8 Mayıs 2014

Medya ve Görsel Sanatlar Öğrencilerimizden İki Sergi

Rumeli Feneri Kampüsümüz, Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü öğrencilerinin çalışmalarından oluşan iki farklı sergiye ev sahipliği yapıyor. MAVA ve RAMPA Gallery’de açılacak olan sergiler, 8 Mayıs - 8 Ekim 2014 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kampüsümüz Medya ve Görsel Sanatlar (MAVA) Bölümü öğrencilerimiz tarafından hazırlanan iki ayrı sergiye ev sahipliği yapıyor. 8 Mayıs’ta MAVA Gallery ve RAMPA Gallery’de açılan iki sergi, 8 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek. “to be” sergisinin küratörlüğünü Laleper Aytek, ko-küratörlüklerini de Didem Pekün ve Çağla Turgul üstleniyor.

Öğrencilerin fotoğraf, video ve tipografik işlerinden oluşan “to be” adlı sergi, bir yandan Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nün ilk mezun verişini kutlarken, diğer yandan da öğrencilerin bu geçiş süreçlerine de işaret ederek “to be” kavramını sorguluyor.

“Crea: Kağıt İşler” adlı sergi ise, 2011 ve 2013 yılları arasında Temel Çizim ile Sanat ve Yenilik derslerine katılan lisans öğrencilerinin ürettiği 16 adet renkli gravür ve 10 adet desen çalışmasından oluşuyor. Bu iki ders, farklı projelerle öğrencilere sanatın temel ilkelerini tanıtırken, onları sanatın öğeleri ve prensiplerini kullanarak görsel dili keşfetmeye teşvik ediyor. Botanik formları arama, seçme ve çizme yoluyla yeni bir oto-portre kurgulamasına ilham veren “Benliğin Bahçesi”; öğrencilerin kadim Boğaz üzerine farklı deneyim ve araştırmalarını görsel olarak kurgulamasına imkan veren “Boğaziçi” bu projeler arasında yer alıyor. Kağıt seçimi, boyut, format, renk düzeni, biçim ile kompozisyon, akademik ve sanat temelli araştırmayla desteklenmiş, her eseri oluşturmada önemli bir rol oynamıştır.”Crea: Kağıt İşler” adlı serginin küratörlüğünü Ilgım Veryeri Alaca üstleniyor.