Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Seda Keskin Avcı Kimya Mühendisliği Alanında Dünyanın En Seçkin 20 Bilim Kadınından Biri Seçildi
Ekim 2022, Perşembe

Kimya Mühendisliği alanındaki en köklü dergilerden Chemical Engineering Research and Design (ChERD)’ın bu yıl ilan ettiği “Dünyanın En Seçkin 20 Bilim Kadını” listesinde Türkiye’den de bir isim yer alıyor. Koç Üniversitesi Kimya ve Biyoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seda Keskin Avcı, kimya mühendisliği alanında etki yaratmış isimlerin bilim dünyasıyla paylaşıldığı listede yer almaya layık görüldü.

Habere Git
Koç Üniversitesi Araştırmacıları Covid-19 İle Mücadeleyi Yeni Bir Molekülle Ateşliyor
Eylül 2022, Salı

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Tuğba Bağcı Önder, Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden doktora sonrası (Postdoc) araştırmacı Dr. Alişan Kayabölen ve ekip arkadaşları, COVID-19 salgınına neden olan SARS-CoV2 ile mücadelede yeni bir molekül tasarladılar.

Koç Üniversitesi’nde 28’inci Mezuniyet Heyecanı
Eylül 2022, Salı

Koç Üniversitesi’nin “28. Lisans ve Lisansüstü Mezuniyet Töreni” Rumelifeneri Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Shadi Hamdan’ın okul birincisi olduğu Koç Üniversitesi’nde, lisans ve lisansüstü eğitimini tamamlayan 1293 öğrenci mezun oldu.

Habere Git
Vehbi Koç Vakfı İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü’nün İlki Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’in Oldu.
Eylül 2022, Salı

Vehbi Koç Vakfı, her yıl sırasıyla sağlık, eğitim ve kültür alanlarında üstün başarıları takdir ve teşvik ettiği “Vehbi Koç Ödülü” kapsamında zamanın ruhunu okuyan yeni bir ödül kategorisi başlattı. Vehbi Koç Vakfı İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü’nün ilk kazananları, hayatları boyunca yenilikçi bilimsel çalışmalara öncülük eden ve son olarak da hızla geliştirilen aşıyla pandemi sırasında milyonlarca hayatın kurtarılmasına doğrudan katkı sağlayan bilim insanları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin oldu.

Habere Git
KoçAilem Ayrıcalıkları KUMED’lileri Bekliyor!
Haziran 2022, Cuma

KUMED ailesini, KoçAilem imkanlarıyla buluşturmanın sevincini ve gurunu yaşıyoruz!

Habere Git
Koç Üniversitesinden Bir İlk Daha: Yapay Zekâ ve Büyük Veri Beraberliği, Toplum ve Siyasetin Karmaşık Yapısını Çözümleyecek Yeni Bir Platform Oluşturacak
Haziran 2022, Cuma

Koç Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Erdem Yörük, “Politus: Yapay Zekâ Temelli Veri Platformu” adlı projesiyle Avrupa Araştırma Konseyi’nden (European Research Council - ERC) Kavram Kanıtlama desteği almaya hak kazandı. Politus Projesi, sosyal medya ve diğer büyük veri kaynaklarını kullanarak topluma ve siyasete, yani insan davranışına ilişkin, gerçek zamanlı, geriye dönük ve nüfusu istatistiksel olarak temsil edebilen veriler sağlayacak.

Kitap – Osmanlı İmparatorlugu’nda Emek ve İktidar
Haziran 2022, Cuma

Osmanlı İmparatorluğu’nda emek ve sermaye arasında değişen güç ilişkileri ve bu ilişkilerde devlet aktörlerinin oynadığı rol hakkında değerli bilgiler sunan “Emek ve İktidar”, Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlandı. Can Nacar’ın kaleme aldığı bu mü inceleme, Osmanlı sosyal tarihçiliğinin ulaştığı yeni aşamanın sevindirici bir örneği.

Kelimelerle Oynayan Mezunumuz Rana Mengü’21 ile Röportaj
Haziran 2022, Cuma

Koç Üniversitesi'nin yeni mezunlarından Rana Mengü'21 ile Koç Üniversitesi yıllarından, mezuniyet sonrası kariyer adımlarından ve yazarlık deneyimlerinden konuştuk. Bizleri GATE 27 ile tanıştıran Rana Mengü, Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü'nden 2021 yılında mezun oldu. Kariyerine Koç Üniversitesi mezunlarının girişimi olan Aposto'da devam ettirecek mezunumuzun macerası ve "Çatlak" isimli şiir kitabı hakkında detaylar ilham veren bu röportajımızda yer alıyor.

Anadolu Bursiyerleri Geleneksel Teşekkür Gecesi Gerçekleşti
Mayıs 2022, Perşembe

11 Mayıs Çarşamba akşamı Divan Kuruçeşme’de düzenlenen Anadolu Bursiyerleri Geleneksel Teşekkür Gecesi’nde program bağışçıları, bursiyerler ve Koç Üniversitesi temsilcilerinden oluşan 800’e yakın davetli uzun bir aradan sonra yeniden bir araya geldi.

Habere Git
KoçAilem Ayrıcalıkları KUMED’lileri Bekliyor!
Mayıs 2022, Perşembe

Habere Git
Mezunlar Bursiyeri Aytaç Mercan’ın Milli Takım Hayali Gerçek Oldu.
Mayıs 2022, Salı

Mezun Sınıfları Bağış Kampanyası ile birlikte Koç Üniversitesi kapılarından 2018 yılında giren Aytaç Mercan, bütün üniversite camiası için gurur kaynağı oldu. KoçRams’in başarılı sporcusu Aytaç Mercan, Koç Üniversitesi'nde Medya ve Görsel Sanatlar eğitimi yanı sıra Psikoloji eğitimi de alıyor. Amerikan Futbolu Türkiye Milli takımına seçilerek hayallerini gerçekleştiren Aytaç Mercan ile ilham veren, keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Gençler Haliç’te 9. Dostluk Kupası İçin Kürek Çekti
Mayıs 2022, Salı

Koç Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi kürek takımları, “Haliç Dostluk Kupası” için yarıştı. Bu yıl 9.’su gerçekleştirilen yarış, Rahmi M. Koç Müzesi önünde başladı ve Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünde son buldu. 9. Haliç Dostluk Kupası Yarışı’nda bu yıl birinciliğe ulaşan ekip Kadir Has Üniversitesi kürek takımı oldu.