Bu iletiyi düzgün göremiyorsanız online versiyonu görüntülemek için lütfen tıklayınız.
 

Prof. Dr. Aziz Sancar Mardinli öğrencilerin eğitim umudu olacak

Koç Üniversitesi’ni ziyaret eden Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel Kimya Ödülü’ne layık görülen “Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini nasıl koruduğunu haritalandıran araştırmaları” hakkında seminer verdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Sancar, “Pek çok ülkede araştırmacıların üzerinde patent geliştirme baskısı bulunuyor. Bunu Türkiye’de de gözlemledim. Türkiye temel bilimlere odaklanmalı. Çünkü bilim adına yapılan her araştırmanın eninde sonunda insanlığa fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi. Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan ise, Türkiye’nin yetiştirdiği, bilime ve insanlığa önemli katkılarda bulunan bir bilim insanını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Koç Üniversitesi olarak Prof. Dr. Aziz Sancar adına “Anadolu Bursiyerleri Programı” kapsamında Mardinli bir kız öğrencinin okutulması için burs oluşturduklarını iletti.

Haberin devamı!

30. İzmir Buluşması: "Ne güzel günlermiş onlar diye diye birbirimizi bulduk…"

Rektörümüz Prof. Umran İnan, İzmir’de yaşayan mezunlarımızla 29 Mayıs Pazar günü bir aksam yemeği ile bir araya geldi. 2011’den bu yana düzenli etkinlikler gerçekleştiren KU ALUMNI @ İZMİR grubu adına 2003 mezunumuz Özüm İlter Demirci hem İzmir’deki mezun etkinliklerini hem de Umran İnan’la gerçekleşen yemeği anlattı.

Haberin devamı!

Mezunlarımız yazı yine KoçPera’da karşıladılar: Yaza Merhaba Partisi

Mayıs ayının heyecanla beklenen etkinliği Yaza Merhaba Partisi yine KoçPera’da mezunlarımızın yoğun ilgisi ile gerçekleşti. Bu keyifli geceyi 2003 mezunumuz, Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Meltem Ersoy anlattı.

Haberin devamı!

Çiçek gibi bir kariyer: Burcu Durdu’11

2011 Uluslararası ilişkiler mezunumuz Burcu Durdu da hobisini işe dönüştürenler kervanına katıldı. Kurumsal hayatı bırakıp Sunday Flower Shop isminde bir çiçekçi açan Burcu ile bir araya geldik ve yeni kariyerini konuştuk.

Haberin devamı!

Ve Dahası...

Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı adına Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ve Sürdürülebilir Kalkınma Unesco Kürsüsü kuruldu

Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KOÇ-KAM) Direktörü ve Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı adına “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Sürdürülebilir Kalkınma UNESCO Kürsüsü” kuruldu.

Haberin devamı!

Sektöre yön veren isimler perakendedeki değişen dinamikleri tartıştı

Perakende dünyasının temsilcileri, Koç Üniversitesi ve Migros işbirliği ile bu yıl altıncı kez düzenlenen KÜMPEM Forum Perakende Konferansı’nda bir araya geldi. Konferansın bu yılki teması ‘Yeni Cesur Dijital Dünyada Operasyon Yönetimi’ oldu.

Haberin devamı!

Kurumsal Yönetimin Aile Şirketlerine Katkıları

Koç Üniversitesi tarafından Heidrick&Struggles ve Siemens işbirliğiyle kurulan Koç Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu, Bahar Konferansı 2016'da 'Kurumsal Yönetimin Aile Şirketlerine Kazandırdıkları' konu başlığıyla aile şirketlerini masaya yatırdı.

Haberin devamı!

 

MEZUNLAR WEB SİTEMİZİ ZİYARET ETMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

 

Bültenlerimizde mezunlarımızdan gelecek haberlere daha çok yer vermek, iş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyurmak istiyoruz. Önerilerinizi, fikirlerinizi, resimlerinizi ve haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.