24 Nisan 2014

KU Gönüllüleri’nden 23 Nisan’a Özel Program

Koç Üniversitesi Gönüllüleri Kulübü tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Çocuk Şenliği, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, 24 Nisan Perşembe günü Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’nde gerçekleştirildi. İlköğretim öğrencilerinin katıldığı şenliğe bu yıl Sarıyer’den 360, Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan 40 olmak üzere toplam 400 öğrenci katıldı.

Koç Üniversitesi Gönüllüleri Kulübü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenledikleri şenliğin bu yıl yedincisine imza attı. 24 Nisan Perşembe günü Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’nde gerçekleştirilen “Koç Üniversitesi Gönüllüleri 7’inci Çocuk Şenliği ”ne, Sarıyer’den 360, Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan 40, olmak üzere toplam 400 öğrenci katıldı.

Birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerin yer aldığı Çocuk Şenliği, çocuklara farklı ve güzel bir gün geçirme imkânı verirken, üniversite öğrencilerine ise tekrar çocukluk günlerini yaşama fırsatı sunuyor. Etkinlik kapsamında, çocuklar dev şişme oyuncakların yer aldığı şenlik alanında eğlenirken diğer yandan da tiyatro, müzikal ve dans gösterileri izlediler.

Koç Üniversitesi Gönüllüleri Kulübü Hakkında
Koç Üniversitesi Gönüllüleri Kulübü, 2001 yılından beri Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı’na bağlı olarak faaliyet göstermektedir. KU Gönüllüleri, 400’ün üzerinde aktif gönüllüsü ile birlikte, başta Sarıyer ilçesi olmak üzere İstanbul’un çeşitli bölgelerinde ve Türkiye genelinde çok sayıda proje geliştirmiş, bir çok yere bağışlarda bulunmuştur.

KU Gönüllüleri Kulübü, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında da bundan önceki senelerde olduğu gibi bir öğrenci kulübü olmasının getirdiği enerji ile bir sivil toplum kuruluşu disiplinini birleştirerek, Türkiye çapında ulaşılan kesimleri mümkün olduğunca genişletmeyi ve Koç Üniversitesi’nin Gönüllü Öğrencileri önderliğinde, “gönüllülük” anlayışının olabildiğince yayılmasını amaçlamaktadır.
 Koç Üniversitesi Gönüllüleri Kulübü çatısı altında mevcut 7 alt grubu ile birbirinden farklı alanlarda, aynı anda onlarca proje sürdürmektedir. Alt gruplarımız ; Dişler Yolunda, Farkındalık, Hayalimi Paylaş, KET (Koç Eğitim Topluluğu), Ku Çevre & Hayvansever KU, KUTOG (Koç Üniversitesi Toplum Gönüllüleri), KÜMYÜP (Koç Üniversitesi Minik Yürekler Projesi).