Times Higher Education (THE) Sıralaması'15

15 Ekim 2015

Koç Üniversitesi dünyada 251-300, Türkiye’de ise birinci sırada!

Times Higher Education (THE) üniversiteler sıralamasında üniversitemiz Türkiye’den en üst dereceyi elde etmiştir. Bu güzel haberi mezunlarımızla paylaşırken Rektörümüz Prof. Umran İnan’ın mektubunu da iletmek istiyoruz.

Sevgili Koç Üniversiteliler,

1 Ekim 2015 tarihinde yayınlanan Times Higher Education (THE) 2015-2016 Dünya Üniversiteler sıralamasında üniversitemiz 251-300 bandında yer alarak dünyanın önde gelen üniversiteler arasında yer almaya devam etmiştir: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2016/world-ranking#!/page/0/length/25

Üniversitemizin bu listelerdeki yerini gürbüz ve giderek iyileşerek (geçen sene 300-351 bandında idik) koruması bizim için sevindirici olmuştur. Aynı sıralamada Türkiye’den 15 üniversitenin ilk 800'e girmiş olmasını da Türkiye’deki yüksek öğretim sisteminin hızlı gelişiminin bir göstergesi olarak memnuniyetle karşılıyoruz.

Bu tür sıralama sonuçlarını değerlendirdiğimizde, üniversitemizin uzun vadeli hedeflerinin farkında ve bilincinde olmalı ve hiç bir sıralamanın detayları ile fazlasıyla ilgilenmemeliyiz. Bizim kurum olarak vizyon ve misyonumuz, dünya çapında bir 'araştırma üniversitesi' olarak öğrencilerimize en üst kalitede bir eğitim ortamı sunmak, en üst düzeyde bilimsel çıktılar üretmek ve bu çıktıları toplumun yararı için uygulamak ve öğrencilerimize en üst düzeyde etik, sosyal farkındalık ve sorumluluk bilinci aşılamaktır. Bu amaçlar doğrultusunda, bünyemize alabileceğimiz en mükemmel öğretim üyelerini almak ve onları dünya çapında bilimsel araştırmalar yapmak için motive etmek ve desteklemek, en başarılı lisans/yüksek lisans/doktora öğrencilerini bünyemize çekmek ve disiplinler arası düşünce ve çalışmaları en ön plana çıkarmak için canla başla çalışmaktayız. Hiç bir sıralama, hiç bir ölçüm veya hiç bir başarı bu hedeflere doğru ilerlememizde kendi başına belirleyici olamaz. Üniversitemizin başarısı ve kalitesi ancak bütün öğretim üyelerimizin, öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın her birinin çeşitli alandaki başarılarının toplamı ile belirlenebilir.

Dünya çapında bir ‘araştırma üniversitesi’ olmak doğrultusundaki gürbüz ve kararlı yürüyüşümüzü siz değerli öğretim üyesi, öğrenci, mezun ve çalışanlarımızın başarıları sayesinde gerçekleştirmekteyiz. Her birinize kurumumuza olağanüstü katkılarınız için bu vesile ile biz kez daha bütün kalbimle teşekkür ederim.

Selam ve sevgilerle,

—Umran