5 Kasım 2015

Sevgi Gönül Kültür Merkezi 15’inci Yılını Fazıl Say ile Kutladı

Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi’nin (SGKM) 15. yılı çerçevesinde düzenlenen özel etkinlikte dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say yer aldı. 5 Kasım Perşembe akşamı düzenlenen etkinlikte Say, “Say Plays Say” albümündeki eserlerini, Mozart’ın 11’inci piyano sonatını ve Beethoven’ın 14’üncü piyano sonatını icra etti.

Çok değerli bir sanatsever ve vizyoner olan rahmetli Sevgi Gönül’ün destekleriyle Koç Üniversitesi bünyesinde kurulan Sevgi Gönül Kültür Merkezi (SGKM), 15. yılını düzenlenen bir etkinlikle kutladı. Kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmak ve üniversitenin sosyal hayatına katkıda bulunmak amacıyla kurulan SGKM’nin 15. yılında dünyaca ünlü müzisyen Fazıl Say sahne aldı. Müzisyen, bundan on beş yıl önce de SGKM’nin açılış konserinde yer alarak kültür merkezinin ilk konserini veren sanatçı olmuştu.

Fazıl Say’ın konser repertuvarında Mozart’ın 11’inci ve Beethoven’ın 14’üncü piyano sonatı ve “Say Plays Say” albümündeki eserler yer aldı. Fazıl Say’ın eşsiz yorumu karşısında büyülenen müzikseverler, sanatçıyı dakikalarca ayakta alkışladı. Konserin ardından Koç Ün-iversitesi Rektörü Umran İnan sanatçıya bir plaket takdim ederek, teşekkür etti.

Sevgi Gönül Kültür Merkezi (SGKM) Hakkında

Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü içinde konumlandırılan ve 2008 yılından günümüze hizmet veren Sevgi Gönül Kültür Merkezi kültür-sanat hayatını hem kampüs içinden, hem de okul dışından katılımcılarla buluşturmakta; konserler, tiyatro oyunları, film gösterimleri, resitaller, sergiler, dans performansları ve benzeri birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

SGKM, kampüsün farklı noktalarında da çeşitli türdeki etkinliklerin düzenlenmesine önayak olarak kampüsün günden güne daha da renklenmesini sağlamaktadır. Salı günleri terasta öğle arası caz etkinlikleri serisi SalıCaz!, Her Perşembe Kütüphane’den Mezunlar Lokali’ne kampüsün farklı köşelerinde gerçekleşen klasik müzik dinletileri serisi Perşembe Klasiği, çim alanda gerçekleşen Back To the College Açık Hava Sineması Haftası bunlara örnek verilebilir.

Üniversite gençliğinin rüzgârını arkasına alarak her zaman yeni hedeflerle çok daha büyük projeler geliştirme misyonuyla çalışan Sevgi Gönül Kültür Merkezi, Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü’nde yer alan 360 kişilik koltuk kapasitesine sahip Sevgi Gönül Oditoryumu’nda ve kampüsün farklı ölçeklerdeki diğer kapalı ve açık alanlarında, hem sanatseverleri hem de birçok kurum ve kuruluşu ağırlamaktadır.