24 Ekim 2013

Farkındalık Grubu Down Cafe ile beraber Mutfakta!

Koç Üniversitesi Gönüllüleri Farkındalık Grubu olarak her yılın ikinci döneminde "Engelsiz Show" etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz ve bu etkinlikte engellerine rağmen sanat, kültür, spor alanlarında başarıya ulaşmış insanları öğrencilerle buluşturuyoruz. Onların tecrübelerini dinleyerek amacımız öğrencilerimizde engellilerin sorunlarına karşı bir duyarlılık oluşturabilmek. Bu yıl Engelsiz Show öncesi Farkındalık Grubu olarak ilk iş olarak kendi gönüllülerimizin engellerini aşmış insanlarla tanışması gerektiğine inandık. Bu amaçla yola çıkarak 24 Ekim günü Üniversite'de ağırladığımız Down Cafe ile beraber cupcake yaptık.

Down Cafe’nin amacı; down sendromlu gençlerin anneleri eşliğinde, korumalı olarak çeşitli iş kollarında görevlendirilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yaşayabilmelerini sağlamaktır. 24 Ekim Perşembe Günü gerçekleştirdiğimiz etkinlikte 23 gönüllümüz Down Cafe’den bizi kırmayıp gelen 12 down sendromlu genç arkadaşımız ile küçük gruplar halinde cupcake yaptılar. Herkesin çok iyi zaman geçirdiği ve bir çok şeyi deneyimlediği bu etkinlikte yapılan cupcake'lerden elde edilen gelir Down Cafe’ye bağışlandı. Gerçekleştirmeyi çok istediğimiz bu etkinlik için bizi destekleyen Öğrenci Etkinlikleri ve Gönüllü Projeler Ofisi'ne ve aşağıda ismi yazılı üyelerimizin her birine bu etkinlikteki katkılarından ötürü teşekkür ederiz.

Farkındalık Grubu

• Murat Çetinpolat, Cansu Taş, İlayda Çetin, Sonkurt Kemal Şen, Yasemin Hazal Göçken (Proje Sorumluları)
• Burak Çetin
• Beyza Özen