Kadın İstihdamı konulu KoçPera Talks Etkinliği
Şubat 2020, Pazartesi

Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle “Kadın İstihdamı” konulu KoçPera Talks etkinliğini düzenliyor.

Yeni KUMED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Begüm Yalçın’08 ile röportaj
Şubat 2020, Pazartesi

Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin Kasım ayında seçilen yeni Yönetim Kurulu’nda Başkan Yardımcılığı görevini 2008 Hemşirelik mezunumuz Begüm Yalçın üstlendi. 2011 yılından beri gönülden bir bağlılıkla Mezunlar Derneği’nde bulunan Begüm’den KUMED’in çalışmalarını ve derneğimizin yeni hedeflerini dinledik.

Prof. Dr. Seda Ertaç Güler’e 2 milyon Avro araştırma desteği
Şubat 2020, Cuma

Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Seda Ertaç Güler, Avrupa Araştırma Konseyi’nin 2 milyon avroluk araştırma destek fonunu almaya hak kazandı.

Uluslararası İlişkiler Eğitiminden Sosyal Psikoloji Alanına – Şenay Yitmen ile Röportaj
Şubat 2020, Cuma

Uluslararası İlişkiler mezunumuz olan Şenay Yitmen ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Şenay Yitmen’i ve SoCreateS’i yakından tanıyalım.

Göklerde bir kadın pilot: İrem Poyraz ’15’le Röportaj
Şubat 2020, Cuma

Koç Üniversitesi mezunları ilham vermeye devam ediyor. 2015 mezunlarımızdan İrem Poyraz ile onun pilotluk öyküsünü konu alan bir konuşma yaptık.

Yeni KUMED Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Mizrahitokatlı’06’yla Röportaj
Ocak 2020, Pazartesi

Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği’nde sekiz yıl gönüllü olarak çalıştıktan sonra Kasım ayında Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Nesim Mizrahitokatlı’06 ile KUMED’in çalışmalarını ve yeni yönetim kurulunun hedeflerini konuştuk.

Avrupa Araştırma Konseyi’nden Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Ürey’e Üçüncü Destek
Ocak 2020, Salı

Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Ürey, Avrupa Araştırma Konseyi’nden (European Research Council - ERC) “Proof Of Concept” desteği almaya hak kazandı. Prof. Dr. Ürey, 2013 yılında, “Artırılmış Gerçeklik ve 3 Boyutlu Uygulamalar İçin Yeni Görüntüleme ve İzleme Teknolojileri” adlı projesiyle 2,5 milyon avro destek almıştı. Bu kapsamda geliştirdiği projeye daha sonra iki kez de 150’şer bin avroluk “Proof Of Concept” desteği alan Prof. Dr. Ürey, bu desteği üçüncü kez almaya hak kazandı.

Koç Üniversitesi’nde gerçekleştirilen araştırmada kanserle mücadelede önemli adımlar atılmasına fırsat verecek bulgulara ulaşıldı.
Ocak 2020, Salı

Koç Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurhan Özlü ile doktora öğrencisi Zeynep Cansu Üretmen Kagıalı tarafından gerçekleştirilen araştırmayla, kanserli hücrelerin metastaz kabiliyetini kazanma süreçlerinde önemli rol oynayan 2 protein saptandı.

Güz 2019 Dönemi Yurt Dışı Mezun Buluşmaları Gerçekleşti
Aralık 2019, Pazartesi

Londra, New York, Zürih, Münih ve Los Angeles'ta yaşayan Koç Üniversitesi mezunları, Güz 2019 Dönemi "Yurt Dışı Buluşmaları" ile bir araya geldi.

Mentor Mezun Etkinliği “Alumn-I”
Aralık 2019, Salı

Koç Üniversitesi mezunları ve öğrencileri mentorluk etkinliği Alumn-I ile bir araya geldi.

Yılın Son Mezun Panelleri Gerçekleşti
Aralık 2019, Salı

Koç Üniversitesi Mezunlarla İlişkiler Ofisi, Kariyer Gelişim Merkezi ve Öğrenci Kulüpleri işbirliğinde her dönem gerçekleşen Mezun Panelleri bu yıl da yüksek katılımlarla gerçekleşti.

Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı Projesi kapsamında Gaziantep’te Sosyal Girişimcilik Eğitimi verildi.
Kasım 2019, Perşembe

Sosyal girişimciliğin bilinirliğini artırmak, sosyal girişimlerin kendi aralarında olduğu kadar, kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla olan işbirliklerini çoğaltmak ve sektörün kapasitesini geliştirmek amacıyla kurulan Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı, Gaziantep’te sosyal girişimcilik eğitimi gerçekleştirdi.