2022 – 2023 Öğretim Yılı Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonalarında Dereceye Giren Koç Üniversitesi Spor Takımları ve Sporcuları
June 2023, Thursday

Akademik başarılarının yanı sıra spor alanında da her zaman zirveyi hedefleyen Koç Üniversitesi, basketbol ve kürek branşlarında Türkiye Şampiyonu oldu. Koç Üniversitesi camiasını gururlandıran sporcu öğrencilerimizi ve spor hocalarımızı tebrik ediyoruz.

Yeni KUMED Genel Sekreteri Emine Çavak ile Röportaj
June 2023, Thursday

Yeni KUMED Genel Sekreteri Emine Çavak oldu. Görevine başlayan Emine Çavak'ın öğrencilik yılları ve yeni görevi hakkındaki sohbetimizin detaylarını röportajımızda bulabilirsiniz.

Bradford-Osborne Araştırma Ödülü’nü Alan Işıl Erel’00 İle Röportaj
June 2023, Wednesday

Finans alanındaki çalışmaları ile Bradford-Osborne Araştırma Ödülü’ne layık görülen mezunumuz Işıl Erel’00 ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Koç Üniversitesi 2000 yılı mezunlarından olan Işıl Erel, üniversitemizde İşletme ve Ekonomi eğitimleri almıştır. Işıl Erel ile aldığı ödül, kariyeri ve üniversitedeki öğrencilik yılları hakkında konuştuk. Mezunlar camiası olarak mezunumuz Işıl Erel’I tebrik ederken sizlere de bu ilham veren röportajı incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Habere Git
18. Kadir Has Ödülleri Dünyada Sürdürülebilir Ekonomi Alanında Üstün Başarı Ödülü – Prof. Dr. Ziya Öniş
May 2023, Monday

18. Kadir Has Ödülleri Dünyada Sürdürülebilir Ekonomi Alanında Üstün Başarı Ödülü, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Prof. Dr. Ziya Öniş’e verildi. Kalkınmacı devlet ve küresel politik ekonomi, kalkınmanın ekonomi politiği, küreselleşmenin ve demokrasinin geleceği, yükselen güçlerin karşılaştırmalı politik ekonomisi ile Avrupa ve Türkiye politikaları konuları üzerine yaratıcı ve çığır açıcı çalışmaları, bu konular üzerine sunduğu özgün dersler ve titiz eğitmenliğinden dolayı Prof. Dr. Ziya Öniş, Değerlendirme Kurulu tarafından 2023 yılında “Üstün Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

Cinsiyet Eşitliği Ofisi Koordinatörü Behice Pehlivan ile Röportaj
May 2023, Monday

Koç Üniversitesi Cinsiyet Eşitliği Ofisi Koordinatörü Behice Pehlivan ile Cinsiyet Eşitliği Ofisi’nin kuruluş amacı ve projeleri hakkında konuştuk. Behice Pehlivan ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızda, mezunlarımızın Koç Üniversitesi’nin Cinsiyet Eşitliği çalışmalarına nasıl destek verebileceğini bulabilirsiniz.

Dünyanın Çeşitli Yerlerinde Mezunlarımız Buluşmaya Devam Ediyor
April 2023, Friday

Bursa, İzmir, Eskişehir, Denizli, Ankara, Münih ve Bakü'de yaşayan Koç Üniversitesi mezunları, 2023 yılının ilk çeyreğinde “Yurt Dışı ve Yurt İçi Şehir Buluşmaları” kapsamında bir araya geldi.

Selda Öztürk’20 ile Anadolu Bursiyerleri Programı’nı Konuştuk
April 2023, Friday

2011 mezunumuz Aslı Yantra, 2020 yılında Endüstri Mühendisliği ve Psikoloji bölümlerinden mezun olan Selda Öztürk ile kariyeri ve Anadolu Bursiyerleri hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdi.

Habere Git
Yeni Enfeksiyonlara Uluslararası Bir Bakış: Alanında Uzman Bilim İnsanları İstanbul’da Buluştu
April 2023, Friday

Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (ESCMID), Koç Üniversitesi İş Bankası Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi (KUISCID) iş birliğiyle, 19-20 Ocak 2023 tarihlerinde, 3 yıldır devam eden COVID-19 pandemisi başta olmak üzere yeni salgınları değerlendirmek için bir toplantı düzenledi.

Kanserin Tetikçisi Protein Bulundu – Prof. Dr. Devrim Gözüaçık
January 2023, Monday

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Devrim Gözüaçık ve ekibi, kanserli hücrelerin mikro çevreleri ile etkileşimlerini inceledikleri çalışmada, normal doku gelişimi ve onarımındaki etkileriyle bilinen CT-1 adlı bir molekülün şaşırtıcı bir rolünü keşfettiler.

Habere Git
Bilim Kahramanları Derneği 2021 Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü – Doç. Dr. Didem Unat
January 2023, Monday

Bilim Kahramanları Vakfı’nın, bilim ve mühendislik alanlarına katkı sağlayan 38 yaşını geçmemiş genç bilim insanlarına yönelik olan 2021 Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Didem Unat aldı.

Habere Git
2022 Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası’nın Sahibi Prof. Dr. Bilge Yıldız Oldu
January 2023, Monday

Türkiye’nin yetiştirdiği, evrensel bilgi birikimine katkıda bulunan başarılı bilim insanlarını ödüllendirmek amacıyla verilen Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası bu yıl pandeminin ardından Rahmi M. Koç Müzesi’nde yeniden yüz yüze gerçekleştirilen törenle sahibini buldu. Bu yıl yedincisi verilen madalyanın kazananı, çalıştığı teknolojilerle dünya çapında enerji verimliğini artırıp karbondioksit salımını azaltarak, iklim ve enerji krizlerine karşı ürettiği bilime dayalı çözümlerle öne çıkmış bilim insanı, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (Massachusetts Institute of Technology - MIT)

Habere Git
Koç Üniversitesi Bilimsel Araştırmaların Merkezi Olmayı Sürdürüyor: Avrupa Araştırma Konseyi’nde 7,1 Milyon Avro Destek
December 2022, Friday

Koç Üniversitesi farklı disiplinlerden dört araştırması için Avrupa Araştırma Konseyi’nden (ERC) toplam 7,1 milyon avroluk destek almaya hak kazandı. Bu yıl Türkiye’den ERC desteğiyle bilime katkı sağlayacak projeler moleküler biyoloji ve hastalıkların tanımlanması, demokratik gerilemenin dinamikleri, çevre dostu lojistik çözümler, enerji ve fotovoltaik teknolojiler gibi farklı araştırma alanlarına odaklanıyor.