Financial Times’ın En İyiler Listesinde Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü’nden Rekor Yükseliş
Aralık 2022, Cuma

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, en prestijli yayınlardan biri olan Financial Times’ın tüm dünyadaki işletme okullarının “Executive MBA” (EMBA) programlarını değerlendirdiği sıralamada sağladığı olağanüstü yükselmeyle 31’inciliğe yerleşerek bu yıl da Türkiye birinciliğini korudu. Dünyanın en iyi işletme okullarının yer aldığı bu devler liginde Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, bir kez daha Türkiye’den ilk 100’e giren tek okul oldu. Kadın öğretim üyesi oranında %50’ye ulaşan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, bu kriterde ise üç üniversiteyle 1’inciliği paylaştı.

MNG Kargo CEO’su Kağan Gündüz’06 ile Röportaj
Aralık 2022, Cuma

Koç Üniversitesi'nden 2006 yılında İşletme ve Ekonomi bölümlerinden mezun olan Kağan Gündüz ile Röportaj gerçekleştirdik. MNG Kargo şirketinde CFO pozisyonunda görev yapan Kağan Gündüz'06'nın yöneticilik deneyimlerini konuştuğumuz ilham veren sohbetimizin detaylarını röportajımızda bulabilirsiniz.

Sosyal Girişimler ve Sorumlu Şirketler Bir Araya Geldi
Kasım 2022, Cuma

Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF)’in, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle Vehbi Koç Vakfı (VKV) ve Sosyal İnovasyon İnisiyatifi Derneği (Impact Hub İstanbul) ortaklığında gerçekleştirdiği Sosyal Girişim İstanbul Projesi’nin en önemli ayaklarından PartnerUp Hızlandırma Programı’nın beş aylık ilk döngüsü tamamlandı.

Habere Git
Koç Üniversitesi Türkiye’nin EQUIS Akreditasyonlu Tek Üniversitesi Olmayı Sürdürüyor
Kasım 2022, Cuma

Koç Üniversitesi, yönetim bilimleri ve işletme alanında faaliyet gösteren yükseköğrenim kurumlarının kalite değerlendirmesi ve gelişimi amacıyla oluşturulan Avrupa Kalite Geliştirme Sistemi (EQUIS) tarafından yeniden akredite edildi. Koç Üniversitesi, Türkiye’den bu akreditasyonu alan tek akademik kurum olma özelliği taşıyor.

Mustafa Barış Güneş’07 ile Röportaj: Çocuklar İçin Kodlama
Kasım 2022, Cuma

Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Mustafa Barış Güneş'07 ile röportaj gerçekleştirdik. Mustafa Barış Güneş'07 ile çocuklar için kodlama ve çocuklar için kodlama kitapları hakkında konuştuk. Sohbetimizin detaylarını röportajımızda bulabilirsiniz.

Sırma Er’12 ile Röportaj: İngiltere’de 48 Saatte Şirket Kurmak
Kasım 2022, Cuma

Koç Üniversitesi'nden 2012 yılında mezun olan Sırma Er ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Kariyeri ve wamo hakkında ilham veren bilgiler veren Sırma Er, İngiltere'de şirket kurmak hakkında konuştu. Sohbetin detaylarını röportajımızda bulabilirsiniz.

Kerem Görkem Orhan’16-’17 ile Üniversite Yılları ve Google Hakkında Röportaj
Ekim 2022, Perşembe

Koç Üniversitesi Elektrik & Elektronik Mühendisliği ve Ekonomi bölümleri mezunumuz Kerem Görkem Orhan ile keyifli ve bir o kadar ilham verici bir sohbet gerçekleştirdik. Kerem Görkem Orhan'ın üniversite yılları ve kariyeri hakkındaki röportajımızda Google şirketi hakkında da birçok faydalı bilgiye erişebilirsiniz.

Habere Git
Koç Üniversitesi Mezunları Her Yerde Bir Arada.
Ekim 2022, Perşembe

Koç Üniversitesi'nin mezunları Dünya'nın hemen hemen her köşesinde bir araya geliyorlar.

Habere Git
AKMED Davet – Hayvanlar ve Paralar – Antik Çağ’dan Günümüze Paralar Üzerindeki Hayvan Görselleri
Ekim 2022, Perşembe

Hayvanlar ve Paralar: Antik Çağ’dan Günümüze Paralar Üzerindeki Hayvan Görselleri sergisi tarih, arkeoloji meraklılarını ve hayvanseverleri Antalya’nın Kaleiçi Müzesi’nde buluşturacak. Hayvanlar ve Paralar, tarih boyunca devletlerin kullandığı paralara resmedilen hayvan figürlerine odaklanan ilk sergi olma özelliği taşıyor. Sergide, 100’ün üzerindeki devletin 34 farklı hayvan görselinin resmedildiği 140 ayrı parasıyla ilgili çarpıcı bilgiler de yer alacak.

Habere Git
Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Seda Keskin Avcı Kimya Mühendisliği Alanında Dünyanın En Seçkin 20 Bilim Kadınından Biri Seçildi
Ekim 2022, Perşembe

Kimya Mühendisliği alanındaki en köklü dergilerden Chemical Engineering Research and Design (ChERD)’ın bu yıl ilan ettiği “Dünyanın En Seçkin 20 Bilim Kadını” listesinde Türkiye’den de bir isim yer alıyor. Koç Üniversitesi Kimya ve Biyoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seda Keskin Avcı, kimya mühendisliği alanında etki yaratmış isimlerin bilim dünyasıyla paylaşıldığı listede yer almaya layık görüldü.

Habere Git
Koç Üniversitesi Araştırmacıları Covid-19 İle Mücadeleyi Yeni Bir Molekülle Ateşliyor
Eylül 2022, Salı

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Tuğba Bağcı Önder, Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden doktora sonrası (Postdoc) araştırmacı Dr. Alişan Kayabölen ve ekip arkadaşları, COVID-19 salgınına neden olan SARS-CoV2 ile mücadelede yeni bir molekül tasarladılar.

Koç Üniversitesi’nde 28’inci Mezuniyet Heyecanı
Eylül 2022, Salı

Koç Üniversitesi’nin “28. Lisans ve Lisansüstü Mezuniyet Töreni” Rumelifeneri Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Shadi Hamdan’ın okul birincisi olduğu Koç Üniversitesi’nde, lisans ve lisansüstü eğitimini tamamlayan 1293 öğrenci mezun oldu.