20 Temmuz 2013

Tıp Fakültemiz Fizyoloji öğretim üyesi Prof.Dr.Oğuz Kerim Başkurt’u 20 Temmuz 2013 günü kaybettik.

Oğuz Hoca Hacettepe Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Fizyoloji doktorasını aynı kurumda tamamlamıştı.Kurulmakta olan Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi kadrosuna 2010 yılında ilk katılan öğretim kadrosu içinde yer alıyordu.Koç Üniversitesine gelmeden önce Akdeniz Üniversitesinde Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı,Hayvan Etik Kurulu Başkanı,Stratejik Plan Komitesi Başkanı,Rektör Yardımcısı gibi birçok üst düzey görevde bulunmuştu.

Oğuz Kerim Başkurt kan hücrelerinin fiziksel özelliklerini inceleyen hemoreoloji alanında dünyada önde gelen araştırmacılardan birisiydi.Birçok bilimsel derneğin kurucusu ve başkanı,bilimsel dergilerin editörü,çok sayıda makale ve kitabın yazarıydı.TÜBİTAK Teşvik,Sedat Simavi,Bayındır Tıp ve Türk Tabipleri Birliği Bilim ve Hizmet ödüllerini kazanmıştı.Koç Üniversitesinde, fizyoloji programındaki yoğun katkılarına ilaveten Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Etik Kurul üyesi olarak da görev yapmaktaydı.

Oğuz Kerim Başkurt’un ani ve beklenmedik kaybı başta Tıp Fakültemiz,Koç Üniversitesi, öğrencileri, çalışma arkadaşları ile ulusal ve uluslar arası fizyoloji camiası için yeri doldurulamayacak bir kayıptır.

Ruhu şad olsun.