6 Nisan 2015

Çocuklarınız bu yaz ELC for Kids ile İngilizce öğreniyor

Koç Üniversitesiʼnin Rumelifeneri Kampüsüʼnde düzenlediği English Language Center (ELC) for Kids programı, gündüz ve yatılı seçenekleriyle bu sene de devam ediyor. 4 - 13 yaş arası katılımcıların, hem kampüs olanaklarından yararlandıkları, hem de gün boyunca ana dili İngilizce olan mentor ve eğitmenlerle İngilizce konuşma ve dinleme becerilerini geliştirme fırsatı buldukları programlarımız hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanın tam zamanı!

ELC for KIDS YAZ PROGRAMI

4 - 11 yaş arası katılımcılar için tasarlanan ve bu sene 4.’sü düzenlenecek olan gündüz programımız, üçer haftalık üç dönem boyunca katılımcılarımızı ağırlayacak. Katılımcılarımız, Pazartesi - Cuma günleri arası, saat 09:00’dan 15:00’a kadar süren ve gün boyu İngilizce gerçekleşen programda, İngilizce konuşma ve dinleme becerilerini geliştirirken aynı zamanda yeni yeteneklerini keşfetme fırsatı yakalayacak.

ELC for Kids Yaz Programı, katılımcılarımızı ana dili İngilizce olan eğitmen ve mentorlarla buluşturarak sınıf içinde öğrendikleri İngilizce’yi gerçek hayatta kullanma fırsatı sunuyor. Katılımcılarımız, her sene güncellenen ve bilişsel, fiziksel ve duygusal gelişimi destekleyen yaratıcı aktiviteler sayesinde, yabancı dil pratiğini sınav ve seviye gibi bariyerler olmadan, hevesle gerçekleştiriyorlar.

Mentorlarımız, programın en önemli parçalarından olan mentor - katılımcı bağını sağlamlaştırmak için ana dili İngilizce olan, üniversite öğrencisi veya mezunu, çocuk gelişimi ve kamp aktiviteleri konularında deneyimli adaylar arasından, program sorumlusu psikolog ve eğitmenler tarafından özenle seçilip aramıza katılıyor. Mentorlarımız, katılımcılarımıza Koç Üniversitesi Kampüsü’nde geçirdikleri zaman boyunca eşlik ederken, onlara her konuda yardımcı oluyor ve ufuklarını genişletiyor.

Program:
09:00 - 15:00 Çeşitli aktiviteler ile gün boyu İngilizce pratiği

ELC for KIDS INTENSIVE PROGRAMI

9 - 13 yaş arası katılımcılarımız, yaz boyunca üçer haftalık üç dönem süresince Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’nde konaklayarak, yoğun İngilizce konuşma, dinleme, yazma ve okuma pratiği yapacaklar. Eğitim yılı içerisinde üniversite öğrencilerinin kaldığı yurtlarda konaklayıp, birçoğu ilk defa ailelerinden ayrı geçecek bir kamp hayatı yaşayacak. Katılımcılarımız, hafta içi her gün 09:30 - 13:30 saatleri arasında TEFL (Teaching English as a Foreign Language) sertifikasına sahip iki eğitmen eşliğinde yapılan yoğun İngilizce derslerinin ardından ana dili İngilizce olan mentorlarla çeşitli aktivitelere katılarak hem İngilizce’yi günlük hayatta kullanacak, hem de hayat boyu sürecek dostlukların temelini atacaklar. Hafta sonları ise, gündüzleri yine mentorlar eşliğinde kampüsün kütüphane, spor salonu, tenis, squash, racketball kortları ve havuz gibi tesislerinden yararlanırken; akşamları da eğitmenlerinin onlar için hazırladığı çadır kampı, oyun gecesi ve karaoke gibi sürprizlerle eğlenecekler. Program süresince İngilizce derslerinin, günlük konuşma pratiğinin ve yaratıcı aktivitelerin yanı sıra, 2-3-4 kişilik odalarda kendi eşyalarını toplayacak; pazar günleri kendi çamaşırlarını yıkayacak ve üç haftanın sonunda biraz daha olgunlaşmış olarak ailelerinin yanına dönecekler.

Program:

09:30 - 13:30 Sınıfta yoğun İngilizce pratiği