16 Mart 2017

2016’da altı Anadolu Bursiyeri mezunlar camiamıza katıldı

2011 yılında on dört öğrenci ve altı bağışçı ile başlayan Anadolu Bursiyerleri Programı bugün yüz elli bağışçının desteğiyle yetmiş iki farklı ilden iki yüz seksen dokuz öğrenci ile devam ediyor. 2016 yılında ilk mezunlarını veren programa Anadolu Bursiyeri olabilmek için tüm illerden iki bin altı yüz öğrenci başvuru yaptı.

Üniversitemizin 25. yılı kapsamında başarılı ancak eğitim imkanları sınırlı olan Anadolu’nun çeşitli kentlerinden iki yüz genci daha bursiyer olarak programa dâhil etmeyi amaçlıyoruz.

Programımız 2015 yılında uluslararası alanda da tanınarak Council on Advancement and Support for Education (CASE) tarafından altın ödüle layık görüldü.

Programın ilk mezunlarını vermesi dolayısıyla Rektürümüz Umran İnan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Program basında geniş yankı buldu.