26 Temmuz 2013

Bu yaz Koç Üniversitesi 4-12 yaş ve 11- 15 yaş grubu Çocuklarla renklendi.

Koç Üniversitesi, “Koç University English Language Center for Kids” 2013 yılında iki ayrı İngilizce programıyla çocuklara fark yaratan iki yaz etkinliği sundu.

Programlardan ELC FOR KIDS bu yıl ikincisi düzenlenen 4-12 yaş aralığındaki çocuklara yönelikti.ELC FOR KIDS programı üç haftalık üç dönem olarak planlandı.

Güne YOGA atölyesi ile başlayan çocuklarımız için, yaratıcı atölyeler, takım çalışmaları ve sosyal etkinliklerle kaynak kullanabilme, problem çözme becerisi kazandırılırken, aktif İngilizce konuşma ve dinleme becerilerinin geliştirilmesi hedeflendi.

Tüm atölye ve etkinlikleri, bu program için Amerika’dan gelen tecrübeli rehberler eşliğinde, İngilizce olarak yapıldığı yaz programının ilk iki dönemi Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’nde tamamlandı. Her dönemde 105 öğrenci, 35 Amerikalı rehber, 7 grubun her birinde Türk gölge öğretmen, programa destek veren bir psikolog ve tüm ekipleri yakından takip eden asistan psikolog görev aldı. Bütün aktiviteler konularında ihtisas sahibi eğitmenler tarafından ve İngilizce olarak verildi.

Program süresince tüm öğrencilerimiz ve ekibimiz sigortalandı. İstanbul’un her yerinden gelen servislerimiz de programımıza hizmet verdiler.

Her üç öğrenciye bir Amerikalı rehberin eşlik ettiği yaz kampında İngilizce dinleme ve konuşma pratikleri yapılırken, takım çalışmaları, ritim, junglorlük, sportif aktiviteler, mutfak sanatları gibi birçok yaratıcı ve sıra dışı atölyelerle İngilizce eğlenceli hale getirildi.

İlk dönemi 24 Haziran Pazartesi günü Koç Üniversitesi RumeliFeneri Kampüsü’nde başlayan programların son dönemi 12- 29 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Hafta içi her gün 09.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen eğitim programı Koç Üniversitesi Rumelifeneri kampüsünün tüm imkânları kullanılarak gerçekleştirildi.

Amerika’dan gelen rehberler eşliğinde, yoga, İngilizce konuşma ve sahne performansı dersleri, Junglörlük ve Poi dersleri, Mutfak Atölyesi, Fotoğrafçılık dersleri, organik bahçe, kamp aktiviteleri, Ritim ve perküsyon, ParkurFree Running atölyeleri yapıldı.

Program süresince her dönemde bir defa aileler bir Cuma gecesi çocuklarının kurduğu kamptaki çadırlarda konakladılar.

Reduce- Reuse – Recycle temalı kampımızda, sabah geri dönüşüm ve doğayı koruma bilincini geliştirmek için çocuklarımız ve velilerimiz kamp alanındaki plastik ve kağıt atıkları topladılar.

Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsünde bulunan açık ve kapalı havuzlarda rehber öğretmenlerle keyifli spor aktiviteleri yaptılar ve havuz oyunları oynadılar.

İstanbul Golf Kulübü Direktörü Andrew MacNabola tarafından verilen golf derslerinin ardından programa katılan tüm öğrenciler ELC For KIDS Sertifikalarının yanı sıra, Golf Eğitimi sertifikalarını da aldılar.

Koç Üniversitesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen ikinci program ise 11-15 yaş grubuna yönelik INTENSIVE ELC BOARDING SUMMER PROGRAMME.

Öğrencilerin Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü’nde 3 hafta boyunca konakladığı bu yeni programda günün ilk yarısında Amerikalı TEFL öğretmenleriyle İngilizce okuma – yazma ve Konuşma Pratiği, Drama ve sahne performansı dersleri üniversite dersliklerinde yapıldı. Programda öğleden sonra ise saat 22:00 ye kadar aktiviteler düzenlendi. Golf, Afrika dansı, fotoğraf, Master Şef yarışması ile sonlanan Mutfak sanatları gibi aktivitelerin yanı sıra KARAOKE, yaz dönemi ödevlerinin yapıldığı etüd saati, futbol, voleybol ve basketbol, frizbi gibi aktivitelerin de yer aldığı INTENSIVE ELC BOARDING programına bu yıl 65 yatılı öğrenci katıldı. Program 2 Ağustos günü, ailelerin katılımı ile yapılan sahne performansları ve sertifika töreni ile sona erecek.

Düzenlenen her iki programda da Koç Üniversitesi Mezunları ve personeline özel indirimler uygulandı.

Gelecek yıl tüm mezunlarımızı da velilerimiz arasında görmek dileğiyle.

ELC For KIDS Programının son dönemi 12 Ağustos tarihinde başlayacak.
KOÇ ÜNİVERSİTESİ ELC FOR KIDS EKİBİ