TÜBİTAK’tan Koç Üniversitesi’ne “En Başarılı Kurum Ödülü”
Nisan 2022, Salı

TÜBİTAK’ın ev sahipliğinde, Türkiye’nin, “Ufuk Avrupa” programına resmi katılımı nedeniyle gerçekleştirilen açılış etkinliğinde Koç Üniversitesi, “En Başarılı Kurum Ödülü’ne layık görüldü. Türkiye’nin en başarılı kurum ödülünün yanı sıra Koç Üniversitesi’nde yürütülen üç proje de, Program kapsamında en başarılı projeler arasına girdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Avrupa Komisyonu Yenilik, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten Sorumlu Komiseri Mariya Gabriel’in konuşmacı olarak katıldıkları törende, Koç Üniversitesi adına En Başarılı Kurum Ödülü’nü Koç Üniversitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Barış Akan aldı.

Q Angels Melek Yatırım Ağı Derneği Kurucu Başkanı Ayşe İnal’06 ile Röportaj
Nisan 2022, Salı

Koç Üniversitesi 2006 Ekonomi Bölümü mezunlarından Ayşe İnal ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Ayşe İnal’06 ile girişimleri, kariyeri ve kurucu başkanlığını yaptığı Q Angels hakkında konuştuk. Q Angels ve Ayşe İnal hakkında detaylı bilgiyi röportajımızda bulabilirsiniz.

Mezunlarımızdan Mesaj Var
Mart 2022, Cuma

Koç Üniversitesi'nin en önemli paydaşları kuşkusuz mezunlarıdır. Mezunlarımızın bir camia kültürü oluşturmasını ve bu kültürle birlikte fayda yaratmasını çok önemsiyoruz.

Habere Git
Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı (TSGA) Türkiye’de Sosyal Girişimciliği Araştırıyor
Mart 2022, Cuma

Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı (TSGA), Dünya Bankası tarafından yürütülen ve tamamı Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Seçilmiş Bölgelerde Yaşayan Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları için Ekonomik Fırsatların Güçlendirilmesi” projesi kapsamında Türkiye’de sosyal girişimciliği araştırıyor. 2022 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanan Türkiye’de Sosyal Girişimcilik Araştırması, Türkiye’deki sosyal girişimcilik ekosistemini haritalandırarak ülke bağlamına özgü politika önerileri geliştirmeyi ve sosyo-ekonomik kalkınma için sosyal girişimciliğin önemini gösteren kanıtlar sunmayı hedefliyor.

Kitap – Sivil Toplum: Bir Fikrin Eleştirel Tarihi
Mart 2022, Cuma

John Ehrenberg’in ödüllü çalışması “Sivil Toplum”, Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlandı. “Sivil Toplum” kitabı, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) ve Koç Üniversitesi Sivil Toplum ve Hayırseverlik Araştırmaları Merkezi’nin (KUSİTHAM) işbirliğiyle başlattığı “Sivil Toplum Serisi”nin de ilk kitabı olma özelliği taşıyor. Giderek artan eşitsizliklere karşı harekete geçme çağrısında bulunan “Sivil Toplum”, siyasal yaşamın temel bir öğesine dair kapsamlı bir bakış sunuyor.

Habere Git
ANAMED Sergilerinin 10. Yılı “Geçmiş ve Şimdinin Buluşması: Fotoğrafik Bir Keşif” Sergisi ile Kutlanıyor
Mart 2022, Cuma

2012 yılından bu yana 22 farklı sergiye imza atan Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), “Geçmiş ve Şimdinin Buluşması: Fotoğrafik Bir Keşif” sergisini açtı. Sergide, Bruno Vandermeulen ve Danny Veys’in geniş format analog fotoğraf makinesiyle siyah-beyaz film üzerine oluşturduğu fotoğrafların yanı sıra Ömer M. Koç Koleksiyonu’ndan 19. yüzyıl fotoğraf ve albümleri de yer alıyor. Sagalassos Arkeolojik Araştırmaları Projesi Direktörü Jeroen Poblome metinleriyle tarihi çerçeveyi kurarken, Meşher Direktörü Bahattin Öztuncay da sanatçıların kullandığı deneysel çekim ve baskı teknikleriyle ilgili açıklamalarıyla sergideki fotoğrafların bağlamına yerleşmesine yardımcı oluyor.

Koç Üniversitesi Hastanesi “Klinik Araştırmalar Ünitesi” Açıldı
Mart 2022, Cuma

VKV Sağlık Kuruluşları bünyesinde bulunan Koç Üniversitesi Hastanesi, “Klinik Araştırmalar Ünitesi”ni hayata geçirdi. Koç Üniversitesi Hastanesi liderliğinde kurulan merkezin açılış törenine, VKV Sağlık Kuruluşları CEO’su Dr. Erhan Bulutcu, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Dilege, Klinik Araştırmalar Ünitesi Direktörü Prof. Dr. İhsan Solaroğlu ve Mayo Clinic’ten Prof. Dr. Rahmi Öklü katıldı. Merkez, ulusal ve uluslararası düzeyde farklı disiplinlerden araştırmacılarla, en yüksek kalitede klinik araştırma sağlayacak uzmanlardan oluşan bir ağ oluşturmayı hedefliyor.

Koç Üniversitesi Mezunu Podcast Yayıncıları
Mart 2022, Cuma

Dijital medyada ses getiren podcast konusunu, podcast yayıncılığı yapan Koç Üniversitesi mezunlarımızla konuştuk. Birbirinden farklı konularda podcast yayıncılığı yapan mezunlarımız, podcast yayıncılığına giriş öykülerini ve kanallarının içeriklerini röportajımızda anlattı.

KUMED AKADEMİ İLE YENİ DÖNEM
Şubat 2022, Cuma

2021 yılında başladığımız KUMED Akademi Sertifika Programları yeni dönemde, yepyeni içeriklerle devam ediyor.

ODD x KUMED
Şubat 2022, Cuma

Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği olarak sosyal sorumluluk alanında desteğimize devam ediyoruz. Okul Destek Derneği Gönüllü Koordinatörü, 2006 MBA mezunumuz Evren Büyük Kepkep ile 2011 Ekonomi mezunumuz, dernek üyemiz ve aynı zamanda Aslı’nda Hayat kurucusu, Anadolu Bursiyerleri Program Yöneticisi Aslı Yantra çok değerli bir Sivil Toplum Sohbeti gerçekleştirdi.

Habere Git
Kitap – Aşkla Çalışmanın Politikası: Video Oyun Endüstrisinde Hayaller ve Güvencesizlik Gerçeği
Şubat 2022, Çarşamba

Ergin Bulut’un üç yıllık saha çalışmasından yola çıkarak kaleme aldığı “Aşkla Çalışmanın Politikası”, Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlandı. Eğlenceli bir geleceğe karşı oyunbozanlık etmeye yönelik derinlikli ve provokatif bir çağrı!

Habere Git
Koç Üniversitesi’nden Bir İlk: Gelecekte Nasıl Göreceğimizi Gösteren Aygıt Geliştiriliyor
Şubat 2022, Çarşamba

Koç Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Hakan Ürey ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Afsun Şahin, Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) tarafından verilen “EIC Geçiş” desteğini almaya hak kazandı.