16 Aralık 2016

KU Gönüllüleri Farkındalık Grubu’ndan 15. kütüphane Çanakkale’ye

Koç Üniversitesi Gönüllüleri Farkındalık Grubu, her yıl gerçekleştirdiği ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesinin 15.’sini bu yıl Çanakkale’de hayata geçirdi. Çanakkale’nin Çan Etili İlk ve Ortaokulu’na giden KU Gönüllüleri, beraberinde götürdükleri 2 bin 500’ü aşkın kitapla bir kütüphane kurdu. Derslere de katılan Farkındalık Grubu, birinci ve ikinci sınıflara resim ve el işi; üçüncü ve dördüncü sınıflara rehberlik, ortaokul öğrencilerine ise kariyer ve münazara eğitimleri verdi.

Koç Üniversitesi’nde eğitim gören gönüllü öğrencilerden oluşan ‘Koç Üniversitesi Gönüllüleri Farkındalık Grubu’, geleceğin yetişkinleri olan ilköğretim öğrencilerine umut ve ışık götürmeye devam ediyor. Farkındalık Grubu, 2007 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesinin 15.’sini bu yıl Çanakkale’de hayata geçirdi.

Koç Üniversitesi Gönüllüleri Farkındalık Grubu, 20 öğrenciden oluşan grup ile proje kapsamında Çanakkale’deki Çan Etili İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. KU Gönüllüleri beraberinde götürdükleri 2 bin 500’ü aşkın kitapla okulun ilk, projenin 15. kütüphanesini kurdu. Gönüllü öğrenciler tarafından kurulan kütüphane, birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar tüm öğrencilere yönelik eğitici-öğretici dergilerin yanı sıra Türk ve Dünya Edebiyatı’nın ünlü kalemlerine ait romanlardan oluştu.

Grubun kendi imkân ve uğraşlarıyla topladığı kitaplar sınıflara göre kategorize edilerek raflara yerleştirildi. Kütüphane kurulumu sonrasında ikişer kişilik gruplar halinde derslere giren Farkındalık Grubu; birinci ve ikinci sınıflara resim ve el işi, üçüncü ve dördüncü sınıflara rehberlik, ortaokul öğrencilerine ise kariyer ve münazara eğitimleri verdi.

Her yıl Türkiye’nin farklı bölgesinde kütüphanesi olmayan ilköğretim okullarına kütüphane kurmaya giden Farkındalık Grubu, kütüphane kurmak için yola çıkmadan önce okulları araştırıyor. Seçilen okulun kullanılmayan odasının boya badanasını yaptırıp, rafların kurulumunu sağlıyor. Kitapları İstanbul’dan getiren Farkındalık Grubu, kitapları sınıf ve seviyelere göre ayırarak yerleştirdikten sonra birinci ve ikinci sınıfların hazırladığı el işi çalışmaları ve resimlerle kütüphaneyi süsleyerek çocuklara teslim ediyor.

15. ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ Proje Gönüllüleri Nilay Yüksel
Çağatay Geçko