Rektörümüz Prof. Dr. Metin Sitti, Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi (NAE) üyeliğine seçildi.
Mart 2024, Salı

Rektörümüz Prof. Dr. Metin Sitti doğadan esinlenen yapıştırıcılar ve minyatür robotlar alanlarında mühendisliğe yaptığı öncü ve olağanüstü bilimsel katkılardan dolayı Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi (NAE) üyeliğine seçildi.

Habere Git
Prof. Dr. Seda Kızılel – Hücre Plakanızı Nasıl Alırdınız?
Mart 2024, Salı

Koç Üniversitesi Kimya ve Biyoloji Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Seda Kızılel ve ekibi hücre plakları üzerine geliştirdikleri öncü çalışmalar ve canlı hücrelerin doku onarımı konusunda devrim yaratacak projeleri ile TEKNOFEST 2023’te yaşam bilimleri alanında birincilik ödülünün sahibi oldu.

Habere Git
Prof. Dr. Sami Gülgöz ve KURAM Lab Öğrencileri – Applied Cognitive Psychology Dergisi
Mart 2024, Salı

Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden lisansüstü öğrencileri Zeynep Adıgüzel, Demet Ay, Ezgi Bilgin, Selin Buse Coşkuner ve Prof. Dr. Sami Gülgöz’ün (KURAM Laboratuvarı) "COVID-19 Pandemisi Sırasında Geçmişi Hatırlamanın ve Geleceği Hayal Etmenin İşlevleri" başlıklı makalesi Applied Cognitive Psychology dergisinde yayımlandı.

Habere Git
Enerjide Yeşil Dönüşüm İçin Bir Adım Daha: Koç Üniversitesi Hidrojen Teknolojileri Merkezi Açıldı
Şubat 2024, Salı

Koç Üniversitesi, iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir adım attı. Yeşil hidrojenin üretimi, depolanması, taşınması ve ticarileşmesi konusunda faaliyet yürütmek üzere açılan Koç Üniversitesi Hidrojen Teknolojileri Merkezi (KUHyTech), üniversite ve sanayi iş birliğinin topluma değer katacak yeni bir örneği olarak hizmet verecek.

Avi Yensarfati’04 ile Spor Koçluğu Hakkında Röportaj
Şubat 2024, Pazartesi

İzmir Mezun Temsilcimiz ve 2003 Sosyoloji mezunumuz Özüm İlter Demirci, 2004 Ekonomi mezunu ve eski milli sporcu Avi Yensarfati ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdi. Mezunumuz Avi Yensarfati'nin üniversite yaşamına ve mezun olduktan sonra elde ettiği deneyimleri konu alan bu içeriğe katkı sağlayan mezunumuz Özüm İlter Demirci'ye çok teşekkür ederiz. Avi Yensarfati'nin spor kariyeri, antrenörlük deneyimi ve sonrasında gelişen koçluk macerası hakkındaki tüm detayları mezunlarımızın bu keyifli sohbetinde bulabilirsiniz.

CEMS 2023 Mezunlarımıza Tebrikler
Ocak 2024, Cuma

Her sene tüm partner okulların katılımıyla gerçekleştirilen CEMS mezuniyet töreninin sonuncusu 9 Aralık 2023’te İngiltere’nin önde gelen işletme okullarından olan, London School of Economics ev sahipliğinde gerçekleşti.

Habere Git
Kütahya Seramikleri ve Kültürel Miras Semineri Koç Üniversitesi VEKAM ve Pera Müzesi İş Birliğinde Düzenlendi
Ocak 2024, Cuma

Kütahya Seramikleri ve Kültürel Miras Semineri, 25 Kasım 2023 tarihinde Koç Üniversitesi VEKAM ve Pera Müzesi iş birliğinde İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde düzenlendi.

Gözde Attila’10 ile “Affedersiniz İçedönük” Kitabı Hakkında Konuştuk
Ocak 2024, Cuma

Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü 2010 mezunlarından Gözde Attila ile “Affedersiniz İçedönük” adlı kitabı hakkında konuştuk. Gözde Attila’nın yazmış olduğu kitaba ve öğrencilik yıllarına dair detayları röportajımızda bulabilirsiniz.

Habere Git
“Mezunlarımız üniversitemiz için birer gurur kaynağı”
Aralık 2023, Perşembe

Üniversitemizin 30. kuruluş yıldönümünü ve Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın coşkusuyla, bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Koç Üniversitesi Mezun Ödülleri Töreni’ni 30 Kasım akşamı Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleştirdik. Mezunlarımızın üstün başarılarını onurlandığımız bu anlamlı programa, çeşitli kategorilerde adaylar göstererek ve törenimize katılarak göstermiş olduğunuz ilgi için sizlere çok teşekkür ederim.

Koç Üniversitesi Mezun Ödülleri Sahiplerini Buldu
Aralık 2023, Perşembe

Geleceğin liderlerinin yetişeceği bir mükemmeliyet merkezi olma hedefiyle kurulan Koç Üniversitesi, üstün başarılarıyla topluma katkı sağlayan mezunlarını ödüllendirmek amacıyla “Mezun Ödülleri” programını başlattı.

Genç Sporcular Cumhuriyet’in 100. Yılında Dostluk İçin 10. Kez Kürek Çekti
Kasım 2023, Cuma

Koç Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi kürek takımları, “Haliç Dostluk Kupası” için yarıştı. Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünde başlayan ve Rahmi M. Koç Müzesi önünde son bulan 10. Haliç Dostluk Kupası Yarışı’nda bu yıl Kadir Has Üniversitesi kürek takımı birinci oldu.

Habere Git
Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Financial Times Sıralamasında Bu Yıl Da En İyiler Arasında Öne Çıkıyor
Kasım 2023, Cuma

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, en prestijli yayınlardan biri olan Financial Times “Executive MBA” (EMBA) programları değerlendirmesinde 35’inci sırada yer alarak 10 sene üst üste Türkiye birinciliğini elde etti. Kadın öğretim üyesi oranında %50’ye ulaşan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, bu kriterde dünyadan başka bir üniversite ile 1’inciliği paylaştı.