın önde gelen firmalarından Mori Seiki firması tarafından yeni üretilen yüksek hassasiyetli ve dünyadaki en hızlı 5 eksen bilgisayar kontrollü CNC işleme merkezlerinden biri, araştırmalara destek vermek amacıyla Koç Üniversitesi Üretim ve Otomasyon Araştırma Merkezi'ne verildi.
 
5 eksen Mori Seiki NMV5000 CNC makinesi ve Esprit Bilgisayar destekli üretim (CAM) yazılımları Koç Üniversitesi'nde ileri araştırmalarda ve eğitim amaçlı kullanılıyor. Yeni 5 eksen CNC İşleme Merkezi, Koç Üniversitesi Otomasyon Araştırma Merkezi'nde yürütülen geniş spektrumdaki projelere özellikle otomotiv, uçak, uzay, havacılık, otomasyon, mekatronik ve biyomedikal sektörlerine yönelik araştırmalara ve icatlara çok önemli bir katkı sağlamaya devam ediyor.

Merkezin kullanım alanlarına ulaşmak için tıklayınız.

21 Ocak Cuma günü Koç Üniversitesi, Machine Tool Technology Research Foundation (MTTRF) Başkanı Prof. Yamazaki, Mori Seiki Firmasının CEO'su Dr. Mori'yi ve beraberindeki bir heyeti ağırladı. Düzenlenen törende MTTRF Başkanı Prof. Kazuo Yamazaki, Koç Üniversitesi'ni seçmelerinin nedenleri, İsmail Lazoğlu'nun bu konudaki uzmanlığı ve alana yaptığı katkılar, sadece araştırma değil, merkezde çalışan araştırmacı ve öğrencilerin yüksek kalitede olması ve İsmail Lazoğlu'nun makine mühendisliği alanındaki çalışmaları şeklinde sıralayarak, Koç Üniversitesi'nin Türkiye'de büyüyen bir üniversite olduğunu ve yüksek kalitede eğitim sağladığını belirtti. Ödül ile verilen desteğin Koç Üniversitesi'nin yanı sıra bütün Türkiye'ye verildiğini dile getiren Yamazaki, Koç Üniversitesi ile diğer üniversiteler arasında sürekli bir iletişim kurulacağını ve araştırma çalışmalarının yürütüleceğini söyledi.

Doç Dr. İsmail Lazoğlu Kimdir?
İsmail Lazoğlu, mühendislik alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini, Georgia Institute of Technology'de, 1992 ve 1997 yıllarında aldı. Burada araştırma asistanı olarak da görev yapan Lazoğlu, doktora sonrası araştırmalarına University of Illinois-Urbana Champaign ile University of British Columbia'da devam etti. Bir akademisyen olarak araştırmacı kimliğiyle çok sayıda ödül sahibi olan Lazoğlu, 2005 yılında TÜBİTAK tarafından Genç Bilim Adamı Teşvik Ödülü'nü aldı. Aynı zamanda, Yapay Organlar ve Destek Sistemleri Derneği kurucu üyesi olan Lazoğlu, "Türkiye'nin ilk Vücut İçine Yerleştirilebilen Minyatür Santrifuj Kalp Pompası Sisteminin Geliştirilmesi (Heart Turcica Centrifugal) projesiyle, Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği tarafından 2006 yılında onurlandırıldı. Alanında çok sayıda başarılı projeye imza atan Lazoğlu, 2000 yılından bu yana Koç Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdürüyor.

MTTRF Hakkında
MTTRF 25 Ekim 2002'de kurulan ve kar amacı gütmeyen bir organizasyondur. Amacı, eğitimcilere, öğrencilere, profesyonel araştırmacılara ve teknik uzmanlara makine ve çalışma araç gereçleri, bilgisayar yazılımları ve nakit fon aktararak çalışmalarında yardımcı olmaktır.
http://www.mttrf.org/
 
 
   
Bilgi Güncelle messagemarketer